PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Vse bolj se mi zdi, da padca cen nepremičnin v letu 2023 ne bo


Javol :: 16.01.2023 ob 8:01
Mogoče stagnacija, drugače pa le navzgor. Ponudba je enostavno PREMAJHNA, oseb, ki bi želele kupiti pa PREVEČ. Sploh KVALITETNE, NOVEJŠE nepremičnine po razumnih cenah z zagotovoljenim parkirnim mestom gredo TAKOJ. Praviloma še isti dan ali v parih dneh. Žal, žal, žal!
gor gre :: 16.01.2023 ob 11:38
Zanimivo da sem četrt ure nazaj ravno to ugotovila, ko sem šla pogledat zadnje objavljene oglase na nekaj portalov..
Cene stanovanj se v oglasih spet vzpenjajo.
In to obojih. Rabljenih in novih.
silvo8 :: 16.01.2023 ob 11:44
Glede na to koliko gradijo v Lj, cene ne bodo padle. Pa še povpraševanja je ogromno.
... :: 16.01.2023 ob 12:20
Ma kakšen padec nekaj. Javnem sektorju se zvišujejo plače na polno. Niti stagnacije ne bo. Kandidatov za nakup je ogromno. Padec bi bil, če bi prislo do masovnega odpuščanj, da folk ne bi več mogel plačevati kreditov, da bi se na veliko gradilo... nič od tega se ne dogaja.
... :: 16.01.2023 ob 12:27
Samo poglejte kaj počenja Golob... sodnikom kar na svoj predlog poviša plače za 600€. Saj po svoje si zaslužijo ampak nič več kot tudi ostale skupine oz. velik del - sploh tehnjčno-inzenirski kader v JS in ostali... itak je blo jasno da bo tole sprozilo domino efekt. Cariniki že napovedali stavko... Golob, Golob, zelo si zelen...
Ooo :: 16.01.2023 ob 12:48
Vse razmeroma dobro ali povprečno se slej ali prej pokupi (max. 1 mesec). Na trgu ostaja le še šrot - stanovanja v višjih nadstropjih blokov brez dvigala (2+), v blokih z visokimi stroski vzdrževanja, brez nove fasade, stanovanja v predpotopnih blokih/hišah (vse starejše od 1970), polkletna/kletna stanovanja, stanovanja v hišah (jp, kreteni tudi to prodajajo za vrtoglave cene), stanovanja na slabih lokacijah ali res pretirano visoke cene - npr. 150.000€+, 200.000€+ za stara stanovanja v manjših mestih precej oddaljenih iz Ljubljane itd. Vse približno uporabno in normalno pa se hitro proda. Ostaja res le šrot, ki se ne proda in se tudi ne bo potem pa se mesece in leta svaljkajo po oglasnikih eni in isti oglasi, prodajalcem pa ne potegne, da je z njimi kaj narobe... in šrotom, ki ga prodajajo.
nope :: 18.01.2023 ob 18:22
Padca ne bo. Še vedno je preveč folka, ki ima toliko keša, da se lahko skešira za flet. Takšni se požvižgajo na višje obrestne mere, povišanje minimalca... Pri vseh zadnjih treh stanovanja, ki sem jih želela kupiti (v zadnje dobre pol leta), so me prehiteli samo takšni, ki so se pač skeširali (nazadnje prejšnji teden)... prodajalcem se ne da ravno ukvarjati s potencialnimi kupci, ki bi vzeli kredit (če se jim res ni treba) in raje vidijo kupce s kešom. Zakaj? Pri hipotekarnem krediti moraš prvo it na banko če si sploh kreditno sposoben, potem je tu cenitev nepremičnine, potem je tu odobrite, potem je pogodba z banko in bla bla... vse to traja. Če pride nekdo s kešom, lahko gresta že 2. dan k notarju na prepis, ne pa da se tedne prodajalec zajebava z osebo, ki bi rada vzela krediti na koncu pa še izvisi, ker se banka tik pred zdajci odloči, da kredita pač ne bo. Tako je trenutno stanje. Ponudbe ni in zato lahko praktično prodajalci izbirajo. Še vedno. Vsaj za aktualna stanovanja. Drugih pa tko nihče noče.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.