PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Z DARSovo pluzno sluzbo je pa vsako leto enako


Apao :: 19.01.2024 ob 12:17
Vremenarji dneve vnaprej napovejo močno sneženje, DARSevi pajaci se se dan pred sneženjem hvalisajo, da so 100% pripravljeni, da ne bo težav, da bodo prav čas zaceli s pluzenjem.. potem pa vsako j***no leto prvi dan sneženja na cest vlada popoln kaos. Vse zabito, nč spluženo, polno nesreč... ma kaos da ni večjega DARSovi šalabajzerhi
lelj :: 19.01.2024 ob 12:40
če ne znate v snegu vozit je vaš problem
gospoda trpa v žepe :: 19.01.2024 ob 17:20
Ne pametuj Lelj. Že proti jutru bi morali preventivno soliti in biti ob vsaj ob 9h zjutraj že po odsekih, kjer je najbolj snežilo.
Ampak ne! Gospoda špara za dobiček, dobre dividende in še boljše plače.

Prav odvratni so s svojo večno zanikrnostjo in pohlepom.
bb :: 19.01.2024 ob 20:28
K sreči je bila popoldne cesta popolnoma kopna, ker v nasprotnem primeru bi se mi res vlekla pot domov. Še dobro, da sem vzela lopato, čeprav je zjutraj močno deževalo in ni bilo niti sledu o snegu, kajti, ko sem popoldne prišla na parkirišče, je bil avto na debelo pod snegom, parkirišče pa ne spluženo. Da sem prišla ven, sem morala odkopati še dva druga avta.
leskova mast :: 24.01.2024 ob 2:42
Mi smo prisli nazaj domov po 4 urah voznje po suhi cesti, driveway pa zadelan do kolen s kot cement trdim snegom, kamni in soljo, ker ga je tja nametal plug. Takoj za dovozom je ogromno prostora in vzelo bi mu samo nekaj sekund, da maso potisne tja in se odpelje naprej. Tako je bilo po 4 urah voznje najprej treba skidati tisti beton od snega, ker mesanica snega, peska in soli pe dnevu ali dveh postane trda kot beton. Saj potem na samem drivewayu ni tezko, ker je tamo samo sneg, ampak je trajalo vec kot pol ure za preboj skozi beton in to samo toliko, da je sel avto skozi, da ni ostal na cesti. Moram pohvaliti sosede.Eden se je ustavil in rekel, da bo jutri na obcini povedal, kako imajo za pluzit, da ne preprecijo dostopa ljudem do posesti, eden je poslal na pomoc z lopato svojo najstnisko hci in tretji par je prisel naokoli in se ponudil, da s strojem odmece se vse ostalo.

Sicer smo tam, kjer smo bili, imeli en petek nazaj -36, naslednji dan -34, kar so za tam izjemno nizke temperature. Danes je bilo +8. Pri nas je bilo verjetno se precej bolj mrzlo, bo treba povprasati. Zanimivo je to, da so vsa leta pri ekstremno nizkih temperaturah opozarjali, naj poskrbimo za zivali, kaj naj imamo v avtu, ce se nam na poti pokvari, naj bomo notri na toplem in naj ne pozabimo prikljuciti avtomobilov vsaj 4 ure pred voznjo. Pri tako nizkih temperaturah avto ne vzge, ker vse tekocine skoraj zmrznejo in se komaj premikajo. Zato ima vsak avto vgrajen block heater, da baterijo in tekocine ogreje, da potem vzge brez tezav. Block heater dela na elektriko. Lani so prav tako opozarjali, kot vsa leta prej, poleg tega pa v najbolj mrzlih mesecih dajali subvencije za ogrevanje in elektriko, letos pa je v soboto, pri -34 zazvonil alarm na telefonu, s katerim so nas obvestili, naj ne prikljucimo block heaterjev, naj znizamo temperaturo v hisah, naj ne prizigamo luci in naj ne kuhamo, ker preobremenjujemo sistem in nas bodo zato izmenicno izklapljali iz elektricnega omrezja. To pomeni tudi izkljucevanje gretja. Namrec, 99% peci v hisah dela na plin, tudi vecinoma peci po blokih, a ker imamo skoraj vsi gretje na forced air (topel zrak piha in registrov), pec potrebuje elektriko, da poganja fen, ki posilja topel zrak po hisi. Torej, ce izklopijo elektriko, ni gretja. Kar je se huje, je to, da starejsi modeli peci po izklopu elektrike ne pozenejo vec, zato ni gretja in voda v ceveh zmrzne in ob tajanju cevi popokajo. In take peci imajo v glavnem starejsi ljudje in ti p**** provincijski so z izkljucevanjem naredili kdove koliko skode tem ljudem. Namrec elektrike niso izkljucevale firme, ki nam dobavljajo elektriko, ampak provincijska vlada. WEF komanda at full throttle.

Ko sem ze pri tem, ob cesti smo opazili veliko tablo z napisom "Evtanazija - kdo bo naslednji dusevno bolni, invalidi, stari, vi?". Namrec, ze lani je Ottawa hotela razsiriti evtanazijo na dusevno bolne, a zaradi odpora v parlamentu so zadevo prestavili na letosnjo pomlad, ko bodo v parlamentu spet odlocali o tem. Vlada namrec vsakih nekaj let siri kategorije za evtanazijo. Imam obcutek, da bi najraje videli, da bi nas vse evtanazirali in bi svet bil na razpolago samo njim.
leskova mast :: 24.01.2024 ob 18:18
Saj to ni res, pa je.
Plug je prisel in zdaj odstranjuje ves beton, ki ga je nametal, ko ni bilo nikogar doma. . Ze kaksnih 5 minut se s tem ukvarja. Ce bi naredil takrat, ko je pluzil, kar bi tudi moral narediti, a ni, bi mu vzelo 10 sekund. Sneg bi samo potisnil na drugo stran dovoza in odpeljal naprej Zdaj se pa vozi naprej in nazaj in kida, res lepo cisti.
Se je pravica na tem svetu.
v megli :: 24.01.2024 ob 21:51
Odlično, da so ga poslali, ker je tako zanikrno opravil svoje delo.
Si bo za drugič zapomnil: Če ne bo naslednjič spet kdo drug v plugu.
bb :: 25.01.2024 ob 19:23
Ja, uvoze na svoj dovoz pa ja sam očistiš? Menda se ne ustavijo pri vsaki hiši in še to delajo? Pač tisto, kar je ostane, ko gre plug naravnost, in če hočeš iti iz svoje hiše prečno na to cesto, pač očistiš. Si pa kar predstavljam, to je čisti beton, ni kaj.

Block heaterji se mi zdijo zelo zanimivi, nisem vedala, da imate to pri vsakem avtu vgrajeno.


Uf, vas imajo pa na vrvici, povsem ste odvisni od nekoga, ki lahko kadar koli zaustavi pipico.
bb :: 25.01.2024 ob 19:24
Meni je mraz ful pasal, zrak je bil povsem suh in ob minus 10 stopinj sploh ni bilo občutka mraza. In v mrazu najboljše tečem, zdaj bo pa toplo in blato povsod, brezveze.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.