PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Prenovila je kuhinjo in skoraj vse naredila sama


leskova mast :: 10.10.2023 ob 19:41
Skoraj vse, razen elektrike, je naredila sama. Mislim, da ji je treba cestitati, ker je sla v ta velik podvig in ga uspesno zakljucila. Take ljudi obcudujem.

Odstranila je ena zunanja vrata in zaprla steno. Zgornje omarice je predelala v jedilno klop. Imela je nekaj spodnjih omaric, dokupila je eno in jo predelala, da je zgledala enako kot druge spodnje omarice. Potem je vse skupaj prepleskala. Na stropu je imela popcorn strop - to je bilo nekaj naspricanega na strop, da so taki mini mehurcki. Popcorn strop je bil popularen nekaj desetletij, potem je sel ven iz mode. Tezko ga je bilo pleskati. Tega je odstranila.

Iz 3/4inch (pribli. 2cm) debele vezane plosce, ki jo je dobila za 92 dolarjev, je naredila polici in ju pobarvala s stain - to je prosojna barva za les - ne vem, kako se rece po slovensko. Take vezane plosce so v prodaji velikosti 4 x 8 cevljev, priblizno 120 x 240 cm.


Odstranila je 3 sloje linoleja in ga nadomestila z vodoodpornim laminatom. Iz stare omarice je naredila regal.

Sama je naredila countertops - delovne povrsine? iz betona in drugi so ji pomagali poloziti na omarice, ker betonski pult (!) je teza. Jaz sem bila v eni hisi, kjer so imeli vse pulte v kuhinji in spodnjem WCju iz betona, a mi ni bilo prevec vsec. Povrsina ni bila gladka, ampak kot da bi jo namerno naredili s spohtlom neenakomerno. Ampak oni so dali delat. Poleg tega ga je treba menda tudi letno premazati, ker je porozen.

Tudi backsplash - steno za pultom je pospricala z betonom in prebarvala bez, a ker ji barva ni bila vsec, je prebarvala na belo.

Stedilnik je nadstandardno sirok, 36 inchev, pribl. 91 cm.

Vse skupaj ji je vzelo 4 mesece.

silvo8 :: 10.10.2023 ob 20:12
Ni ravno po mojem okusu ampak vsekakor čestitke. Jaz pravkar kupujem štedilnik in ne bi rad vzel najcenejšega. Ta v videu mi je zelo všeč.

Moja kuhinja je zelo podobna tej:

https://www.delsanarredi.com/wp-content/uploads/2019/01/Cucina-classica_Delsan.jpg
leskova mast :: 10.10.2023 ob 20:18
Hera, Cassiopea ali Hydra?
-.- :: 10.10.2023 ob 20:51
Tole sem si pa ogledala že pred časom in moram priznati, da mi tale njena kuhinja niti pod razno ni všeč. ne barve, ne poličke, ne pipa... nič od nič... pohvalno, da je naredila sama ampak to je pa tudi to. kuhinja mi enostavno ni všeč.
silvo8 :: 10.10.2023 ob 21:02
Hera očitno.
leskova mast :: 10.10.2023 ob 21:19
Meni je pokazalo te tri kuhinje. Kako naj vem, katero si imel v mislh?
silvo8 :: 11.10.2023 ob 1:34
Odpri sliko ➜

Odpri sliko ➜


Sedaj bi moralo pokazati. Mislim, da je Hera.
Fox :: 11.10.2023 ob 9:21
Avtor: -.-
Tole sem si pa ogledala že pred časom in moram priznati, da mi tale njena kuhinja niti pod razno ni všeč. ne barve, ne poličke, ne pipa... nič od nič... pohvalno, da je naredila sama ampak to je pa tudi to. kuhinja mi enostavno ni všeč.


Meni tudi ni vsec, barve, model kuhinje, ni moj okus.
Yara :: 11.10.2023 ob 10:02
Barva itd. tudi ni po mojem okusu, betonskega pulta si ne predstavljam v topli domači kuhinji, pipa je tudi uletela iz neke druge zgodbe ali pa stoletja, ampak punci pa kapo dol, da se je renovacije lotila praktično sama. Mojster Miha se lahko skrije pred njo
leskova mast :: 11.10.2023 ob 17:17
Decva prenavlja celo hiiso. Mece ven stene, dodaja nove, menja gypboards - mavcne plosce, polaga ploscice, menja umivalnike, obnavlja talne obloge, omarice, fasado, v zgornjem nadstropju okno na lojtrci. Za kaj bolj zahtevnega, npr. novo vodovodno napeljavo, je najela mojstra. Pravi, da gleda Youtube in potem se loti sama. Jaz sem malo njene sorte, oziroma sem bila, samo cele hise se pa ne bi lotila. Vsa cast ji. In pravi, da ima 4 otroke. Mogoce je house flipper - ti kupijo zanemarjeno hiso, jo popravijo in jo lepo opremijo (glede na lokalni okus) opremijo in prodajo za profit in od tega zivijo. Vsekakor je dobra. Ni vazen stil. Vazno je, da se loti in naredi.

Pohistveni stil za vse prostore je tu zelo drugacen kot pri vas, zato je razumljivo, da vam ni vsec. Tiste luci so popularne in se prodajajo povsod. Vse kar ima pridih po starem, gre dobro v promet. Ce bi opremila po evropsko, bi tezje dobila kupca, ko bi prodajala.
Mačka :: 11.10.2023 ob 18:58
Dobra, da se podstopi. Pri nas bi bil mož tak, sam sem mu to že izbila iz glave, ker pol to trajaaaa preden je fertik, pa komplicira, boljš da se svojega foha drži.
silvo8 :: 11.10.2023 ob 19:26
Lm jaz si sedaj nekako tako predstavljam tvojo kuhinjo.

Odpri sliko ➜
silvo8 :: 11.10.2023 ob 19:28
Ali pa tako.


Odpri sliko ➜
silvo8 :: 11.10.2023 ob 19:28
.
leskova mast :: 11.10.2023 ob 19:52
Silvo 8, Hahahahaha, mogoce v naslednjem zivljenju. V tem zivljenju prisegam na bele kuhinje. Jaz zelene barve tako in tako ne maram. Tudi njene luci mi niso vsec, in se kaj drugega ne bi imela, ampak se mi zdi, da je dosegla neko skladno celoto, tudi ce ni ravno po mojem okusu. Sem si pa ogledala nekaj barvastih kuhinj in nekatere se mi sploh ne zdijo tako slabe. Recimo tile dve. Samo pri ta drugi ne bi imela vse tiste zlatnine.


Odpri sliko ➜


Odpri sliko ➜
leskova mast :: 11.10.2023 ob 20:12
Ena nasa soseda, starejsa gospa takrat, danes ze pokojna, je prebarvala njihovo kuhinjo na rdece. Pa je bila taka mirna gospav 60ih letih. Nihce si ne bi mislil, da hoce divje rdeco kuhinjo. Je rekla, da se je pocutila, kot v klavnici. Potem jo je prebarvala na skoraj belo in tako je ostalo.

Jaz sama sem imela v mladih letih rumeno obdobje in sem prebarvala hodnik in spalnico soncno rumeno.Pohistvo je bilo vse belo. Obiski so samo strmeli in bolscali v stene, a rekli niso nic. Zdaj imam ze dolgo belo obdobje, oziroma, samo toliko na modro, da ni snezno belo. Ena kopalnica pa ima toplo svetlo modro barvo. Ploscice, kad, itd. so beli in ko zvecer posije zahajajoce sonce skozi okno, barva zazari.
leskova mast :: 11.10.2023 ob 20:15
Yara, pipa je kar sodobna. In take pipe sploh niso poceni.
silvo8 :: 11.10.2023 ob 20:30
Ja saj ti dve tvoji kuhinji sta pa podobni tisti v videu.

Canadian style.
leskova mast :: 11.10.2023 ob 21:28
Sploh ne. Ta punca v videu je naredila posodobljeno country style kuhinjo. Moji dve sliki sta klasicni kuhinji, tipicni za velike in drage hise. Canadian style kuhinje so pa cisto nekaj tretjega. Stilsko so priblizno tako dodelane, ceprav ne podobne, kot slika st. 2 spodaj.

Vsekakor se mi "moji" kuhinji zdita stilsko bolj dodelani kot katerakoli od podnjih treh ljubljanskih kuhinj. Ampak okusi so razlicni.

Tri slike skuhinj slovenskega stila iz Nepremicnine.net, ce ze izzivas s Canadian style.

Prva slovenska kuhinja je stilsko najbolj dodelana, a meni izpade kot kuhinja za zaposlene na kaksnem deloviscu ali v zelo majhni firmi.. Druga je niz elementov in strojev, toliko, da se ji rece kuhinja, a nima nobenega stila. O tretji presodi sam. Stoji v ljubljanskem stanovanju, ki se prodaja za 2 milijona. Mene cisto rahlo spominja na tvoji dve sliki.


Odpri sliko ➜


Odpri sliko ➜


Odpri sliko ➜
leskova mast :: 11.10.2023 ob 21:32
Tretja kuhinja se iz drugega zornega kota. Grem stavit, da si noben lastnik teh kuhinj ne bi upal sam iti v tak podvig kot punca iz videa.

Odpri sliko ➜

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.