PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Potres v Ljubljani bi bil katastrofa


do tal :: 10.04.2018 ob 17:22
http://www.delo.si/novice/ljubljana/ob-mocnem-potresu-bi-bilo-v-ljubljani-vec-tisoc-zrtev.html

Mi je pa zanimivo, kako drago se prodajajo stanovanja v najbolj potresno ogroženih stolpnicah na Streliški in na Hudovernikovi.
Pa še prodajo se. Za velik denar. Kaj se ljudje res nič ne pozanimajo, kaj kupujejo?
Slišati je, da je nekdo v eni od stolpnic na Streliški v 1. nadstropju celo zrušil nosilno steno. In da mu nihče nič ne more
Mitzi :: 10.04.2018 ob 17:44
*
do tal :: 10.04.2018 ob 18:02
Ja, saj. Sicer je že v uvodnem delu, ki se ga da prebrati, kar nekaj informacij. In stolpnice na Streliški so na fotografiji. Te, o katerih pišem.
Fotografije stolpnic na Hudovernikovi pa v sosednjem članku-na desni.
Mitzi :: 10.04.2018 ob 18:05
*
do tal :: 10.04.2018 ob 18:11
No, potem zdaj veš, kje ne kupuj stanovanja, če boš menjala
Mitzi :: 10.04.2018 ob 18:17
*
porajkel :: 10.04.2018 ob 18:27
Tudi za novejse objekte ni nobene garancije, da bodo ostali nedotaknjeni. Vse te stare stavbe so prezivele potres v Skopju. Kasneje, ko je bil potres blizje, na italijanski meji, so ga prav tako prezivele brez poskodb. Ni bilo razlike v posledicah med novimi, potresno varnimi stavbami in starimi stavbami. Tudi v Kobeju na Japonskim, ko je bil hud potres, se je izkazalo, da sodobna gradnja ni jamstvo, da se stavba ne bo porusila, ker so se drugi dejavniki poleg protiseizmicne gradnje. Kaj ti pomaga, ce protiseizmicno zgrajen blok ostane neposkodovan, a se zaradi premikanja zemlje cel, v enem kosu prekucne. Najbolje se v potresih obnesejo nizke lesene hise. Meni se zdi pri stolpnicah bolj realen problem pozar, ker je vecja verjetnost, da do njega pride. Kako bi resevali te ljudi? Gasilske lestve niso zadosti dolge. In v Sloveniji pozarne stopnice ne obstojajo, vsaj jaz ne vem zanje. Se spomnis pozara v stolpnici Angliji pred letom ali dvema?
Zato se meni zdijo taki clanki nepotrebno sirjenje panike. No ja, vsak cas bo obetnica Ljubljanskega potresa, zato lahko malo paniciramo.

Da pa nekdo porusi nosilno steno in mu nihce nic ne more, pa enostavno ne morem verjeti, ker bi se ze pokazale posledice. Ce ni nosilne stene, kaj potem drzi ostalih 13 nadstropij???
Mitzi :: 10.04.2018 ob 18:33
*
porajkel :: 10.04.2018 ob 18:43
Avtor: Mitzi
Če me spomin ne vara, potres v Christchurchu ni prizanesel niti malim lesenim hiškam.


S tem si nevede napisala se en dokaz, da ni vse v protipotresni gradnji, ampak se vec v drugih dejavnikih.
do tal :: 10.04.2018 ob 18:50
Avtor: Mitzi
na Hudovernikovi stanuje prijateljica s familjo.
Lahko povzameš članek? Kje so še potresno ogrožene soseske?

Ne najdem članka, ki sem ga iskala.Tukaj je eden. https://www.24ur.com/novice/slovenija/po-potresu-v-kako-varnih-domovih-zivimo.htmlV njem sta omenjeni še stolpnici na Hrvatskem trgu in tista novejša na koncu Štefanove.Za Hudovernikovo se že dolgo ve, stolpnice so grajene enako, kot Streliška.

Porajkel, tudi jaz nisem naročnik, sem link na dala članek samo zaradi uvoda, kjer so omenjene te stolpnice.
Ja, obletnica potresa je. Pravzaprav je že mimo.

Res jo je porušil, sosedje so klicali gradbenega inšpektorja,Ta si je ogledal in ni izdal še nobenega ukrepa. Poznam gospo, ki tam živi, zato vem. Zaenkrat vse še stoji..

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.