PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Glasnik zla


WiCkEd WiTcH :: 16.05.2018 ob 13:39
Povzeto po istoimenski dokumentarni oddaji.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Warren_Jeffs
https://www.cvek123.com/carolyn-jessop-pobeg.html

Julija 2011 je potekalo sojenje Warrenu Jeffsu v Teksasu zaradi dveh posilstev mladoletnic. Prisotni so poslušali tudi zvočni posnetek, kjer je slišati, kako Warren psihično pripravlja 12-letno Merrianne na posilstvo. Mike Watkiss, reporter, je rekel, da je bilo videti, kot da bi nekateri porotniki radi kar skočili na obtoženega.

Trenutno Warren služi dosmrtno kazen plus 20 let zaradi zlorabe dveh mladoletnic, a za svoje privržence je še vedno prerok.

Rachel Jeffs (Warrenov tretji otrok) pravi, da je njen oče rekel, da moški ljubijo le dve stvari: moč in ženske, a moč bolj.
WiCkEd WiTcH :: 16.05.2018 ob 13:55
Fundamentalistični mormoni že več rodov prakticirajo mnogoženstvo. Družina Jeffs je bila pomemben člen te skupnosti.

Warren se je rodil 3. decemra 1955 Rulonu Jeffsu in Merrilyn Steed. Rulon je bil poslovnež, delaven in praktičen človek, a zelo strog in ni maral šal. Bil je samotar, svoj dom v Salt Lake City-ju je ogradil z visoko ogrado. Imel je več žena, a šele pri Warrenovih 14. so se vse žene priselile k možu v isto hišo.
Takrat so se začele težave, ker je Warren kar naenkrat dobil veliko tekmecev za očetovo pozornost. Ni izstopal, bil je malo čudaški in ljubitelj tehnologije.


Otrok o spolnosti in spreminjanju telesa nikoli niso poučili. Warren je v najstniških letih kar naenkrat zaživel s kupom polsester, do katerih ni vedel, kako naj se obnaša. Kmalu je postal znan po tem, da je rad "špegal", zato so ženske v družini polepile okna s časopisnim papirjem, v odprtine pod vrati pa zatlačile brisače.

Ron Rohbock, Rulonov varnostnik, pravi, da je bila družina znana po spolnih zlorabah in da so bili ponavadi ljudje kot Warren tudi sami v otroštvu zlorabljeni. Sam je poročil tri Warrenove polsestre in vse tri je njihov polbrat nadlegoval.

Lorraine Jeffs Johnson (Warrenova polsestra) je na sodišču prebrala svoje pismo, ki ga je napisala pri 14. V njem se sprašuje, če vsi bratje počnejo take stvari sestram in če je to normalno.
WiCkEd WiTcH :: 17.05.2018 ob 13:48
Warren je v mladosti preučeval versko čtivo. Iskal je izgovore, da je njegovo početje normalno. Ugotovil je, da za svoja dejanja ni dolžan odgovarjati nikomur, razen Bogu. Prerok je Bog v podobi človeka na Zemlji.

Elissa Wall, bivša članica sekte, je rekla, da Warren Jeffs v sedanji podobi ni nastal iz nič. Vse se je pripravljalo že več rodov prej.

WiCkEd WiTcH :: 17.05.2018 ob 13:54
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mormons

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Fundamentalist_Church_of_Jesus_Christ_of_Latter-Day_Saints

Leta 1830 je Joseph Smith ustanovil mormonsko cerkev.
Issac Jeffs (Warenov 18. otrok) pravi, da je njegov oče v Smithu vedno videl vzornika. Njegovo poslanstvo je bilo, da nadaljuje Smithovo delo.

Issac s sestro Rachel:
sex na ex :: 17.05.2018 ob 13:59
Kako pa s tabo kaže? bo kej sexa al nč?
WiCkEd WiTcH :: 17.05.2018 ob 14:08
Leta 1843 je Smith doživel razodetje. Kot svetopisemski Abraham mora imeti več žena. Smith je imel med 30 in 33 žena, kar je bilo sporno že v tistih časih. Rekel je, da če ima mož tri žene, je dosegel prvo stopnjo od najvišnjih nebeških stopenj, s petimi ženami je na srednji stopnji, s sedmimi ali več ženami pa na najvišji.

Leta 1890 je Cerkev uradno opustila poligamijo. A številni se temu niso želeli odreči, zato so se preselili v Mehiko. Nekaj družin pa se je preselilo v Short Creek, divjino med Utahom in Arizono. Na eni strani meji na pečino Vermilion, na drugi strani pa na Veliki Kanjon. To majhno mestece, kjer so se skrili pred preganjanjem, je kasneje postalo središče poligamije.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Short_Creek_Community

WiCkEd WiTcH :: 17.05.2018 ob 14:23
Leta 1953 je bila v Short Creeku racija.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Short_Creek_raid

Stric Roy je bil prerok v tistem času. Rekel je, da bo ta zemlja prej pila njihovo kri, preden bodo opustili svoja načela.


36 mož je bilo aretiranih, 86 žensk in 263 otrok pa evakuiranih z avtobusi. Po tem so se naučili, da morajo živeti (še bolj) v tajnosti.

Dr. Dan Fischer, bivši član skupnosti, (tisti, ki je pomagal Carolyn po pobegu) je rekel, da njegova druga mama po tem dogodku 11 let ni stopila iz hiše.

Life Magazine je objavila več fotografij razdrtih družin in javnost je stopila na stran preganjanih. Obe sosednji državi sta se hudo opekli, zato sta si v prihodnosti raje zatiskali oči.

WiCkEd WiTcH :: 18.05.2018 ob 12:03
Flora Jessop pravi, da je bil njen prvi stik z Warrenom pri njenih osmih letih. Sedela je na drevesu, on pa je dal roko pod njeno krilo na nogo.

Warren je po končani srednji šoli pri 18. letih postal ravnatelj alta akademije, ki je učila po verskem učnem načrtu. Mladi so ga poznali in dojemali kot voditelja. Svoj nov položaj je uporabil za izpopolnjevanje sposobnosti nadzorovanja ljudi. Kmalu je uvedel stroga pravila oblačenja in prepovedal rdečo barvo (Carolyn se je v svoji knjigi norčevala, ker so ga čez leta oblasti prijele v rdečem avtomobilu).

Dan Fischer je imel otroke na tej šoli. Pravi, da jih je Warren pripravljal z branjem Svetega Pisma in govori že takrat.

Brielle Decker (65. žena) pravi, da je opazila, kako je manipuliral z njo. Izkazoval je naklonjenost njenim sestram, njo pa ignoriral.
Pred Warrenovim domom:
WiCkEd WiTcH :: 18.05.2018 ob 12:35
Leta 1979 se je prvič pročil z Annette.

Rachel pravi, da je bil dober oče, zabaval se je z otroki, navezani so bili nanj. A v njem sta bili dve osebnosti. Pri osmih letih jo je začel zlorabljati. Že takrat je vedela, da to ni prav, tudi oče ji je to povedal, a da si ni mogel pomagati. Vedela je tudi, da ne more nikomur povedati, ker ji nihče ne bo verjel.

Roy Jeffs (12. otrok) pravi, da je bilo v njihovi hiši vedno živahno, ker je bilo toliko dojenčkov. Vedno so imeli pri mizi 5-6 otroških stolčkov. Tudi njega je oče zlorabljal in mislil je, da je sam kriv za to.

WiCkEd WiTcH :: 18.05.2018 ob 12:48
25. novembra 1986 je stric Roy umrl. Rulon Jeffs je bil njegov knjigovodja in opazil je priložnost, da postane prerok. Warren je pri očetovih srečanjih s privrženci vedno bil ob njegovi strani in si obsedeno zapisoval njegove besede. Videti je bil kot zaščitniški, ljubeči sin. A v resnici si je tudi sam želel oblasti. Počasi si jo je res pridobival, čeprav je to skušal prikriti.

Rulon Jeffs je uvedel pravilo "ohraniti ljubkost". Vedno so morali imeti nasmeh na obrazu, drugače jim je grozila osamitev ali izločitev.
Na podplatih čevjev je imel napisano Keep Sweet in navado je imel sedeti z nogami na mizi.Leta 1998 je utrpel več možganskih kapi, zaradi katerih je težko govoril in hodil. Warren je še povečal svoj nadzor.
8. septembra 2002 je prerok umrl. Na pogreb je prišlo več kot 5000 ljudi. Dan Barlow, župan Colorado City-ja (in z znanim FLDS priimkom), je rekel, da bo čas pokazal, če bo še kdaj prišel tak voditelj.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.