Ljubljana Slovenija

lelj
15.06.2024 ob 18:32
Avtor lahko ureja vse odgovore v temi.
Leska
15.06.2024 ob 20:19
Running commentary:

Jej, Bezigrad!
V Zupancicevi jami so nekoc prodajali rabljene avtomobile, nad njo je bilo barakarso naselje in en cebelar.

Ce bi na 6:11 zavil na levo, bi prisel do telovadnice moje srednje sole. Od tam bi moral kaksnih 20 do30 m pes do glavnega vhoda ali pa prej zaviti desno proti zdravstvenemu domu. Periceva 4. Pes smo imeli 15 do 20 minut do sole, s kolesom ravno toliko, ker smo cvekali s pesci.

6:15 levo je bila nekoc vojasnica in v drugem letniku smo imeli razred s pogledom nanjo in na vojake, ki so delali vaje. Dve punci med odmori nista mogli umakniti oci z njih. Ena od njiju je bila cela ali na pol vrocekrvna Dalmatinka, ki so jo kar dobro dajali hormoni.

Na Topniski je ogromno reklamnih panojev. Prav grdo zgleda ta del Topniske. Tam na desni je bilo nekoc od Metalke prodajno skladisce, zdaj je pa kaj? Aran cucine in Mafia? Jaz besedo Aran poznam samo po Aran sweaters, irskih puloverjih z Aranskega otocja.

7:30 Stadion. A se propada ali ga bodo obnovili? Na tem stadionu sem bila na enem medsolskem tekmovanju rezerva za skok v daljino za naso solo, a me niso porabili. Moj skok za kvalifikacijo je bil 3,70m. Ko gledam po dnevni sobi, ni to nic, ampak trsica je bila cisto navdusena, mogoce zato, ker sem bila sicer antitalent za telovadbo.

Vi imate rumeno luc med rdeco in zeleno? Pri nas gre kar direktno.

9:24 Tu sem bila prvic prica prometni nesreci. Imela sem 9 let, mogoce 10. V Bezigrajsko cerkev (na desni na 4:22, a je v ozadju in se ne vidi) smo imeli verouk. Ucil nas je en zupnik, ki smo mu zaradi oblike obraza rekli Hruska. Bil je zelo prijazen mozak. Enkrat po koncu verouka je ena sosolka stekla tu cez cesto, da bi ujela sestico, ki vozi proti Crnucam in je imela postajo tu na vogalu. Jaz sem ostala na plocniku, ker sem morala pes domov. Vzelo mi je slabe pol ure. Za avtobus je bilo skoda denarja. Ta deklica je pa skocila na cesto levo od mene in tekla cez. V tistem je od centra pripeljal motorist. Prvi hip se mi je zdelo, kot da je skocila na njegov sedez, nato v zrak in od tam v zraku naredila salto. In sem ji bila prav fous, ker je bila tako dobra gimnasticarka. Tako hitro se je vse odvijalo. Sele ko je oblezala na cesti, se mi je posvetilo, da jo je motorist zbil. Je prezivela, a je bila mesece v bolnici.

9:30. Astra. Sem so sosolci v klet po soli sli kaj spit - v srednji soli. Kaj je zdaj v tej stavbi? Tu je bila tudi jezikovna sola, kamor sem se sla ponudit za ucit. Vzeli bi me za konverzacijo, a dve uri na teden ni zadosti za prezivetje, zato sem zavrnila.

9:38 Na desni na vogalu z rdecim trakom je bil nekoc frizer za moske in zenske, loceno. Ko mi je bilo 4 leta, me je oce sem peljal postrici. Ne vem, kaj je bilo s frizerjem narobe, da me je postrigel ob strani v 3 stopnicah. Ko me je mama videla, je dobila zivcni zlom. Oce me je slikal za zanamce preden sva morala naslednji dan nazaj po popravek. Tokrat me je frizer obril na krtacko. Tudi slike s to frizuro imam za spomin. Mi je bil pa frizer neznansko zanimiv, ker so imeli za cakajoce casopise na posebnih lesenih, cudovito skrbno in lepo izrezljanih lesenih drzalih. Ocitno je imel mizar boljse oko za detajle kot frizer. Frizura sama me sploh ni motila. Zadovoljna bi bila z vsako.

9:44 tu nekje na desni je bila Bezigrajska knjiznica. Prijateljica mi je v 3. razredu, ko nama je bilo 8 let in pol, rekla, da bi se sli vpisat. In sva sli. Pes. Bila je kar dolga pot. Doma nisva nic povedali. Knjiznicarka je rekla, da sva premladi, da bi se sami vpisali, a ce starsi izpolnijo nek obrazec, lahko prideva nazaj. In tako sva se naslednji dan vrnili vpisat. Moja prva izposoja je bila Knjiga o Neznalcku. Bila je velik format s trdimi crnimi platnicami in Neznalckom.

Zdajle, ko tole pisem, se spomnim, kako sva sli z eno znanko na baseball tekmo, kjer me je prosila, ce lahko preberem njeno knjigo in ji dam mnenje, ker bi jo rada poslala zaloznikom. Joj, kaksen dolgcas! Spomnim se nekaj o leseni ograji in o kurah, obup, da sem se komaj prebila do konca. Ko sem ji v celofan zavito povedala, kaj si mislim, je rekla „No, si vsaj do konca prebrala“. Torej so drugi imeli se slabse mnenje. Zato bom zakljucila svoje marnje iz otrostva.

Lelj, najlepsa hvala za ta video!
Leska
15.06.2024 ob 20:35
Lelj, mogoce ves, ce se priselis iz izven EU, ali ti priznajo voznisko ali ga moras delati ponovno?
lelj
15.06.2024 ob 20:52
mislim da bo treba ponovno
Yara
16.06.2024 ob 22:30
Avtor: Leska
Lelj, mogoce ves, ce se priselis iz izven EU, ali ti priznajo voznisko ali ga moras delati ponovno?


Za trajno bivanje moraš delati vozniški izpit na novo. Kot začasni prebivalec ne.
Odgovor lahko oddate kot gost. Vgrajena je časovna omejitev 30 sekund za oddajo novega sporočila.
© 2014-2024 Cvek123