PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Beremo...


WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 18:09
Ravno končala Podeželsko zdravnico Ruže Vreg.

Prava podeželska zdravnica. Delovala je na Goričkem in če se prav spomnim, je knjiga izdana leta 1984-torej opisuje primere v neravnobližnji preteklosti. Na čase malo spominja na Agn, ret pa kače.
Vmes so neki mimohodi, ko verjetno sebe opisuje v tretji osebi (ostali del knjige-njeni primeri so v prvi osebi), ko se pogovarja s svojim mrtvim fantom/možem/tastom-ni čisto jasno.:D Tisti deli, ko jo mrtvak boža z odrezano roko, so sploh zanimivi...

Ocena: 9/10 za dele v prvi osebi, 2/10 za dele v tretji osebi.
Mačka :: 05.08.2018 ob 18:17
Jaz pa po nasvetu nekoga ravnokar prebrala Ambrovec od Katherine Allred. Ena najlepših ganljivih ljubezenskih zgodb. Taka za na dopust vzet za s sabo.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 18:33
Začenjam pa Rdečega barona F. P. Gibbonsa.

Resnična zgodba o nemškem pilotu v 1. svetovni vojni.
https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Manfred_von_Richthofen
Sklatil je 80 zavezniških letal (samo priznani); dan po zadnjem in dan pred nastopom dopusta pa so sklatili njega. Na obeh straneh so ujete letalce obravnavali izredno spoštljivo; prvi dan so jih pogostili z vsemi častmi in šele nato odpeljali v ujetništvo. Mrtve pa pokopali z vojaškimi častmi.

V tistih časih je bilo letalstvo je čisto v povojih. Najprej so letala uporabljali le kot izvidnike, nato pa so piloti začeli uporabljati tudi revolverje in ročne granate. Nekateri pa so na lastno pest namontirali mitraljez med sebe in propeler (paziti so morali le, da ga niso poškodovali med streljanjem:D). Šele kasneje so razvili okretnejša letala, sposobna bitke v zraku.

Sem šele na začetku, a Manfred je prikazan kot vedno boja željanmladenič. Vojsko in vojno je štartal v konjenici, a je bil razočaran, ker je bilo premalo akcije. Materi v pismih opisuje, da se boji, da bo njegov mlajši brat prej odlikovan kot on. V letalstvu je doživel veliko več akcije, dovolj mu je bil že masaker ruskih vojakov na tleh.Je pa tudi avtor Floyd zanimiv tič. Novinar je postal znan po intervjuju s Pancho Villom. Med vojno so ga poslali poročati v Evropo. Našli so mu mesto na ladji, kjer bo potoval tudi nemški delegat (Nemci so ravno takrat zagrozili, da bodo napadli vsako ladjo namenjeno v Anglijo ali Francijo), a je zavrnil in šel z drugo ladjo. Malo pred irsko obalo so jo potopili, rešil se je in pol ure po prihodu na obalo že oddal članek o tej prigodi. Med vojno je bil tudi večkrat ranjen, izgubil je tudi oko. Do konca življenja je bil poznan po beli prevezi. Knjigo o Rdečem baronu je napisal že leta 1927 (v slovenščino je prevedena šele zdaj), umrl pa je leta 1939. Buhve, kaj vse bi doživel med drugo vojno...
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 18:34
Avtor: Mačka
Jaz pa po nasvetu nekoga ravnokar prebrala Ambrovec od Katherine Allred. Ena najlepših ganljivih ljubezenskih zgodb. Taka za na dopust vzet za s sabo.

Je kaj drugačna od ostalih najlepših ganljivih ljubezenskih zgodb? Da vidim, če se mi jo splača vzeti...
Mačka :: 05.08.2018 ob 19:07
Ehh saj veš ljubezen.
Drugače jaz ne berem teh življenjskih, sem pa slišala od ene afriške tekačice zgodbo. Menda je zelo dobra.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 19:40
Saj tudi jaz občasno vzamem kako romantično, a sem jih že toliko prebrala, da so mi že skoraj vse iste. Zato sprašujem, če je ta kaj bolj zanimiva in drugačna...
Mačka :: 05.08.2018 ob 19:43
Meni je bila nekako v stilu Nicholasa Sparksa. Če njega bereš, potem ja. Sem zadnjič požrla eno njegovo in se raztulila zraven, sem že nekje napisala naslov. Za moj okus pa precej bolje od Amande Quick in takih pocukranih zadev.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 19:46
Potem pa bo. Nicholas Sparks je (meni) kar nekaj stopničk višje od ostalih.:)
Mačka :: 05.08.2018 ob 19:51
Evo naslov moje zadnje njegove: Najboljše v meni.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 19:54
Hvala. Obe sta pri nas izposojeni, sem pa rezervirala.:)

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.