PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Porocilo ene vsega navelicane


leskova mast :: 17.02.2021 ob 17:44
Porocilo

Vceraj popoldneso mi na ušesa prišle govorice, da je z neko sovaščanko nekaj hudo narobe. Izraz hudo narobe je relativen pojem, zato nisem spraševala, za kaj se gre. Kakšno uro kasneje sem jo po naključju srečala. Lil Joe je majhna osebica, ne vem, ce seze do metra 50, odtod tudi njen vzdevek Imela je imela ogrnjeno bundo, izpod nje se je svetil snezno bel mavec. Zdrsnilo ji je in si je zlomila zapestje. Potrebuje vijake in ploščico, a na operacijo ne more, ker so zaradi Covid ukrepov v velikem zaostanku pri vseh posegih. Tako mora čakati, da pride na vrsto, da jo pokličejo iz kirurgove pisarne, kar po njihovih besedah lahko traja cel teden.

Zadnjič sem enega zdravnika vprasala, koliko casa misli, da bo se treba nosit maske. Rekel je, da ker je nasa vlada tako lena, da ni zmozna dobavljati cepiv, zaradi cesar se je cepljenje prakticno ustavilo, da bomo v maskah se naslednjih 5 do 6 let. Sem ga vprasala, kaksen smisel ima to, pri smrtnosti pod 1%, in mi je v obraz lagal, da je smrtnost 10%, “hujš kot pri gripi”. In ravno tik pred najinim pogovorom so uradno objavili, da je pri nas smrtnost 0.85%. In potem naivne cence verjamejo v njegovih laznih 10% in jih raznasajo okoli in strasijo folk.

Spet so povozili eno srno. En vecer, bilo je ze temno, sta se 2 srni zadrzevali na cesti. Ena je kar hitro smuknila v jarek, druga je delovala zmedeno. Cez cas se je le obrnila in odcapljala za prvo, da sta skupaj odkorakali v bliznji gozd.

2 vecera kasneje, me ja na zacetku tiste ceste prehitel en SUV. Prav hitro so se njegove luci zgubile v temi. Sama sem sla bolj pocasi, ker ne zelim bliznjega srecanja z jelenjadjo ali s kaksnim moosom. Nekaj km naprej skoraj ravno tam, kjer sta bili 2 vecera prej srni na cesti, na tleh zagledala mrtvo srno. Kakih 70 metrov naprej je stal SUV z vdrto havbo in mežikajočimi lučmi. Ta odsek ceste je dolg 12 km, je brez ovinkov, cesta gre rahlo gor in dol, a je popolnoma pregledana in opremljena z znakom Divjad na cesti in kljub temu na njej vsako leto vidim nekaj povozenih srn. Ljudje, ce vidite znak divjad na cesti, se za bozjo voljo upocasnite. Ne bo vas konec, ce boste zaradi tega prisli na cilj 3 minute kasneje. Bolje tako kot cez nekaj ur brez avta. In se zivljenje boste prihranili. Vkljucite pamet!
ni več dosti :: 17.02.2021 ob 18:53
Hvala za poročilo. Tudi jaz vozim skozi odseke kjer domujejo srne. V mraku, zjutraj ali zvečer vozim zelo počasi.
Ker takrat vedno srečam srne. 2 ali 3 so skupaj. In ko gre ena čez cesto ustavim in počakam še na drugo. Ali na tretjo..
Dosledno pa ustavim. Ker vem, da bo prvi vselej sledila druga. Ne bo počakala, ne bo se obrnila.
Mačka :: 17.02.2021 ob 19:29
Ste mel pol golaž al kako?
Sunbeam :: 18.02.2021 ob 0:13
Avtor: Mačka
Ste mel pol golaž al kako?
Vidiš, tu sem jaz drugačnega mišljenja. Vedno pomislim, kaj če je žival imela kakšno bolezen, infektivno, parazite, vseeno kaj? Ne bi se dal prepričati. Tako že pojemo marsikaj zakar mislimo, da je OK, pa zelo verjetno ni.
Mačka :: 18.02.2021 ob 8:34
Sb, jst ne jem takih zadev, sam pri nas se tko reče, ko kdo zgazi srno. Men se pa živalca smili, sva lani z mojo kuži najdli eno revčko ob poti, verjetn se je po trku še zavlekla do tja gor al pa ce je blo naravno, v glavnem moj je mogu pol pogreb nardit.
leskova mast :: 22.02.2021 ob 17:39
Za tiste, ki razmisljate o cepljenju. Zdaj so se ze drugic cepili. Ti, ki jih poznam, so se vsi zivi.

1 je po prvem cepljenju bruhala, po drugem pravi, da skoraj ni imela reakcije.
2 Je rekla, da je tako zbolela z visoko vrocino, treslo jo je (meni se je slisalo kot tezja gripa), da je sla na urgenco. 2 dni je rekla, da je bila hudo bolna, tretji dan malo manj, potem je slo na bolje.
3 Je bila zanic, a je vseeno sla delat, a so jo iz sluzbe poslali domov.
4 Ni imela reakcije. Je pa rekla, da se je vec njenih sodelavk cepilo in da jih je precej imelo reakcijo. Najveckrat jim je bilo slabo in so tudi bruhali, nekateri so imeli tudi drisko, Par ji je bilo 2 do 3 dni bolnih kot da bi imeli gripo. Je rekla, da se je cepila hkrati s kolegico in sta bili obe ena za drugo cepljeni z istim cepivom. Njej ni bilo nic, kolegica je pa ze na poti domov zacela bruhati, a se ji je do vecera umirilo. Mene zanima, zakaj je bruhanje in diska reakcija.
Mici :: 22.02.2021 ob 18:10
Poznam kakšnih 30 cepljenih ljudi, od zdravstvenih delavcev do starostnikov. Ob drugi dozi Pfizerja mogoče lahko koga kakšen dan rahlo boli rama, in moja mama pri 82 je imela drugi dan po drugem cepljenju rahlo vročino, tretji dan je bila čisto ok.
Nikogar ne poznam, ki bi imel reakcije ki jih opisuješ.
leskova mast :: 22.02.2021 ob 18:54
Jaz samo povem, kar mi ljudje povejo. Tu ljudje nimajo navade tja v 3 dni jamrat in se pritozevati,zato jim verjamem. Ampak tole z bruhanjem in drisko se mi res zdi cudno. Iscem, ce je kje kaksna razlaga o vzrocni povezavi, a je nikjer ni. Samo pise, da so to res lahko stranski ucinjki.
Mici :: 22.02.2021 ob 18:55
S katerim cepivom so pa bili cepljeni?
leskova mast :: 22.02.2021 ob 19:04
Sem pozabila vprasati. Vem, da so se peljali skoraj 100 km dalec na cepljenje in sem pogledala, s cim cepijo v tistem centru, a nisem nasla informacije. Jih bom vprasala, ko jih naslednjic vidim.
Mačka :: 22.02.2021 ob 19:12
Moja soseda ni imela nobenih stranskih ucinkov, stara 85let, bom jutri pogledala s katerim cepivom je bla, saj so povedali, samo nisem poslušala. Je pa šele prvi odmerek dobila. Od prijateljice stara mama pa je postala cist flekasta.
leskova mast :: 22.02.2021 ob 19:22
Lahko pa to povem, za primerjavo. V nasi obcini je bilo do zdaj 108 primerov Covida, 0 smrti. !08 primerov so objavljali cel teden, ker zadnji teden ni bilo novih primerov. Danes so objavili, da je bilo samo 106 primerov. Ze nekajkrat se je zgodilo, da so cez nekaj dni stevilo primerov popravili navzdol.

V sosednjih obcinah, ki obdajajo naso, ce te zanima racunanje procentov:

1- 613 primerov, 9 smrti
2- 47 primerov, 0 smrti
3- 591 primerov, 3 smrti
4- 517 primerov, 4 smrti
5- 559 primerov, 20 smrti (mesto s 30 000 ljudmi in vec domovi za stare)
6- 185 primerov, 2 smrti
7-155 primerov, 4 smrti
8- 110 primerov, 2 smrti
9 - to mesto je malo naprej in ima 1 milijon ljudi. Imeli so 43 360 primerov in 780 smrti.

Tudi v nasi obcini imamo ene 4 domove za stare, od tega dva precej velika. Bilo je nekaj pozitivnih, a po statistiki sodec, ni noben umrl.
leskova mast :: 23.02.2021 ob 6:28
Sem vprasala. Cepivo je bilo Pfizer.
Fox :: 23.02.2021 ob 14:15
Jaz tudi ne poznam nikogar ki bi imeli take reakcije kot jih opisuje LM. Vem samo da jih je rama, roka bolela ene 2 dni.
vednonesramen :: 23.02.2021 ob 17:25
Avtor: Fox
Jaz tudi ne poznam nikogar ki bi imeli take reakcije kot jih opisuje LM. Vem samo da jih je rama, roka bolela ene 2 dni.

Se ni za čudit o teh raznih reakcijah na cepivo sploh glede na to koliko je negativnih postov po forumih in ljudje so dojemljivi na take nedokazane reakcije in smrti takoj po prejetju cepiva, sploh ko anticepilci širijo svojo teorijo zarote, ki pa hočeš nočeš vplivajo na psiho nekaterih in tudi, če mu nič ni, bo na sugeriranje druge osebe začel čutit neko spremembo, bolečino, slabo počutje, nemoč itd. potem pa še vsak poslušalec doda malo svojega in na koncu nekdo, ki ni imel posledic razen, da je občutil pik inekcije in ga je malo srbelo na mestu kjer je dobil inekcijo nastane, grozna bolečina, ne more premikat roke, vrtoglavica, ja ljudski glas, ki sicer ne pozna nikogar, da bi imel hude posledice je pa od prijateljev slišal za nekoga, ki je skoraj umrl.
bb :: 24.02.2021 ob 19:13
Jaz sem bila v enem dermatološko-estetskem centru in se je zdravnik najprej pohvalil, da je že 2x cepljen, pa ostalo osebje tudi, da ni nevarno, pa da se bo treba cepit, če boš hotel kam iti. Potem je omenjal Litvo, Estonijo - pač neke baltiške države, da so že podpisale nek dokument glede tega cepljenja, pa da bo to potem sledilo kot domine, da bodo vse države podpisale ... Kaj več pa nisem utegnila vprašati, ker se na to cepljenje in covid še spomnila nisem.
Sunbeam :: 24.02.2021 ob 19:20
V Namibiji se je okužil dvakrat cepljen zdravnik iz UKC Mbr.
bb :: 24.02.2021 ob 19:30
in naj bi imel to južnoafriško različico

Prosveta, ki hodi smučat (tako je bilo lani) in zdravniki, elita, to so glavni prinašalci virusa v državo.
Mici :: 24.02.2021 ob 19:38
Ne obsojaj na pamet.
Nekateri so, ko so videli da virus razsaja, želeli v karanteno, pa jim nadrejeni tega niso dovolili. In potem se je virus širil.
Prej ali slej bi se razširil med starostniki, ki so največja žrtev covida. Nekateri pač iščejo krivdo samo pri drugih, prav lahko bi se pa tudi zgodilo, da bi virus nevede ali nehote širili tudi sami.

In zakaj mislite, da ni statistike koliko pacientov so okužili v bolnicah. Zadeve se enostavno ne da nadzirati, nekdo je bil ob prihodu negativen, čez tri dni je pa okužil celo sobo.
bb :: 24.02.2021 ob 19:45
Ja, ja saj vem. Samo lani, ko se je vse začelo in so bili prvi posamezni primeri, so bili vedno neki učitelji in zdravniki s počitnic. Danes se je že tako razpaslo, da že težko veš, kje si ga staknil.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.