PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Medtem v Kanadi


lelj :: 13.11.2023 ob 15:58
Avtor lahko ureja vse odgovore v temi.
leskova mast :: 13.11.2023 ob 17:04
V starih casih so imeli na info postajah v hribih brosure z navodili. V njih je med drugim pisalo, da skupin z vsaj 6 ljudmi ali skupin s konjem, da jih grizliji ne napadejo. Zato so bili tile popotniki varni. In roke in rukzak je treba dvigniti visoko nad glavo, da zgledamo vecji. Dokler pa medveda ni, pa je dobro delati hrup, ker se mu medvedje izogibajo. Res do zdaj se nikoli ni bilo novic, da bi napadli skupino ljudi. Vedno je posameznik, ali obcasno par, tako kot tista dva pred par meseci. Tista dva sta bila tudi na tistem koncu napadena in ubita. Kaksne pol ure voznje vzhodno od Banffa.

Pred leti je bil v hribih napad mountain lion (cougar) na eno zensko, ki je jahala skupaj s svojimi 3 otroki. Najprej je napadel najmlajsega sina, okoli 6 ali 7 let, in ga potegnil s konja. Mama je skocila s konja in z vejo tolkla po zivali, otrokom pa zavpila, naj grejo po pomoc. In so sli. Ta mal je bil precej ranjen, a so vseeno prisli do pomoci v bliznjem kampu. Vendar, ko so se vrnili cez eno uro z enim mozakom, ki je s sabo vzel pusko, mountain lion se vedno napadal zensko, ki je bila v zadnjih zdihljajih. Najprej so rekli, da je bila mrtva, a je bila se ziva. Mozak je zival ustrelil, zenska pa je kmalu za tem tudi umrla. Takrat me je bilo pa nekaj casa res strah hodit v hribe.

Se prej je pa en mountain lion prisel na eno solsko igrisce na Vancouver Islandu - in ubil otroka. Vancouver otok je razen okolice Victorie in nekaj manjsih mest, zelo gozdnat, skoraj en sam gozd in ta sola je bila sredi gozda in brez ograje, ker je bilo zanjo skoda denarja. Najveckrat se spravijo na otroke , ker jih lazje obvladajo. Je pa njihovih napadov manj kot napadov medvedov.

Ko je bil Ian Hanomansing mlajsi (tale stric v modri obleki in kravati na CBC na 1:22), mi je bil tooolk sexy, zdaj je pa ves nabotoksiran in predan agendi. Negledljiv. CBC je kot vas MMC - RTV Slovenija, to je drzavna TV.
lelj :: 13.11.2023 ob 18:10
V tem filmu je bila finta z ruzakom:

leskova mast :: 13.11.2023 ob 18:50
Ja, tako. Kje najdes te filme s prelepo pokrajino? Ne vem, kje so snemali, ampak vec prizorov me spominja na dolocena mesta od Kananaskisa do Jasperja. Banff je vmes, in Lake Louise.
leskova mast :: 13.11.2023 ob 19:04
Sem sla pogledat lokacije. Slapovi so pri Squamishu in tam smo bili, ko smo sli v Whistler (smucarsko sredisce). Zato me je tako spominjalo. Pri ta velikem slapu je zgoraj razgledna tocka, majhna lesena terasa z leseno ograjo je bila takrat in vse mokro in drsno, da smo stopali kot po jajcih. Ampak tam smo bili ze dolgo nazaj. Se mi zdi, da so ravno po tem slapu sli v smrt 3 mladi, ki so svoje nevarne avanure snemali za Youtube. Mislim, da je punci najprej zdrsnilo, a na skalah, ne na terasi, en ali oba fanta sta jo hotela ujeti in sta sla za njo. Ne vem vec, ali je bil en ali oba. Drugace je pa tam okoli zelo lepo. Divjina, sami gozdovi, lahko pohajkujes celo leto ali desetletje in te noben ne najde. Ta vecji slap je severno od Vancouvra, samo par minut hoje lucaj od Sea to Sky Highway. Ob cesti je bila tudi restavracija - s prav zanic hrano. Mogoce so se do danes kaj poboljsali, ampak ljudem je bilo vsec. S ceste je veckrat se bolj na zacetku, ko prides ven iz Vancouvra, tudi cudovit pogled na Pacifik in na otoke. Kasneje gre cesta vedno bolj po gozdu, ker pelje v Whistler.
leskova mast :: 13.11.2023 ob 19:17
Sem nasla clanek

Shannon waterfalls
lelj :: 14.11.2023 ob 8:45
Filme vrtijo na Divi
leskova mast :: 14.11.2023 ob 23:14
Sem poguglala, ker za Divo se nikoli nisem slisala. Vi imate vec TV postaj kot mi!

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.