PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Halloween


leskova mast :: 17.10.2020 ob 7:51
Nasa jedilnica v sluzbi je ze "okrasena" za Halloween. 4 nagrobniki z R.I.P. napisom in lobanjo, z barvastimi, svetlecimi ocmi. En od teh nagrobnikov je pristal na vrhu oglasne deske in bo lahko komu koncal na glavi. Ena majhna carovnica, kaka 2 cevlja visoka, s sirkovo metlo in v raztrganih cunjah se skriva za stojalom, kamor odlagamo umazano posodo. Zacuda nima svojega familiarja, to je crnega macka, kot se spodobi za carovnice, ki dajo kaj nase. Zato pa ima crnega macka prijazno nasmejan snezeni moz, ki je bil verjetno visek lanskoletne proizvodnje in so ga za novo sezono Kitajci reciklirali v duha. Na glavo so mu posadili crno kucmo z rumeno zvezdo (simbol cesa?) in tancico s crnim mackom. Na okenski polici je se zelena lobanja, ki se zasveti. Upam, da je to vse, kajti za Halloween zaposleni prinesejo okraske sami in pred leti smo imeli enega posastnika v cloveski velikosti. Ko si sel mimo, je zasvetil z ocmi in zatulil z globokim glasom. Tista usluzbenka, ki ga je vsako leto prinesla, je ze pokojna - umrla je precej mlada, zato posasti ne bo vec.
Fox :: 17.10.2020 ob 15:25
Pri nas v sluzbi imamo pred stavbo malo dekoracij, notri pa ni prevec nasarjeno. In ti leskovka kako praznujete Halloween? Se obleces v masko in gres z otroci po hisah trick or treat-at? Kupis sladkarije v dollarami da jih potalas okoliskim otrokom ko ti potrkajo na vrata ?

Letos pri nas verjetno sploh ne bo Haloweena zaradi covida, jaz osebno ga se nikoli nisem praznovala v smislu da bi se preoblekla. Ampak mi je pa atmosfera konec oktobra full vsec, mogoce tudi zato ker imam takrat rojstni dan hehe, drugace pa oktober je super za bucno pito, pumpkin spice latte, no jaz obozujem vse pumpkin spice! In pa grozljivke, pa 31. Oct bo se polna luna, idealno.
leskova mast :: 17.10.2020 ob 18:17
Halloweena ne maram in ne maram teh ornamentov, ki jih ljudje prinasajo v sluzbo. Na netopirja sem pozabila. Tega so ravno obesali na en vent za ogrevanje, ki so povsod na stropu. Je kar velik, crn z modrimi krili in fangs, zoba sta 5 cm velika. Sem jim rekla, naj ga snamejo, ker bomo vsi dobili, rabies, steklino, pa so se samo smejali. Masinca, kako je vse nagravzno.
V mestu so pri eni hisi vsako leto pripeljali kakih 70 let star avto, pred njim so postavili grob, da je vse skupaj delovalo zelo resnicno.
Pri nas na vasi je bilo vcasih veliko otrok. Nasa dva sta pripravila dve zvrhani skledi sladkarij in je vse slo, a scasoma je bilo otrok vedno manj, zdaj sploh vec ne pridejo, je prevelik napor. Imajo v soli in ce je vecji kraj, jih starsi odpeljejo tja, oziroma tja, kjer so zavohali, da ljudje dajejo vec. Cokolade so postale zelo priljubljene, seveda skupaj z dugimi sladkarijami. Bohnedaj, da dobijo samo par bonbonov. Pa v soli imajo. Ampak eno leto je Halloween padel na nedeljo in takrat je ravnatelj prepovedal solsko praznovanje, ker je bil bozji dan - in to v drzavni, ne v katoliski soli.
Letos verjetno ne bo nic. Sem in tja se bo kdo v sluzbi nasemil kot ponavadi in to bo vse. Ampak Haunted Houses bodo, kot zgleda, vseeno odprte. Boooooo!
buča :: 17.10.2020 ob 18:53
Ne gre mi še nikakor.
Pri nas je Corona in verjetno ne bo prostora še za ta vsiljen praznik trgovcev..
Vsaj upam, da bomo letos dostojanstveno ostali pri starem prazniku, ki je Dan mrtvih. Oziroma Vsi sveti.

Do leta 1991 v Sloveniji teh praznikov nismo imeli.
Fox :: 17.10.2020 ob 19:04
Avtor: buča
Ne gre mi še nikakor.
Pri nas je Corona in verjetno ne bo prostora še za ta vsiljen praznik trgovcev..
Vsaj upam, da bomo letos dostojanstveno ostali pri starem prazniku, ki je Dan mrtvih. Oziroma Vsi sveti.

Do leta 1991 v Sloveniji teh praznikov nismo imeli.


Tudi jaz se v 90tih letih sploh ne spomnim da bi doma praznovali Halloween. Potem nekje po letu 2005 je to bolj popularno postajalo. Tukaj v Kanadi je Halloween kar priljubljen praznik, v Ameriki seveda tudi.
buča :: 17.10.2020 ob 19:09
Ja, prav imaš Fox.
Nekje po letu 2005, so trgovci odkrili, da bi se dalo tudi tu kaj zaslužit in so začeli iz Kitajske dovažat kičaste Halloween okraske ter jih ponujat kupcem.
mcmis :: 17.10.2020 ob 19:38
Nič. Edino kako bučo izreže. Pač za dolgcajt preganjat. Pa da se nekaj dogaja.
Fox :: 17.10.2020 ob 20:20
Avtor: mcmis
Nič. Edino kako bučo izreže. Pač za dolgcajt preganjat. Pa da se nekaj dogaja.


No tukaj je Halloween tako kot je pri nas Pust, otroci hodijo od vrat do vrat..., ceprav se mi zdi Pust pri nas se celo vecji kot je tu Halloween, mi imamo v skoraj vsakem mestu pustne povorke in mnozicna praznovanja. Tukaj sploh letos bo bolj malo zaradi covida, drugace pa je lepo za otroke.

Ja buca se spomnim nekje po letu 2005 ko sem sla mimo kaksnih vrat od sosedov so ze brlele kaksne buce zunaj izrezane pa notri so dali kaksno lucko, tega prej ni bilo. No ja, meni je to cisto lustno ze zaradi jesenske, oktoberske dekoracije. Pri nas v No Frills trgovini ki je kot neka razlicica nasega Lidla prodajajo ob vhodih v velikih kartonastih skatlah velike oranzne buce ki se jih lahko potem izreze doma.
bb :: 17.10.2020 ob 20:20
Ma, ne ta Halloween, to je res kar nekaj. Tega jaz ne morem posvojiti za svojega.
Fox :: 17.10.2020 ob 20:25
Avtor: bb
Ma, ne ta Halloween, to je res kar nekaj. Tega jaz ne morem posvojiti za svojega.


Se strinjam s tabo, ce si v Sloveniji ker pac se tezko navadis. Ampak tukaj v S Ameriki te pa kar malo prime halloweenski duh haha. Tukaj zraven nas je se ena stacunca ki jo odprejo sam v oktobru posebno za Halloweenski cas, in notri imas cisto vse za Halloween, najbolj nore kostume, maske, lasulje, dekoracije...Je ze zabavno notri iti pofirbcati ker je itak samo en mesec na leto ta trgovina. No ne vem ce je letos odprta zaradi covida, ampak lanskoleto smo sli pofirbcati in je bilo zanimivo. Dolocene maske, oblacila so kar draga tudi tam do 300, 500 dolarjev ce so kaksni detajli. Za povprecno masko das pa hitro tam od 50-100 dolarjev.
bb :: 17.10.2020 ob 21:30
To pa verjamem, da če vsi padejo notri v ta halloweenski čas, da je okolje takšno, potem tudi ti padeš notri. Kakšna izrezana buča z lučko, to še gre, za vso to šemljenje pa pust in krofi povsem zadostujejo.
Fox :: 17.10.2020 ob 23:52
Avtor: bb
To pa verjamem, da če vsi padejo notri v ta halloweenski čas, da je okolje takšno, potem tudi ti padeš notri. Kakšna izrezana buča z lučko, to še gre, za vso to šemljenje pa pust in krofi povsem zadostujejo.


Ko pridem domov na obisk bi sla na eno dobro pustno rajanje, povorko. Pogresam Pust pa nase krofe. Tiste iz Trojan!

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.