PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Beremo... - 18


porajkel :: 21.11.2018 ob 17:24
Ha, ha. Nemscino sem sovrazila kot otrok.

Zacela sem impulzivno, ker sem se eno jutro zbudila in sem si rekla, zdaj se bom zacela uciti nemscino. Kar tako je padlo z neba v moje mozgane. Tu okoli je veliko Nemcev, tudi v sluzbi. Ampak to ni imelo vpliva na moj preblisk, ker se v glavnem ne druzim z njimi. Ta stari so se priselili ravno od tam, od kjer so moji predniki. Ne vem, zakaj se je zgodil tak exodus. Mogoce so bili pac del splosnega izseljenskega vala, ko ser so tu zemljo talali za male denarje, da bi poselili drzavo. Vendar opazam, da vecino teh ljudi, ki so 2. do 5. generacija, ze dohitevam v znanju.

Tudi tu me sprasujejo, ce se mislim seliti v Nemcijo. Ne mislim. Nimam nemskih prijateljev, sluzba ne zahteva nemscine, v Nemciji sem bila 1x, in to na plocniku frankfurtskega letalisca, ker sem imela 10 ur casa pred naslednjim letom. Po 5 minutah stanja na plocniku in opazovanja prometa sem se obrnila in sla nazaj skozi carino. Imam sorodnike v Nemciji, ampak sebe res ne vidim tam. Se pa nocem sprasevati o smislu in namenu, kajti ko se tako vprasanje pojavi o hobiju, ga kmalu opustim. Ker nimam zicledra.

Heute ist es wolkig und kälter als gestern, und der Garten ist noch immer bedeckt mit Schnee.
WiCkEd WiTcH :: 21.11.2018 ob 19:41
No, važno, da ti je všeč.:)
vednonesramen :: 24.11.2018 ob 16:39
WW čez 50 let, če ne še prej
WiCkEd WiTcH :: 25.11.2018 ob 17:43
Upam, da nikoli...:(
Dojenček :: 25.11.2018 ob 17:47
Kaj pa je na VNjevi slikici, če smem vprašat?
WiCkEd WiTcH :: 25.11.2018 ob 17:52
Avtor: Dojenček
Kaj pa je na VNjevi slikici, če smem vprašat?

WiCkEd WiTcH :: 25.11.2018 ob 20:19

Mnja. Sicer ok, a malo površno napisano. Kot bi se detajli zgodbe med pisanjem spreminjali, a nihče ni popravil/spremenil vsega.

O serijskem morilcu, ki ugrabi par ljudi, ju pusti na zapuščenem kraju, od koder ni izhoda. Pusti le pištolo z enim nabojem. Izpuščen bo preživeli. Koliko časa zdržiš?

Me je spomnilo na en drug eksperiment, o katerem sem brala v drugi knjigi. (Ne vem pa, če je resničen.) Mamo opico z otrokom so dali v kletko, nato pa počasi segrevali tla. Čisto vse mame so na koncu dale otroka na tla in stopile nanj.
WiCkEd WiTcH :: 02.12.2018 ob 20:57


Pravi-pravi nevrokirurg govori o svojih primerih. Zanimiv vpogled. Veliko je sicer medicinskega žargona, a se da vse razumeti iz konteksta ali pa ni pomembno za razumevanje zgodbe.
Govori tudi o primerih, ki so se ponesrečili zaradi njegove nepazljivosti/prevzetnosti/pomanjkanja časa... Upa si! Pove, da so kirurgi ljudje kot vsi ostali in da tudi oni delajo napake. Ja, napake imajo lahko katastrofalne posledice, a ga ni človeka, ki ne bi delal napak.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.