PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Jeznemu slovenskemu upokojencu dokončno prekipelo, poglejte si, kaj je storil!


vednonesramen :: 01.09.2018 ob 18:22
Stanje v Sloveniji je iz dneva v dan slabše. V letu 2016 je prag revščine znašal točno 616 evrov, skoraj polovica upokojencev pa prejema nižjo pokojnino od 600 evrov. Najmanjše pokojnine so v Prekmurju, kjer so nas obvestili, da jih večina prejema samo nekaj čez 400 evrov, kar je seveda sramota za našo državo.

Si predstavljate, da delate več kot 40 let, skozi ta leta vas tako ali tako kradejo in nategujejo, potem pa pridete v zasluženo ”penzijo”, pa morate razmišljati, kako si boste lahko kupili kruh? SRAMOTA!

Zato pa z veseljem objavljamo zapis slovenskega upokojenca Miloša Ivančiča, ki je na Facebooku delil svoje mišljenje o sramoti, ki se dogaja v naši državi. Zaprosil je, da naj čimveč ljudi deli njegovo objavo, tudi mi jo dajmo, naj ta zapis obkroži celotno Slovenijo.

Zapisal je:
”Da, res je. Nam upokojencem nihče ne daje neke miloščine, to kar ima danes ta država in nove generacije smo ustvarili samo mi in nihče drugi! A tega vam pokvarjeni politiki in njihovi novinarčki ne bodo povedali, kaj šele priznali!
ZATO ČE SOGLAŠAŠ, DELI NAPREJ!
Saj še danes skoraj vsi bivate v stanovanjih in hišah, ki so bile zgrajene v času socializma z našim delom, našim odrekanjem od plač za stanovanjske sklade.
Imeli smo tudi pokojninski sklad, ki je bil poln denarja, dovolj za naše penzije, pa ga je Peterletova ali DEMOSOVA vlada združila z državnim budžetom, da je lahko spravila v predčasne upokojitve miličnike UNZ, oficirje in druge, ki so jim bili nevarni. Takrat se je govorilo tudi o več nepremičninah in stanovanjih, ki naj bi jih s tem denarjem kupili v sosednji Avstriji – za vsak slučaj, če bi morali bežati.
Nato nas je Peterletova vlada z spremembo datuma obračuna inflacije ogoljufala pri izračunu penzij za inflacijo enega leta.
Drugi rop pa je opravila Ropova vlada, ki je v izračun osnove pokojnin skrila posebni količnik, ki osnovo za pokojnine vsako leto zmanjšije za 1,4 procente … in še bi lahko našteval
IN NIKAR NE GOVORITE, DA DANES DELATE ZA NAŠE PENZIJE, KER ČE MI IN ŽE NAŠI STARŠI NE BI ZGRADILI TOVARN, PODJETIJ, ŠOL, BOLNIC .. KJE BI VI DELALI!
In še veliko bolje bi živeli, če ne bi dovolili lopovom in kolaborantom, da pokradejo ali razdelijo gozdove, največje in najboljše tovarne, podjetja itd.
Ne gre torej samo za solidarnost med generacijami, ampak tudi za pošten in zaslužen odnos do starejših.
Pa ne pozabite: Tega od česar živite vam niso dali takoimenovani demosovci ali osamosvojitelji, ampak tisti, ki so zgradili to domovino, jo dvignili iz zaostalosti in ruševin.”

Se strinjate z njegovimi besedami? Delimo ta prispevek naprej, med svoje prijatelje in družino, naj obkroži našo državo. Hvala!

Ps
Kopirano iz Pokukaj.si
Avtor lahko ureja vse odgovore v temi.
lelj :: 01.09.2018 ob 18:31
kr neki
mončika :: 01.09.2018 ob 18:38
Kaj kr neki? Prav ma. Berem in tud slišim med mladimi, kako "napadajo" upokojence. Tud moj dedi je bil večkat tarča: ka boš ti stari, maš zastonj bajto, lepo penzijo,.....mi pa životarimo, služb ni,........
Službe so, sam sprejet jih je treba. Upokojenci niso nč krivi, kriva je vlada in pa lenuhi sami - tisti, ki živijo na plečih staršev. Vsaj v našem mestu je mnogo takih.
lelj :: 01.09.2018 ob 18:40
pokojnine si niso plačali v naprej, ampak so pokojnine plačevali drugim upokojencem
lelj :: 01.09.2018 ob 18:44
dokler bodo take izkoriščevalske firme kot je gorenje, je prav da nihče ne sprejme služb
sužnjelastništvo je nesprejemljivo
Yara :: 01.09.2018 ob 18:45
Avtor: lelj
pokojnine si niso plačali v naprej, ampak so pokojnine plačevali drugim upokojencem


Seveda, ker če bi vnaprej plačevali le zase, bi imeli večjo pokojnino. Solidarnost je lepa čednost.
mončika :: 01.09.2018 ob 18:49
Me ne zanima, kako so jih dobili, mi vem, da jih bomo težko al pa sploh ne. Dedi je delal v rudniku, enkat ga je celo zasulo, k sreči so ga rešili.
V bolniški je bil dve leti, med tem časom se je šolal dodatno. Namest predčasne penzije, je naprej opravljal delo, ampak lažje.
Njegova penzija je TRDO zaslužena.
lelj :: 01.09.2018 ob 19:01
te sploh kaj zanima?
Sunbeam :: 01.09.2018 ob 19:01
Avtor: lelj
dokler bodo take izkoriščevalske firme kot je gorenje, je prav da nihče ne sprejme služb
sužnjelastništvo je nesprejemljivo

Mavro, ko tole berem, se spomnim VN jevega komentarja zate, ki ga je napisal pred kratkim
Službo iščeš, zraven pa moliš, da je ne dobiš.
ne me :: 01.09.2018 ob 19:03
Prav ima !!! V Sloveniji je bilo dovolj denarja za vse. Še vedno ga je.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.