PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Slovenski ambasador Luka Doncic


leskova mast :: 31.10.2023 ob 0:12
Na enem parkiriscu pred eno specerijsko trgovino me ogovori en Filipinec. Med pogovorom me vprasa, ce sem rojena tukaj in mu povem, da v Sloveniji. In ze nadaljujem s "Saj vem, da ne veste kje to je," on pa poskoci in zavpije v Sloveniji? A res? Kot da bi ze slisal za Slovenijo. In mu zacnem razlagati, kje nasa mala Slovenija je, on pa, "Ja, vem, poznam, zelo lepa dezela. Poznam jo zaradi NBA in njega". NBA je National Basketball Association - kosarkarska zvezna liga. Malo ga debelo gledam, potem se mi posveti in ga pa vprasam, ce sucajno misli Luko Doncica. On pa. "Ja seveda, eden najboljsih igralcev vseh casov, ce ne najboljsi, pa se LEP je." Jaz se rezim, kdo bi si mislil, da filipisnski druzinski moski zgodnjih srednjih let (okoli 45) ocenjujejo sportnike tudi po lepoti. In potem mi zacne razlagati, kako ga sledi, vedno ve, kje Luka je, kaj pocne, njegovo statistiko. Ko je zvedel, da sem zivela zelo bizu, kjer je zivel Luka (za Bezigradom), se mu je pa do konca utrgalo. Se eno frazo me je ucil. Jaz sem bila ze v kikelci, ko je on nosil se plenice. Zaradi Luke si neznansko zeli obiskati Slovenijo, a si za naslednje leto ne upa zaradi vojne na Bliznjem Vzhodu, da pa, ce bo mir, vsekakor namerava v Slovenijo. Zaradi Luke, da mora videti, od kje prihajajo taki veliki talenti in tako lepi ljudje. In potem mi je pokazal se vseh 10 kil karmenatelcev, ki jih je kupil za druzino, in razlagal, da so bili na popustu, do kdaj jih bodo jedli, in tako naprej in tako naprej. Luka mu je cisto razvezal jezik.

Torej, ce kdo vprasa, kdo naredi najvec reklame za Slovenijo, od Filipinov do Kanade, je odgovor: Luka Doncic.
leskova mast :: 31.10.2023 ob 0:39
Se ene hecne sem se spomnila. Tega je pa ze kar precej let nazaj, a je bilo tako zabavno, da mi je ostalo v spominu. Ko je umrla ena gospa, so me njeni sorodniki prosili, ce bi imela zanjo pogrebni govor. Da ne bi stala na odru kot razcapana brezdomka, sem sla v ta veliko mesto po novo oblekco in ceveljce. Pri oblekci je slo vse normalno. Ko pa v trgovini s cevlji izrocim prodajalki kartico, in prebere moje ime, se ji je utrgalo se bolj kot zgornjemu Filipincu. Namrec, pisem se tako kot en manj znan, a v tistih casih izredno priljubljen ameriski pevec. Eno njegovo pesem si v tistem casu slisal v vsaki trgovini, ce si se v njej zadrzeval vsaj 15 minut. In me vprasa, "Vi se pisete Zgaga? Tako kot Jaka Zgaga?" Jaz prikimam, ona pa, a ste kaj v sorodu z njim?" Ji povem, da verjetno zelo, zelo dalec nazaj, ker so moji predniki nekaj casa ziveli ravno tam kot njegovi. In potem se zadere, "A se vas lahko dotaknem?" Whaaat? Sem ji dovolila, da se me dotakne, nakar je rekla, "zdaj moram pa se hitro hceri povedati, da stoji pred mano sorodnica od Jake Zgage" in zavrti telefon in hceri razlaga, da je njena stranka sorodnica od Jake Zgage in kako da je fejst, da je cisto normalna in da se je je dotaknila. No, potem me je le spustila iz rok, ampak ze ko sem odpirala vrata trgovine, je spet klicala svojo hci. Lahko bi mi dala cevlje zastonj, a sem jih morala placati. Je pa verjetno se cel dan poplesavala naokoli, ker me je spoznala. Tu moram reci, da je en moj bratranec dejansko poslal e-mail temu konkretnemu pevcu Jaki Zgagi in mu je Jaka odgovoril in sta imela krajso debato o nasih prednikih.
P.S. Ime in priimek sta izmisljena, a zgodba je resnicna.
leskova mast :: 31.10.2023 ob 0:55
Jaz sem se takim spostovanjem dotaknila samo ene sodelavke, ki je zadela $ 10 000. Je rekla, kaj sem tako dolgo cakala, do so se je vsi drugi ze dotaknili. In da bo denar porabila za placati racune. Pa se ni nic rub off name. Se do danes nisem zadela vec kot eno zastonj srecko.
Hja :: 31.10.2023 ob 7:08
Hja, smo res mali, da se nas dotaknejo in smo presenečeni nad takšnimi prigodami. Sicer pa komu mar, kaj si misli o nas. Glavno, da gre nam razmeroma dobro, nismo v vojni, nismo lačni, imamo praktično vse, kar imajo razviti večji narodi oz še več-čudovito Slovenijo.

Upamo lahko le, da kvazi migrantska golazen iz vzhodnjaskih vukojebin ne spremlja Dončiča. Zaenkrat ni videti, da bi. Naj še dolgo ostane tako, ler drugače se nam slabo piše.
silvo8 :: 31.10.2023 ob 7:11
Filipinci so nori na košarko in Dončiča. Ko je bilo poleti SP v Košarki tam so ga častili na vsakem koraku.
leskova mast :: 31.10.2023 ob 14:13
Potem sem pa res za casom. Nisem imela pojma, da ga imajo Filipinci na splosno tako radi. Mene je ta mozak vsekakor zelo presenetil.
lelj :: 31.10.2023 ob 14:48
Kdo to Luka Dončič
Sunbeam :: 03.11.2023 ob 7:12
Mavro, merilo inteligence je tudi splošna razgledanost.
lelj :: 03.11.2023 ob 16:18
Avtor: Sunbeam
Mavro, merilo inteligence je tudi splošna razgledanost.

Sunbeam :: 03.11.2023 ob 20:27

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.