PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

V Singapurju z novim letom nič več brezplačne zdravstvene oskrbe za necepljene


Mici :: 09.11.2021 ob 16:47
In prav je tako. Necepljeni butc.i si morajo zdravstveno oskrbo, v kolikor potrebujejo bolnišnično zdravljenje zaradi okužbe s covid-19, plačati sami. Upam, da bo tako tudi v Sloveniji.
miflo :: 09.11.2021 ob 16:55
Vse necepljence na prisilno delo, da že vnaprej zaslužijo za zdravljenje
leskova mast :: 09.11.2021 ob 17:11
Se strinjam pod pogojem, da si tudi cepljeni butci placajo zdravnisko oskrbo, ce dobijo Covid in da si sami placajo zdravljenje stranskih ucinkov po cepljenju.
lelj :: 09.11.2021 ob 17:22
bolje je biti cepljeni butec kot leskova butara
leskova mast :: 09.11.2021 ob 17:35
Z leskovo butaro lahko podkuris ogenj, z butcem nimas kaj poceti.
lelj :: 09.11.2021 ob 17:39
Z leskovo butaro lahko podkuris ogenj, z butcem nimas kaj poceti.


MIDVA SVA OPRAVLA
miflo :: 09.11.2021 ob 17:39
Z leskovo butaro lahko podkuris ogenj, z butcem nimas kaj poceti.

Sej si z betico v srednjem veku in te ne bi smelo motiti, če obudimo srednjeveški običaj, za člana inkvizicije sem se že prijavil
leskova mast :: 09.11.2021 ob 17:41
Avtor: lelj
Z leskovo butaro lahko podkuris ogenj, z butcem nimas kaj poceti.


MIDVA SVA OPRAVLA


A nisva ze pred dobrim mesecem ali dvema ene ta cetrtic opravla? A poj je to zdaj ta petic?
Mici :: 09.11.2021 ob 18:44
Avtor: Mici
In prav je tako. Necepljeni butc.i si morajo zdravstveno oskrbo, v kolikor potrebujejo bolnišnično zdravljenje zaradi okužbe s covid-19, plačati sami. Upam, da bo tako tudi v Sloveniji.

Ti si tako možgansko maloposestno, da še svojega nicka ne zmoreš najti? Misliš da zate idijoti kot si ti ne najdejo področja, za katerega bi si moralo zdravljenje samo plačati? Aja, za bumbarje kot ti ni zdravil.

Pa še malo širša slika
Prostovoljno necepljeni ne bodo več dobili kritja bolnišnične oskrbe iz državnega proračuna v primeru covida-19.

Singapurska vlada je odločila, da tistim, ki niso cepljeni in za to nimajo veljavnega zdravstvenega razloga, ne bodo več krili stroškov v primeru hospitalizacije zaradi covida-19.

Vlada je stroške bolnišničnega zdravljenja doslej v celoti krila za vse covidne bolnike, ki so bodisi državljani Singapurja bodisi tam dolgotrajno prebivajo. Edina izjema so bili doslej tisti, ki so se okužili na obisku v tujini, ti namreč že doslej niso dobili kritega zdravljenja.

Singapur ima zapleten sistem javnega zdravstva, v katerem vlada krije večinski del stroškov zdravljenja, ki je odvisen od višine prihodkov pacienta, ostali del pa krijejo pacienti iz svojih obveznih varčevalnih računov. Če tam sredstev nimajo, pa jih krije ena izmed treh državnih zavarovalnih shem.

A v izogib težavam z zdravljenjem zaradi osebnih financ in s tem dodatni javni negotovosti se je vlada ob nastopu epidemije covida-19 odločila, da bo v celoti krila stroške bolnišničnih zdravljenj za covidne bolnike. “Za večino, ki je cepljena, se bo ta posebni pristop v primeru covida-19 nadaljeval dokler se stanje ne umiri,” so sporočili iz zdravstvenega ministrstva. A manjšina, ki ni cepljena po lastni izbiri, ne bo več upravičena do proračunskih sredstev za zdravljenje posledic covida-19. Bolnišnice jim bodo tako prisiljene izdati račune, ki jih bodo morali poravnati s sredstvi iz varčevalnih računov in zavarovalnih shem. Vladna odločitev bo v veljavo stopila 8. decembra letos. Iz nje so izvzeti vsi tisti, ki se ne smejo cepiti iz zdravstvenih razlogov.

V Singapurju je trenutno cepljenih približno 85 odstotkov vseh prebivalcev. 18 odstotkov jih je že prejelo poživitveni odmerek. Večina pacientov, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, predvsem tistih, ki ležijo na intenzivnih oddelkih, je necepljenih.

Singapur ima sicer enega izmed najbolj učinkovitih zdravstvenih sistemov na svetu. Prebivalci te male trgovske državice imajo tudi zato najvišjo pričakovano življenjsko dobo ob rojstvu, kar 84,8 let. Povprečna življenjska doba za ženske je 87,6 let, za moške pa 81,9 let.

https://vestnik.si/clanek/svet/drzava-ne-bo-vec-krila-stroskov-zdravljenja-za-prostovoljno-necepljene-919052
silvo8 :: 10.11.2021 ob 5:50
Odlično. Očitno ne bodo dopustili, da jim propade zdr. sistem zaradi necepljenih. Ne upam si niti pomisliti kakšna bo škoda za vse bolnike, ki zadnji 2 leti ne morejo hoditi normalno na preglede.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.