PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Fuzbal?


Micka :: 18.06.2016 ob 9:46
http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/ep-v-nogometu-2016/hrvaska-isce-krivce-in-se-boji-izkljucitve-iz-francije/396022

http://www.index.hr/tema/euro-2016/katastrofa-navija%C4%8Di-prekinuli-utakmicu-hrvatska-bez-pobjede-2-2-900333
Pa še zanimivost.
Veste, da je oče Daria Srne Uzeir Srna pristal kot begunec v Murski Soboti?

Darijev oče Uzeir Srna se je leta 1940 rodil v vasi Gornji Stopići v vzhodni Bosni. To področje so aprila 1941 najprej pregazile nemške okupacijske sile, kmalu pa so se tu začeli brutalni spopadi med srbskimi četniki in hrvaškimi ustaši (večji del Bosne je pripadel marionetni hrvaški državi). Nekega dne so četniki vpadli v G. Stopiće in med krvoločnim divjanjem ubili mater Uzeira Srne: umrla je v goreči hiši, saj zaradi nosečnosti ni mogla zbežati. Uzeiru je življenje rešil oče, s katerim se je skupaj s starejšim bratom Safetom skril v gozdu. Naposled so se zatekli v Bosanski Šamac, kjer se je v popolni zmešnjavi malček Uzeir izgubil in se kot begunec znašel v Sarajevu. Po številnih naključjih je končal v sirotišnici v Murski Soboti, kjer ga je po nekaj mesecih posvojila družina policijskega uradnika Kelenca. Tako se je Uzeir Srna prelevil v Mirka Kelenca.

Iskanje brata - pot vodila v Mursko Soboto
Uzeirov oče in starejši brat Safet sta ostala v Bosanskem Šamcu. Iskanje izgubljenega otroka med vojno je bilo preprosto nemogoče. Oče je dobil službo v neki kavarni, kjer pa ga je zadela usoda: ubil ga je zablodeli naboj, medtem ko je stal pred hišo, v kateri je delal. Safet je ostal sam, pridružil se je partizanom in po vojni ostal v vojski. A iskanja mlajšega brata ni opustil. Nasprotno: postajal še bolj odločen. Po srečnem naključju je v Nišu, kamor je bil premeščen, srečal slovenskega častnika, ki je poznal zgodbo o malih bosanskih beguncih, ki so prišli v sirotišnico v Murski Soboti.

Mimogrede, in to nima zveze s Srno: v Nišu je zrasel Dragan Holcer (Holzer), poznejši zvezdnik Hajduka, rojen ob koncu vojne v taborišču v Zwieslu na Bavarskem. Njegov slovenski oče je še pred njegovim rojstvom padel v partizanih, mati, sicer italijanskega rodu, pa je bila iz Niša, zato je po vojni Holcer živel tam.

Torej, ko je Safet Srna izvedel, da bi bil njegov brat lahko v Sloveniji, se je odpravil tja (k nam torej), kjer ga je po nekajtedenskem iskanju našel. Bil je odločen in kljub prepričevanju Kelenčevih, da bo Uzeirju/Mirku v Sloveniji bolje, brata vzel s seboj. Mirko Kelenc je tako spet postal Uzeir Srna.

http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/ep-v-nogometu-2016/srna-odletel-na-pogreb-oceta-cigar-tragedija-je-bila-izvor-moci-kapetana-hrvaske/395558

Po vojni je pristalo veliko sirot iz Bosne v SV Sloveniji, starejši poznajo njih in njihove tragične zgodbe. Včasih so jim rekli preprosto Bosančki.
Micka :: 18.06.2016 ob 9:57
Dario Srna posveča vse gole pokojnemu očetu Uezirju in bratu Igorju, ki ima downov sindrom.

bb :: 18.06.2016 ob 20:47
Me srh spreleti, takoj ko vidim kockaste.
Mitzi :: 04.03.2018 ob 19:49
*
Cindy :: 04.03.2018 ob 20:13
Joooj žal mi je tega italijanskega kapetana, kateri je umrl.
Cindy :: 04.03.2018 ob 20:15
Davide Astori Fiorentina, Rip.
Cindy :: 05.03.2018 ob 18:25
Ta nogometaš je bil baje ubit.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.