PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Malo tako


leskova mast :: 22.12.2021 ob 16:50
Vceraj sem spoznala enega kmeta, zeno sem poznala ze prej. Njegova starsa sta se iz Nemcije priselila pred dobrimi 40 leti, malo pred njegovim rojstvom. Mozak pozna slovenske cebele, ne ve pa, kje je Slovenija. Zena je kupila srbskega sarplaninca od Srba (eno ogromno prismodo), a ne ve, kje je Srbija. Slovenija. Imajo 4 otroke, 3 pse, kmetija je velika nekaj kv. kilometrov, ker jo je zdruzil z bratovo, ki je pri delu delno oslepel, na operaciji mu je pa bil unicen zivec in je zdaj popolnoma slep. Imajo enega polovicno zaposlenega. Ta zaposleni je imel svojo firmo v naftnem sektorju, a je zaradi krize moral firmo zapreti . So eni tistih, ki drevja ne sekajo, ampak so nasadili vetrobrane. Je pa rekel, da je oce imel v devetdesetih letih po padcu zidu moznost vrniti se v Nemcijo in dobiti zemljo v prejsnji vzhodni Nemciji, in ga je zelo mikalo, da bi sel nazaj, a se je na koncu odlocil, da ostane, ker je ravno vlozil precej denarja v novo opremo in stroje. Jost ni vedel vec kot toliko, ker je bil takrat se v srednji soli. So imeli kaksno agrarno reformo, so delili zemljo drzavnih kmetij?

Je pa rekel, da so do Covida dobili vsako poletje enega ali dva nemska studenta agronomije na prakso in jih je pohvlail. Ima Slovenija tudi take programe?
Sunbeam :: 22.12.2021 ob 17:24
V Slovenji predsednik vlade piše vsakemu rezidentu posebej vljudnostno pisemce. Še ne veš?
Kakšni programi neki? Program je ostati na oblasti. Volitve se bližajo
glej, glej :: 22.12.2021 ob 22:41
Avtor: Sunbeam
V Slovenji predsednik vlade piše vsakemu rezidentu posebej vljudnostno pisemce. Še ne veš?
Kakšni programi neki? Program je ostati na oblasti. Volitve se bližajo


Pa ne veš, da je to že počel pokojni Drnovšek? Čudno, si pozabil? Aha, ti se rad klanjaš ta pravim,
leskova mast :: 22.12.2021 ob 23:03
A ni lepo od njega, da tako skrbi za vase zdravje ? Saj se gre za zdravje, mar ne?
WiCkEd WiTcH :: 23.12.2021 ob 5:02
Poznam samo program Erasmus, ampak to je študij, ne praksa. Zdravniki imajo menda možnost opravljanja dela tudi v tujini. Za veterinarje velja isto. Ne vem pa za prakso...

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.