PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Kaj pomeni Annahme


leskova mast :: 21.08.2020 ob 17:18
Kaj pomeni Annahme v rodovniku, ce se pojavi v taki obliki.

Francka (Annahme) Smodlak (rojena Hribar). Pri tem se tudi njen moz pise Hribar, ce ima kak vpliv na pomen. A to pomeni, da je bila Francka posvojena v druzino Smodlak ali da je spremenila ime v Francko ali da se domneva njeno ime Francka ali da se domneva njen priimek Smodlak ali da se ne ve, s kom se je Hribar v resnici porocil ali kaj cisto drugega.

P.S. imena so izmisljena.
Dojenček :: 21.08.2020 ob 17:31
Dobri Smodlakovi so posvojili siroto Francko.
leskova mast :: 21.08.2020 ob 17:40
Hvala. Ampak je res cudno. Zakaj bi Hribarji dali Francko v posvojitev Smodlakom, ce je imela zivece sorodnike, saj se je ocitno kasneje z enim od njih porocila. In zgleda, da uboga reva res ni imela srece v zivljenju in da je mlada umrla, saj se je njen moz potem se enkrat porocil.
Dojenček :: 21.08.2020 ob 17:58
Verjetno je bila dekla ali pestrna pri Smodlakovih in so jo nekako “posvojili” (ne tako kot danes). Ker je bila dlje pri Smodlakovih kot pri Hribarjevih je privzela Smodlakov priimek. Da se je vedelo za katero Francko gre. V starih časih ni bilo velike potrebe po pravno-formalnih posvojitvah. Bilo je tako kot je gospodar želel.
leskova mast :: 21.08.2020 ob 18:05
Hmmm. Hvala. Rojena je bila skoraj tocno pred 200 leti. Ne vem, imam obcutek, da je imela zelo tezko zivljenje.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.