PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Se mažete s kremami za sončenje?


sonce :: 11.06.2022 ob 22:18
leskova mast :: 12.06.2022 ob 4:48
Jaz se ne, ravno zaradi tega, kar je v njih. Na morje ze dolgo samo izven sezone, zgocega sonca in mnozic,. Jaz nisem rojena za morje. Je lustno pogledat za kaksen dan, potem pa domov. Drugje tudi ne uporabljam krem. Dolgo nazaj, ko smo bili mladi in nam ni bilo mar za mehurje, sem se mazala s kremami za soncenje in me je vseeno vsakic pozgalo, ker sem na zalost takse sorte. Kot otroka so me mazali z domacim oljem iz sentjanzevke ? (St, John's Wort).
WiCkEd WiTcH :: 12.06.2022 ob 6:37
Je to reklama?

Sonce je tudi škodljivo in ravno tako povzroča raka. Jaz izberem manjše zlo in se mažem s kremo, ko je nevarnost opeklin. Torej to zame velja že od zgodnje pomladi, celo januarja sem bila že opečena pa ne na morju ali v gorah, ampak v Kranju.
Tisto, da se samo poleti pridobiva vitamin D, kar piše v članku, je pa laž.
vednonesramen :: 12.06.2022 ob 12:50
Z oljem se mažem odkar vem za sebe običajno brez faktorja ali max do F6, škodljivo hmm kaj ni škodljivo, jeseni ni pametno biti zunaj ker je cel kup strupenih nekih mikrodelcev, pozimi lahko fašeš ozebline pa še zrak zaradi kurjave je škodljiv, spomladi, ko so nevihte lahko strela trešči vate ali blizu tebe, poleti pa sonce škodi, hebiga samo zaprt v hiši pa spet škodi, ker se moraš gibati na svežem zraku, nekih posledic dolgoletnega mazanja nimam, ravno tako ne posledic sončenja pa sem ure dolgo na soncu verjetno je razlog, da sem bolj temne polti in me ne opeče ampak sem takoj rjav
leskova mast :: 12.06.2022 ob 15:50
Poznam 3 osebe, ki so imele koznega raka. Ena je imala melanom, ta je imela res sreco, da so ga se ujeli na cas.
In 2 z bazalno celicnim. Od teh dveh ga ima ena na celu, ena na prsih. Tega na celu so ze pakrat rezali in ni nic lepo za pogledat, ampak zdravnik pravi, dokler ne pride do kosti, lahko pomagajo. Ta z melanomom in tista na prsih sta se vedno na debelo mazali s kremami. Ta, ki ga ima na celu se nikoli ni mazala, verjetno niti ene tube kreme ni kupila v. zivljenju, ampak tudi na morje nikoli ni hodila, je pa bila cele dneve zunaj.
silvo8 :: 14.06.2022 ob 15:09
Neumnost par excellance. Dermatologi priporočajo mazanje s kremami z visokim zaščitnim UV faktorjem in izogibanju soncu med 10 /11 in17 uro. Če to upoštevaš je sončenje nenevarno.
Sunbeam :: 14.06.2022 ob 17:20
Avtor: silvo8
par excellance.
Nauči se tujke pravilno pisati, če jih že uporabljaš.
bb :: 16.06.2022 ob 19:42
Mah, po pameti. Predvsem kozmetičarke, ki nimajo ne vem kako visoke izobrazbe, na veliko govorijo, da je treba vsak dan v letu uporabiti kremo s SPF faktorjem. Jaz se pa ravno tem izogibam, ker je se mi zdi, da to je pa čisto preveč. Take kreme so tako umetne, jaz pa imam samo neparfumirane.

Jaz skoraj takoj porjavim, tako da se ne mažem kaj preveč, sproti presodim, kdaj se mi zdi, da je/bo sonce premočno. Nočem pa, da me žge v obraz in v dekolte, za drugo mi je vseeno, ker ni tako občutljiva koža na sonce.
Mačka :: 16.06.2022 ob 21:04
Jaz delam podobno kot bb. Če že si namažem obraz, pa po dekolteju, da si roke zbrišem. Pri nas vsi razen moža hitro porjavimo, on mora pa že en teden pred glavnim dopustom jesti tablete proti alergiji, pa večinoma se izogiba sonca.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.