PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Koliko dni, tedno zaporednega dopusta vzamete?


Ena :: 02.06.2021 ob 7:42
1 teden, 2 tedna, 3 tedne več ali manj/več? Jaz bom letos 3 tedne in se neizmerno veselim! Do zdaj sem max 1 teden, čeprav bi po zakonu morala vsaj 2 ampak se noben v službi s tem ne obremenjuje. Letos pa kar 3! Oh yeah!!!
leskova mast :: 02.06.2021 ob 8:25
Vcasih sem delala tako, da sem sla na dopust vsako drugo leto in se je nabralo v enem kosu toliko casa, da je bilo na koncu tezko iti nazaj delat. Potem so pred nekaj leti to prepovedali, ko so odkrili, da nas je vec takih. Rekorderke ni bilo v sluzbo precej mesecev, ker je morala izkoristiti ves neizrabljen dopust.. In zaradi nje tega ne smemo vec poceti.

Zato zdaj vsake tri mesce vzamem za 1 teden dopusta, kar mi ostane, delno porabim na koncu poslovnega leta, to je do konca marca, delno prenesem naprej.

Do konca marca moramo porabiti dopust, do najvec 2 tedna pa smemo prenesti naprej. Vsega dopusta imam 6 tednov. Zacnemo s 3 tedni dopusta. Na vsakih 5 let dela v podjetju dobimo 1 dodaten teden dopusta, do maksimuma 6 tednov. Jaz sem tu. Vsako podjetje ima svoj pravilnik. Drzavni zakon da za zacetek minimum 2 tedna dopusta plus 1 teden na vsakih 5 let pri istem podjetju. Ko gres drugam, zacnes od zacetka.
Poleg dopusta imamo v podjetju se 12 posebnih, nespecificnih dni, ki jih lahko porabimo pod enakimi pogoji kot dopust. Ti dnevi so namenjeni nepredvidljivim dogodkom, recimo, ce se ti pokvari avto, ali ce ti strela tresci v hiso, lahko tudi zaradi varstva otroka in podobno.
Mia :: 02.06.2021 ob 10:33
Jaz enkrat dva tedna skupaj - poleti; pozimi en teden, ostalo pa po dnevih, največkrat tiste vmesne dni, ko so prazniki.
Mačka :: 03.06.2021 ob 8:26
Zacetek junija imam ponavadi en teden se ta starega dopusta, potem pa julija dva tedna, morje, podaljsan vikend ga imam spomladi ali jeseni, odvisno kdaj gremo punce po svoje, nekaj ga gre se za kolektivnega konec leta, ostalo ponucam po dnevih.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.