PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

mir za nemir


vodena :: 08.01.2019 ob 12:03
Zaradi problemov, ki so praktično nastali iz nič, sem postala anksiozna, kot stroka pravi k temu, pri osebni zdravnici sem ob omembi nespečnosti dobila AD in sanval. Stanje pri meni se ni izboljšalo, počutje je nihalo in ker smo v 21. st. sem poiskala psihološko pomoč. Vmes tudi menjala, ker nekako se mi ni zdelo, da mi alkoholik lahko pomaga. Stanje se je slabšalo. Občutek, da mi niti mojega življenja polzijo iz rok pa me je spravljal v obup.
Nekdo, ki mu zaupam, me je tako priporočil pri gospe, ki ne dela za denar pač pa na priporočilo (bioenergetik in še kaj). Že ob prvem srečaju je bilo bolje. O meni je vedela več kot jaz sama, povedala mi je stvari o mojih prednikih, o dogodkih in vse ima smisel, vse se ujema. Simpl.
Tesnobe ni več, sem pa postala dovzetnejša za dogajanje v okolici, če sem prej za vse vedno iskala logične razlage in jih tudi našla, tega ne delam več, ni več jeze, ni več dvomov.
Je pa tu nekdo, ki me na vsak način hoče spet povleči v svet dvomov, jeze, tablet.....čeprav funkcioniram normalno, od službe do družbe, družine, kar se tudi vidi navzven in tudi ničesar ne skrivam, kar je meni pomagalo, me ta oseba vztrajno in tudi na agresiven način spravlja k zdravniku po AD in pomirjevala, češ da nisem normalna, ampak jaz sem OK, ona pa vsa živčna , jezna....ko jo poskušam nekako pregovoriti, naj gre k tej gospe, ponori in me ima za noro, vidim pa, da dolgo ne bo več zdržala, ima kdo kak nasvet kako ravnati, ali jo naj celo pustim pri miru?
seveda :: 08.01.2019 ob 12:09
Ja seveda jo pusti pri miru, če se lahko oddaljiš in ne živiš v skupnem gospodinjstvu s to osebo..


Če kdo, ti bo pomagala tvoja družina, s katero se, kakor praviš, razumeš in da lepo funkcionirate.
vodena :: 08.01.2019 ob 12:21
Avtor: seveda
Ja seveda jo pusti pri miru, če se lahko oddaljiš in ne živiš v skupnem gospodinjstvu s to osebo..


Če kdo, ti bo pomagala tvoja družina, s katero se, kakor praviš, razumeš in da lepo funkcionirate.


Je moja sestra dvojčica, ne živiva pod isto streho. Moj mož pravi, da naj prekinem z njo, da noče več žalostne žene. Otroka jo obožujeta, vendar opažam, da sedaj preku njiju poizveduje o meni, mojem obnašanju...
Kar slabega počne, ne počne na zavedni ravni, ampak njen racionalni svet, ne dopušča takega razmišljanja, tako razmišljanje je znak hude mentalne patologije. Meni se pa zdi ona bolna in nesrečna.
seveda :: 08.01.2019 ob 12:47
Ahm. Sestra dvojčica.
Tole je pa težka.Težko bo prekiniti, ker se čutita in sta globoko povezani.
Poskusi deliti z njo samo kar je lepega.Za nekaj časa.
Nikar ji nič ne potoži. Ne razlagaj ji preveč. Pogovarjaj se z njo o vsakdanjih drobnarijah.
Povsem pretrgati ne moreš z njo. Bi bilo hudo tako zate, kot zanjo.
WiCkEd WiTcH :: 08.01.2019 ob 15:53
Tudi jaz predlagam neko distanco, pogovarjajta se samo določene stvari, pri ostalih preusmeri pogovor. Njena dejanja (poizvedovanje pri drugih) naj te pa ne brigajo.
bb :: 08.01.2019 ob 20:06
Vsekakor se je neumno prepirati s svojimi bližnjimi sorodniki. Za začetek, da se malo pomiri situacija pa ji ne govori več o svojih zdravstvenih težavah, govori o splošnih stvareh, ko se bo prepričala, da normalno funkcioniraš, bo prenehala.

Možno pa je tudi to, da si v takem stanju, da ne znaš realno oceniti situacije in se ti zdi vse fino, da si ok, da vlečeš prave poteze, okolica pa meni drugače.

Si prepričana, da imaš to diagnozo? Dandanes je ta bolezen tako popularna, da se že človek povpraša, ali je moderno biti anksiozen. Se mi zdi, da je tega res veliko.
vodena :: 10.01.2019 ob 11:17
Draga bb, težko bi razumela našo dinamiko. S setro ne govorim o tem na mojo pobudo, pač pa njeno, ona pokliče in sprašuje, pa čeprav ji rečem, da naj tega ne počne.
V kaem stanju sem, če že sama ne bi znala oceniti situacije, bi jo mož, otroka, mama.....in ja sem v normalnem funkcionalnem stanju brez kemije, kar vidi tudi okolica.

Diagnozo so postavljali strokovnjaki, vendar jaz v njo dvomim, glede na to, da je stroka za mojo diagnozo storila vse, da bi se izboljšala, pa se ni, je torej bodisi nekaj narobe ali z diagnozo ali pa stroka nima pojma kako tako diagnozo zdraviti, razen da dobiš enoletni recept za AD in pomirjevala.
Bioenergetičarka mi je rekla, da imam podrto ravnovesje med fizičnim jazem in duhovnim jazem, da prihaja do napačnega prenosa informacij med tema dvema deloma.....pa ne bi zdaj o tem, skratka sem OK, sestra pa, ker je načitana in duhovne sfere posameznika ne priznava, pač pod vplivom znanosti, v vsem vidi napredovanje moje bolezni.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.