PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

psiholog Jordan Peterson kot politicni obtozenec


leskova mast :: 04.01.2023 ob 2:36
Sploh mi ni simpaticen in ga ne iscem, da bi ga poslusala. Z nekaterimi njegovi mnenji se strinjam, z drugimi ne. Ampak da ga zdaj preganja College of Psychologists of Ontario zaradi njegovih politicnih mnenj o nasi vladi, konkretno, ker se strinja z vodjo opozicije in kritizira Velikega Vodjo, pa ze cisto prevec spominja na neke druge case. Samo se Goli otok, Gulag ali koncentracijska taborisca manjkajo. Zaenkrat so ga poslali na prevzgojo, Ce prevzgoja ne bo uspesna, mu bodo odvzeli licenco.
silvo8 :: 04.01.2023 ob 3:58
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/kanada-tujcem-za-dve-leti-prepovedala-nakup-nepremicnin/653072

Bedarija totalna.
Fox :: 04.01.2023 ob 5:29
Peterson je meni kull v dolocenih stvareh, zopet v drugih se ne strinjam z njim. Moj je nekaj let nazaj kupil mislim da njegovo prvo knjigo 12 rules for life, sem jo zacela brati, in mi sploh ni potegnila...dolgocasna, prezvecena, populisticna jajca. Sem veliko vec pricakovala.

Hyaa Leskovka tako je moramo biti pridni in tiho

Jordan mi je kull ker je zagovornik svobodnega govora in da ima vsak posameznik svobodo svojega mnenja. Peterson je bolje da se preseli mogoce v UK, sta si z Morganom Piersom kar blizu.
Fox :: 04.01.2023 ob 6:06
Avtor: silvo8
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/kanada-tujcem-za-dve-leti-prepovedala-nakup-nepremicnin/653072

Bedarija totalna.


To itak ne bo nic naredilo. Ker je inflacija, cene nepremicnin bodo narascale sploh v Torontu in okolici mesta. Edino ce gres vsaj 2, 3 ure ven iz mesta je malo bolje.
Mici :: 04.01.2023 ob 6:14
Avtor: silvo8
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/kanada-tujcem-za-dve-leti-prepovedala-nakup-nepremicnin/653072

Bedarija totalna.


A to, da jih Bosanci ne smejo pri nas, je pa ok?

Ste gledali soočenje Petersona in Žižka?
lelj :: 04.01.2023 ob 10:58
spominja na velikega vodjo Ivana
Fox :: 04.01.2023 ob 14:22
Avtor: Mici
Avtor: silvo8
https://www.rtvslo.si/svet/s-in-j-amerika/kanada-tujcem-za-dve-leti-prepovedala-nakup-nepremicnin/653072

Bedarija totalna.


A to, da jih Bosanci ne smejo pri nas, je pa ok?

Ste gledali soočenje Petersona in Žižka?


Bosnjaki v Sloveniji, oz tisti ki nimajo drzavljanstva ne smejo kupovati nepremicnin?

To soocenje je bilo ene 4 leta nazaj, nisem gledala sem imela predavanja takrat, spomnim pa se, ker je sosolec omenjal.
Fox :: 04.01.2023 ob 14:28


Bo Leskovka kaj vec o tem povedala. To da so zdaj sele prepovedali je ze zdavnaj prepozno, pa zdaj on top of it, imamo se hudo inflacijo in nizke place. Sploh za Vancouver zelo bogati kitajci so kupovali nepremicnine tam, in jih dajali v najem kanadcanom. Tudi ostali bogatuni ne samo kitajci, v Torontu podobno, pac kupi nepremicnino, jo oddaja ljudem tukaj. Ti bogatuni sploh ne zivijo v Kanadi, mogoce samo obiscejo. V glavnem to sedaj hocejo resiti s to prepovedjo samo to ne bo nic resilo. Saj vidite iz clanka, nepremicnine tukaj v Torontu so res nenormalno visoke.

Kanada sedaj crpa po pol milijona imigrantov letno v drzavo. Vecina vsaj 80% se nastali v Torontu ali Vancouverju. Ti ljudje ne bodo imeli doma. Ze sedaj imas indijce ki zivijo po 10 v par sobah.
leskova mast :: 04.01.2023 ob 16:47
Ne mores primerjati stanovanjske vase stanovanjske situacije s tukajsnjo. Sicer je ze Fox vse povedala.

Zacelo se je v 80ih letih, ko so Hongkongcanom mediji zaceli prat glavo, kako jim bo hudo, ko bo Hongkong leta 1997 prisel nazaj pod Kitajsko. Spomnim se tiste panike in osebno poznam nekaj druzin, ki se se priselile prav iz tega razloga. No, kasneje sta se dve od teh vrnili domov, ko so videli, da je bila vse samo propaganda. Vecina jih je ostala, so pa sprozili plaz, v katerem so jim sledili drugi premozni Azijci.

Nekateri Indijci in vecina Pakistancev niso imeli toliko denarja kot Kitajci, zato je po vec druzin zdruzilo denar in kupilo veliko hiso. Azijci so v zadnjih 30 do 40 let pokupili pol Vancouvra. Veliko his Kitajcev je vecji del praznih, saj so jih kupili za investicijo, house flipping se je razbohotilo, navadni ljudje pa vedno tezje pridejo do svojega doma. V Vancoouvru je slo tako dalec, da so domacini z navadnimi placami srecni, ce si lahko privoscijo garsonjero ali enosobno stanovanje v stolpnici. Drzava se mora odlocit, ali bo mnozicno sprejemala milijonarske Azijce, ki jih veliko hodi sem samo prat denar in se ukvarjat z necednimi posli, koristi od njih ni, ali pa bo omogocila, da bodo tudi domacini, ki drzavo gradijo, lahko prisli do svojega bivalisca.

V veliki meri premozni Azijci prihajajo preko Entrepreneur Immigration Program. Pogoj za to je vsaj 2 leti studija, 600 000 dolarjev osebnega premozenja, morajo ustanoviti firmo in vanjo vloziti vsaj 200000 dolarjev in zaposliti najmanj 1 kanadskega drzavljana (prej je bilo 5 ljudi). Mora znati enega od kanadskih uradnih jezikov, placati precej tisocakov raznih taks imeti managerske izkusnje in predloziti poslovni plan. Bivalisce si morajo poiskati in financirati sami. Za bogate Kitajce in druge Azijce to ni problem. Koliko Bosancev izpolnjuje take pogoje?

Koliko Slovencev zivi v sotorskih naseljih za brezdomce, ker si zaradi obupnih cen nepremicnin, ki so jih povzrocili Bosanci z mnozicnim doseljevanjem ne more privosciti stanovanja? Res je takih brezdomcev veliko odvisnikov, ne pa cisto vsi.
leskova mast :: 04.01.2023 ob 16:54
Ljudje v Vancouvru so ze leta zahtevali od provincijske vlade, da se prepove tujcem kupovati hise in stanovanja, ker so tako domacine izrinili s trga. Leta ze prosijo, naj vlada kaj ukrene, a ves cas so naleteli na gluha usesa. Poleg tega preprodaja stanovanj in his ne prinese kaj dosti k financial balance drzave. Ta drzava pretezno zivi od surovin in nepremicninskega trga, podobno kot afriske drzave. Vemo, kam to pelje.

Sicer sem temo zacela z namenom, da prikazem, kako je svoboda izrazanja tu vsak dan bolj prepovedana. Ce se ne strinjas s partijsko linijo, si izlocen. Tudi to nas pelje nazaj v mracne case preteklosti.
Mici :: 04.01.2023 ob 17:01
Drži ali ne drži?

Po vladnih podatkih je v Britanski Kolumbiji, kamor spada tudi Vancouver, in Ontariu, kamor spada Toronto, le šest odstotkov lastnikov stanovanj tujcev.
leskova mast :: 04.01.2023 ob 17:24
Mici, povabim te na sprehod skozi Richmond (ne steje kot Vancouver, ker je mesto zase, a tik ob Vancouvru, na oni strani Lulu Islanda, samo cez most se peljes in si tam), V Langley in Surrey (vzhodno tik ob Vancouvru - tu se mosta ni) in bova skupaj steli, koliko Evropejcev ali native people zivi tam in koliko Azijcev.

Treba je lociti med navadnimi tujci in bogatimi tujci. To je prvo. Bogati tujci se naseljujejo izkljucno v velemestih, velika Vecina v Vancouvru in v Toronto. V kaksnem Prince Rupertu ali v Prince Georgeu jih ne bos nasla, ceprav je tudi ta v Britanski Kolumbiji. Iz tega sledi, da je v velemestih procent tujcev veliko visji.

Stevilo navadnih tujcev, to je legalnih priseljencev, ki niso multi miljonarji, je postalo tako visoko, da s svojojo kolicino ustvarjajo nenormalne in nevzdrzne razmere na nepremicninskem trgu, kajti Vancouver ima samo toliko prostora. Na zahod ga omejuje morje, na vzhod Skalnato gorovje. Kjer je veliko povprasevanje, a omejena dobava, gredo cene v nebo. Ta zakon ponudbe in povprasevanja bi morala poznati, ce si hodila na konomsko srednjo solo. Ti imas stanovanjski problem resen, jaz tudi, vendar tebe ocitno ne zanima, kako bodo mladi prisli do svojega bivalisca, mene pa to zelo zanima, saj je to eden od pogojev, da bo druzba funkcionirala naprej. Nemogoce je nekontrolirano dodajati nove ljudi, ce za njih ni osnovnih pogojev, oziroma, ce se osnovni pogoji jemljejo domacinom, zato, da se jih da svezim priseljencem.

In tretjic, navadni tujci se po vecini selijo v velemesta, ker jim je tam najlazje dobiti delo. Torej, ce je v BC 6% tujcev, so vsi skoncentrirani na skrajnem jugozahodu province. In v teh delih predstavljajo polovico ali ponekod se visji procent prebivalstva. Ce potegnem paralelo. Tujci se doseljujejo v Slovenijo, a se jih 90 do 95% naseli v klun slovenske kure. Ce bi bila domacinka iz kljuna, kako bi se ti zdelo, ko tvoji otroci zaradi doseljevanja ne bi vec mogli priti do lastniega doma, izven kljuna, pa ne bi imeli veliko moznosti za delo? Verjetno ne bi bila prevec srecna.
Fox :: 04.01.2023 ob 17:26
Avtor: Mici
Drži ali ne drži?

Po vladnih podatkih je v Britanski Kolumbiji, kamor spada tudi Vancouver, in Ontariu, kamor spada Toronto, le šest odstotkov lastnikov stanovanj tujcev.


Drzi. Naj ti obrazlozim, to je moja teorija. Po lastnih izkusnjah, opazanjih tukaj. Ti bogatuni ki so v 80tih, 90tih, in early 00s, pokupili veliko dobrih nepremicnin v Vancouverju in Torontu so postali drzavljani kanade ali so pa PR. Ce si drzavljan lahko zivis izzven Kanade 100%, brez omejitev. Ti bogatasi so imigrirali v 80tih, 90tih, da so dobili drzavljanstvo ali vsaj PR. Kar jim omogoca prosto gibanje med svojimi drzavami in Kanado. Oni se smatrajo za kanadcane in ne tujce. Zato ker imajo drzavljanstvo ali PR. In v 80tih, 90tih letih je bilo lahko pridobiti immigration papirje. Zdaj je huda konkurenca!
Fox :: 04.01.2023 ob 17:28
Veliko teh bogatih 'tujcev', s kanadskimi papirji sploh ne zivijo v Kanadi. Tu samo svoje nepremicnine dajejo v najem. Vancouver in Toronto so pokupljena mesta. To da so zdaj ustavili za 2 leti nakup bajt tujcem je totalen joke
Fox :: 04.01.2023 ob 17:32
Ne mores primerjati stanovanjske vase stanovanjske situacije s tukajsnjo. Sicer je ze Fox vse povedala.

Zacelo se je v 80ih letih, ko so Hongkongcanom mediji zaceli prat glavo, kako jim bo hudo, ko bo Hongkong leta 1997 prisel nazaj pod Kitajsko. Spomnim se tiste panike in osebno poznam nekaj druzin, ki se se priselile prav iz tega razloga. No, kasneje sta se dve od teh vrnili domov, ko so videli, da je bila vse samo propaganda. Vecina jih je ostala, so pa sprozili plaz, v katerem so jim sledili drugi premozni Azijci.

Nekateri Indijci in vecina Pakistancev niso imeli toliko denarja kot Kitajci, zato je po vec druzin zdruzilo denar in kupilo veliko hiso. Azijci so v zadnjih 30 do 40 let pokupili pol Vancouvra. Veliko his Kitajcev je vecji del praznih, saj so jih kupili za investicijo, house flipping se je razbohotilo, navadni ljudje pa vedno tezje pridejo do svojega doma. V Vancoouvru je slo tako dalec, da so domacini z navadnimi placami srecni, ce si lahko privoscijo garsonjero ali enosobno stanovanje v stolpnici. Drzava se mora odlocit, ali bo mnozicno sprejemala milijonarske Azijce, ki jih veliko hodi sem samo prat denar in se ukvarjat z necednimi posli, koristi od njih ni, ali pa bo omogocila, da bodo tudi domacini, ki drzavo gradijo, lahko prisli do svojega bivalisca.

V veliki meri premozni Azijci prihajajo preko Entrepreneur Immigration Program. Pogoj za to je vsaj 2 leti studija, 600 000 dolarjev osebnega premozenja, morajo ustanoviti firmo in vanjo vloziti vsaj 200000 dolarjev in zaposliti najmanj 1 kanadskega drzavljana (prej je bilo 5 ljudi). Mora znati enega od kanadskih uradnih jezikov, placati precej tisocakov raznih taks imeti managerske izkusnje in predloziti poslovni plan. Bivalisce si morajo poiskati in financirati sami. Za bogate Kitajce in druge Azijce to ni problem. Koliko Bosancev izpolnjuje take pogoje?

Koliko Slovencev zivi v sotorskih naseljih za brezdomce, ker si zaradi obupnih cen nepremicnin, ki so jih povzrocili Bosanci z mnozicnim doseljevanjem ne more privosciti stanovanja? Res je takih brezdomcev veliko odvisnikov, ne pa cisto vsi.


Ja 100%, to vsi vedo tukaj. Itak je pa tako da ta dva mesta bosta postala immigrantska mesta. Vecina se je izselila ven, ostali planirajo. Ker je nomogoce kupiti bajto, imeti normalno zivljenje v teh velikih mestih.

Moj je 51 star, ko je on odrascal v 70tih, 80tih letih je bilo Toronto cudovito mesto kjer si je povprecen delavc lahko kupil lepo hiso in zivel fajn life. Zdaj je to nemogoce. Toronto se 20 let nazaj je bilo zelo fajn mesto.
leskova mast :: 04.01.2023 ob 17:33
Hvala Fox, si povedala,, kar sem pozabila napisati. Drzavljani lahko vse zivljenje zivijo kjer zelijo, PR lahko prezivijo 6 mesecev vsako leto izven drzave (ce se niso zakoni spremenili). Vse te ljudji ne stejejo kot tujce.
Fox :: 04.01.2023 ob 17:38
Hvala Fox, si povedala,, kar sem pozabila napisati. Drzavljani lahko vse zivljenje zivijo kjer zelijo, PR lahko prezivijo 6 mesecev vsako leto izven drzave (ce se niso zakoni spremenili). Vse te ljudji ne stejejo kot tujce.


Tako ja! PR ima nekaj omejitev, sem ze pozabila. Ampak se vedno tudi tisti s PR om, jim PR omogoca precej prostosti gibanja med svojimi drzavami in Kanado. Plus to da ljudje ki imajo PR ali drzavljanstvo se ne smatrajo kot tujci. Zato kot Mici omenja, ja to drzi da je samo 6% tujcev, ker oni nimajo papirjev. Ostalih 94% jih pa ima, in vecino casa ti bogati sploh ne zivijo v Kanadi.
Fox :: 04.01.2023 ob 17:40
Ti clanki ki jih ven butajo so zelo posploseni. Jaz sem imigrant, ko gres skozi proces tukaj, delovni, solski, imigrantski, vidis v podrobnost kaj se dogaja tukaj. Ko zivis doma, vidis samo zelo malo.
Mici :: 04.01.2023 ob 17:44
Fox, hvala za razlago. Zdaj mi je vse jasno in logično, prej pa sploh nisem pomislila na to.
LM, s tistim da me ne zanima stanovanjski problem mladih, si absolutno brcnila mimo in tudi nobene veze nima z mojim vprašanjem.
Ker je pa v članku primerjava z Novo Zelandijo, pa vem, o čem govoriš. 2010 sem dobre tri tedne potovala po NZ in na lastne oči videla situacijo.
Kakšne šotore za brezdomce imate to in kdo živi tam poleg odvisnikov?

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.