PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

jelen in lisjak


porajkel :: 07.11.2018 ob 1:29
Zadnjic pogledam skozi okno in vidim nenavaden prizor. Na severni strani hise rastejo smreke, veje se priblizajo hisi na kaksnih 7 metrov. Med njimi in hiso je pot iz tlakovcev, kamor vodijo stopnice. In ko pogledam ven, vidim na potki jelena, white-tailed deer. Prav pocasi je korakal po tlakovcih, za njim pa kosat lisjak (rdeca lisica). Lisjak se je jelenu priblizal skoraj do nog, jelen se ustavi, obrne glavo in odkima, ces, kam rines. Lisjak skoci par korakov nazaj in nadaljuje pocasneje za jelenom. Cisto neverjetno se mi zdi, da me sploh nista opazila pri oknu.In tako gresta naprej nekaj korakov. Ko se pri najblizjih sosedih kakih 30 metrov stran zacne nekaj dogajati, se jelen ustavi in kuka skozi smreke. Tudi lisjak se ustavi in se vsede na stopnice. Jelen gleda, lisjak sedi in caka. Lahko bi sel mimo jelena, a zgleda, da je jelen uvedel prometna pravila, ki se jih lisjak dosledno drzi. Cez kako minuto se situacija umiri. Jelen se pocasi odmaje naprej in okoli vogala hise, lisjak skoci s stopnic in lepo pocasi za jelenom.

Ze enkrat prej sta bila oba hkrati na odprtem delu vrta, a nista imela tako zabavne parade.
pod gorami :: 07.11.2018 ob 7:22
Neverjetno. Prava gozdna prijatelja .
Ki se pravzaprav naj sploh ne bi družila. Ampak ta dva se in lisjak je priznal jelenu, da je pametnejši in njegov vodja.
Kaj veš, morda se mu je pridružil, ko je bil še mladiček. Jelen pa ga je vzel za svojega.
Res lepo in nenavadno.
WiCkEd WiTcH :: 07.11.2018 ob 8:55
:)
Luštna zgodbica. Mogoče je res tako kot pravi "pod gorami"...
pozdravček, :: 07.11.2018 ob 11:08
porajkel. Pa lepa zgodbica , ni lepšega , opazovati naravo.
lelj :: 07.11.2018 ob 11:16
porajkel :: 07.11.2018 ob 15:58
Ja, cudne zgodbe se spletajo med zivalmi. Tu je juzni sosed pred par leti posekal precej gozda, ko je iz pasnika delal njivo in zdaj zivali hodijo do hise, ker imajo zavetje, ker je linija drevja. prej so preckale cesto malo nizje. Sle so skozi njegov gozd, stekle cez cesto in naprej v eno rast na drugi strani ceste. Zdaj pa veckrat mimo hise, a do zdaj se nikoli ni nihce videl, da bi hodile tako zraven hise. Letos je na drugi strani ceste en kmet zasadil njivo s koruzo, kakih 200m siroko in nekaj 100 m dolgo in vsa ta koruza se vedno stoji. Je cisto rjava, a je ne poberejo. Tako imajo v tej koruzi se dodatno zavetje. Oljno repico in sojo so pobirali teden, dva nazaj, ta koruza pa kar vztraja. Zato si lahko obetamo se kaksne kosmate obiske.
Ze prej je ena lisica hodila mimo, a tisto je nekdo povozil kakih 150 m od hise pred 2 meseci, zato je cisto mozno, da je zgoraj omenjeni lisjak zalujoci sorodnik.
bb :: 07.11.2018 ob 20:19
Kakšne fajn gozdne prijatelje imaš.

A drugače vsak večer oz. je to v navadi, da jeleni pridejo zvečer okrog hiše? Pride tudi kakšen los? ti so tako srčkani za pogledat.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.