PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Se spozna kdo na elektronikou?


leskova mast :: 10.01.2023 ob 17:11
V sluzbi imamo vsi badge, elektronski, ki nam sledi in poroca naso lokacijo, Za varnost, kot so takrat rekli. Zdaj me pa nekaj zanima. Ko smo jih dobili, so rekli, da imajo doseg, da oddajajo signal do kaksnih 20 m od stavb. Zdaj, ko ne delam, imam badge doma, 18 km od sluzbe. Zdaj so me pa klicali, da moj badge sproza alarme (goes off). Rekli so, da sumijo, da je baterija crknila. Kako je to mozno, ce naj bi bil domet 20 m od stavb? Sploh, ce je baterija res mrtva? Kaj ne bi bilo v takem primeru le konec signala, ne pa da oddaja alarme?
nisem elektronik :: 10.01.2023 ob 17:23
Po moje ne bi bilo več nobenega signala od tebe, če bi šla 25 m stran od stavbe.
Torej lovijo tvoj signal tudi zdaj.
leskova mast :: 10.01.2023 ob 17:25
Torej so lagali o 20 metrih. Ampak ce je res baterija mrtva, kako lahko oddaja signal?
nisem elektronik :: 10.01.2023 ob 17:30
Ne more. Vsaj po moje bi moral biti "gluh". Nekaj drugega mora biti, da so zaznali alarm.
Ali pa spet lažejo
leskova mast :: 10.01.2023 ob 17:39
Verjetno lazejo.
leskova mast :: 11.01.2023 ob 2:51
Res je bila baterija. So jo zamenjali pred mojimi ocmi. In so rekli, da je sistem narejen tako, da tik preden baterija umre, zacne za nekaj dni oddajati te signale. Ampak mora biti vse na satelit, nic interno, ce nese tako dalec, 12km zracne razdalje, po cesti 18km. Verjetno bi me tudi v Afriki nasli.
silvo8 :: 11.01.2023 ob 7:56
Huh, vas pa imajo res pod kontrolo. No saj Google, FB itd. počnejo isto.

Tudi jaz menim, da lažejo. Ne vem, če bi jim v EU to dovolili, vsaj jaz še nisem slišal, da bi kdo to počel.
leskova mast :: 11.01.2023 ob 10:24
Tudi nas direktor je pod enako kontrolo. Vsi. Mene so v teh letih, kar to imamo 3x prisli "resevat", ker se je sprozil alarm, ker se je badge pritisnil ob kaksno stvar. Ce bi bila res v nevarnosti, recimo, ce bi me kdo hotel ubiti, bi se do tacas, ko so me prisli resevati, ze ohlajala.
Tudi v EU imajo te zadeve, zaenkrat v dolocenih podjetjih, ampak se ne bo ustavilo pri tem.
nisem elektronik :: 11.01.2023 ob 10:43
Reševat so te prišli? To se je verjetno dogajalo v službi in ne doma ?

Če bi vsaj uporabljali te sledilnike za kraje avtomobilov, za rope, za vlome.. za iskanje pogrešanih?
Ampak to pa ne. Imajo jih bolj ali manj za kontrolo običajnih ljudi.
silvo8 :: 11.01.2023 ob 12:14
Nisem pravnik, ampak po moje evropska sodišča tega ne bi dopustila, če bi kdo dal pritožbo.

Po moje bi to na evropskem sodišču padlo ali bilo vsaj omejeno na določene primere. Nacionalna sodišča bi to potem morala upoštevati.
Mačka :: 11.01.2023 ob 12:41
Leskova si delala ali delaš v kakem zaporu? S kakimi težavnimi pacienti?
Nekako si ne predstavljam, da bi bila kot neka pisarniška delavka tako ogrožena, da bi te prišli reševat. Čeprav pa tud res, ko je toliko enih oboroženih napadov čez lužo, si mi tu to ne moremo predatavljat.
leskova mast :: 11.01.2023 ob 16:34
Nic od tega. Preseneca me, da se tako cudite. Vsi imamo to, ne glede na delovno mesto. 100% sem prepricana, da se tudi v EU najdejo. Tole z "resevanjem" gre tako, da ko se sprozi alarm, najprej na racunalniku pogledajo, komu in priblizno kje se je sprozil. Potem se dva pocasi sprehodita do tistega dela in ko prideta v obmocje alarma, sprasujeta druge, ce so kje videli to in to osebo. Ce se ti sprozi na straniscu, cakata zunaj, da prides ven, te vprasata, ce je vse v redu in se odsprehodita nazaj. Saj ti alarmi se ne sprozajo za nic vsak dan, na nekaj dni ali 1x na teden se pa. Noben od nas ni ogrozen, vsaj ne po moji definiciji ogrozenosti. Denarja je bilo ocitno prevec na razpolago. In nekdo je dobro financno izkoristil vedno vecje stanje splosne paranoje in to izdeluje in prodaja. Drugi pa kupujejo. Pa saj vam skoz dopovedujem, da bo vedno vec kontrole nad ljudmi, vi pa o teoretikih zarote in ravnozemljasih.

Za resno nevarnost imamo tudi seznam kod za vse, od naravne nesrece do bombnega napada. Ne, da pricakujem kaj takega. Nismo na potresnem ali poplavnem obmocju, ni nevarnosti plazov, tornado se zgodi mogoce 1x na 100, 200 let, stavba je betonska. Za bombe so za vecji efekt bolj prikladna velemesta. Se za pozar, ki se tu okoli lahko zgodijo v poletnih susah, ni kaj dosti moznosti, ker tik zraven ni dreves (zlasti ena vrsta borov), ki se vnamejo kot vzigalice, tako da po moji oceni tudi te nevarnosti ni. Da bi nas prisel kdo streljat ali vzet za talce, si pa sploh ne predstavljam. Sploh nimam obcutka tovrstne ogrozenosti.

V glavnem, zamenjali so baterijo in zdaj bo mir nekaj casa. Res me cudi, da tega niste se nikjer videli. In zelo me cudi, da signal nese tako dalec,
silvo8 :: 11.01.2023 ob 17:16
Jaz takega primera v EU ne poznam. Slišal sem že, da so na Švedskem v nekem podjetju zaposlenim pod kožo vstavili čip, ki odpira vrata in podobno, da bi nekoga tako nadzirali pa še ne. Ljudje bi se verjetno temu uprli.
leskova mast :: 11.01.2023 ob 17:19
Ti cipi pod kozo se mi zdijo se hujsi. Ampak, ce opirajo vrata, zagotovo tudi nadzirajo te ljudi.
bb :: 12.01.2023 ob 21:05
Hmm, ne predstavljam si, v kakšni službi bi to imeli, še pri vojaških, policijskih zadevah ne, razen v kakšnih zaporih in psihiatričnih bolnišnicah, tudi pri kakšnih kemijskih zadevah ne, pri obveščevalnih zadevah tudi ne, ker bi signal prestrezali drugi, nepovabljeni. Zakaj ne varujejo stavbe, vhode v kompleks, kjer delaš, zakaj vsakemu sledijo?
Mačka :: 12.01.2023 ob 21:12
No mi imamo v službi kartico s katero si odpiraš vrata, ker pač ni dovoljen vstop vsakomur povsod. Ampak izven službe nam pa nihče ne sledi, tudi v službi ne, alarm imamo samo za požar oz. nevarnost, ko imamo protokol, kako in kam moramo, da zapustimo delovna mesta. V teoriji in na vajah to krasno deluje, ko pa je enkrat res bil požar, smo bili pa norci.
bb :: 12.01.2023 ob 21:31
Pri nas enako, nismo pa imeli požara, imamo pa 1x letno vajo iz evakuacije oz. požarno vajo in vsake toliko usposabljanje iz požarne varnosti, pa kašno usposabljanje iz oživljanja, raba defibrilatorja, kaj več pa ne. Na vhodu je vratar oz. varnostnik, ki pa nima pristojnosti, da hodi ven in urgira pri stavbi, če bi bilo kaj narobe, skrbi samo za red na vhodu.
Mačka :: 12.01.2023 ob 21:37
Mi vsako leto( nisem cist ziher ce ni na dve) varstvo pri delu, pozarno varnost in na pet let tisti, ki smo zadolzeni za prvo pomoc se obnovitveni tecaj. Vratarje imamo zunanjo firmo, samo ponoci imajo obhod po dvoriscu, itak je pa vse pod kamerami, gasilci pa imajo senzorje katere morajo vsak dan parkrat pregledati.
Yara :: 12.01.2023 ob 22:18
Takšne varnostne priponke imajo tudi uslužbenci obveščevalno-varnostnih agencij. Zadeva sproži alarm, ko zmanjka baterije -javi, da je povezava prekinjena.. Verjetno je tudi sprejemnik nekje v bližini - morda vstavljen v služben prenosnik, ki ga imaš doma, skratka nekje v bližini doma in ne le službe, razen, če je nastavljena tako nizka frekvenca, da zazna tudi 20 km daleč - odgovor mojega elektronika.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.