PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Evropski stereotipi :))))


vednonesramen :: 12.09.2018 ob 11:22
Globoko zasidrana podoba francoza, temnolas možakar s cyranovskim nosom, brčicami, baretko na glavi, ki se vozi s kolesom z bagetami pod roko, velja za strastnega ljubimca. Francozinje ne veljajo za lepe ženske so pa od vseh evropejk najbolj chic, ker imajo tisto nekaj so neskončno privlačne. Ne morejo se znebiti stereotipa, da si ne brijejo nog kar izhaja iz 2. svet. vojne, ko so zaradi pomanjkanja pogosto ostale brez britvic. Ob vsakem srečanju se trikrat poljubijo, stavka je francoska tradicija. Posebno poglavje sta higiena in izjemna kulinarika, polži in žabe niso vsak dan na jedilniku, zelo radi imajo vino in zelo neradi govorijo v tujem jeziku, ker je zaradi močnega naglasa slišati komično, v franciji moraš kar nekaj časa hoditi po toaletnih prostorih predno najdeš čistega.

Severni evropejci o svojih južnih bratih vključno s Portugalci in Španci, menijo, da so leni. To naj bi bilo povezano s podnebjem, ki človeka prisili, da opoldne, ko sonce najbolj žge počiva v hladu. Portugal/ci/ke veljajo za melanholične in nostalgične, kar dokazuje fado, glasba usode. Špan/ci/ke so strastni, divji in glasni, radi dražijo bike, plešejo pa vroč flamenko, kod dobri sosedi drug o drugem radi pripovedujejo šale. Španci o Portugalcih: Portugalska je edina država na svetu, kjer so ljubice grše od žena.

Če za Irce velja, da so rdečelasi, veliko pijejo, so zagrizeni katoliki in na področju pravic žensk zelo zaostali, so njihovi sosedi Britanci ( razen nogometnih huliganov ) vzvišena gospoda, ki nostalgično hrepeni po pretekli slavi imperija. Britanci veljajo za , vljudne, hladne, čiste, ekscentrične in prefinjene ljudi, ki so nagnjeni k oholosti in snobizmu, obsedeni z imenitnostjo, kraljevo družino in delitvijo na razrede. Imajo izjemen smisel za humor, ki ga ne razume vsak. Najboljša hrana, ki jo je dobiti v Angliji ni angleška, toplo pivo teče v potokih, čaj je zakon, dež je tako samoumeven kot za Portugalce sonce. Irska šala o Britancih: kaj je za Angleža vznemirljivo? Da poje after eight ob 7:30

Norvežani, najtrdovratnejši stereotipi o Norvežanih prihajajo iz sosednjih skandinavskih držav, Dancev in Švedov. Norvežani veljajo za zaostale, nerazvite in butaste kmetavzarje, patriote, robate jedce rib z obžalovanja vrednimi manirami, ki hodijo okoli v blatnih gumijastih škornjih in s plezanjem po hribih zdravijo mačka, zaradi v zadnjem času odkritih ogromnih količin nafte so njihovi sosedi nevoščljivi. Ostali evropejci o njih nimajo tako slabega mnenja opisujejo jih kot, premožne, razsvetljene in zdolgočasene protestante z močno socialno državo. Švedi: kako se reče genij po norveško, turist.

Švedi, visok, svetlolas, vitek, postaven, modrih oči. Švedinje pa mokre sanje vsakega evropejca. Veljajo za napredno, feministično in liberalno državo, ki dela v dobro ljudi. Norvežani Švede opisujejo kot arogantne velike brate, neprijazne, dolgočasne in malo rasistične, ker je na švedskem meja starosti ob nakupu alkohola 20 let se mladi švedi hodijo opijat na Dansko. Finci o Švedih, kaj je razlika med Švedi in Finci? Švedi imajo prijazne sosede. Kaj o Švedih mislijo Danci? Ohranimo Dansko čisto - pospremimo Švede na trajekt.

Stereotipov o Fincih ni veliko, še najpogosteje jih opisujejo kot vase zaprte, nečustvene, redkih besed brez smisla za humor. Za Fince velja, da radi pijejo vodko, hodijo v savne, se šibajo z brezovimi vejami, potapljajo v mrzlo vodo, nimajo smisla za modo imajo pa zmerljive žene. Živijo pri starših v kleti, poslušajo black metal in so nagnjeni k debresiji. Švedska šala o Fincih? Razlika med Finsko poroko in pogrebom je v tem, da na pogrebu ena oseba ne pije vodko.

Danska je majhna dežela in o njih kroži malo stereotipov, visok življenski standard, ustrežljivi, točni in zaupljivi včasih malo zadržani vendar brez predsodkov, hkrati pa priznavajo, da se stalno nekaj pritožujejo, najpogosteje o vremenu, kot za vse skandinavce tudi za njih velja, da veliko pijejo. Švedi o Dancih: Zakaj se Danci nikoli ne igrajo skrivalnic? Ker jih nihče noče poiskati.

Nizozemci - liberalni, stiskaški, geji, zadeti kolesarji. Zunanji opis podoben Švedom, velik, svetlolas, modook. Če se Šved naliva s pijačo se Nizozemec zakaja z marihuano, ki je v njegovi deželi legalna. Prva država, ki je dovolila istospolne poroke, Amsterdam pa prestolnica istospolnih čeprav v državi ni nič več istospolnih kot drugje v evropi. Nizozemci zelo pazijo na denar, fantje ne plačujejo računov kadar gredo s puncami ven, klasika je zapitek 50:50
Če menite , da imajo Nizozemci doma polne lope koles niste daleč od resnice, v deželi je več koles kot prebivalcev. Nemci o Nizozemcih: kadilci marihuane, skopuhi, počasni vozniki ki povsod za seboj vlačijo prikolice.

Nemci - ljubitelji avtomobilov in delavci brez smisla za humor, v nasprotju s splošnim prepričanjem nimajo vsi Nemci v omari vsaj enega para Lederhosen. Veljajo za delavne, natančne, učinkovite, disciplinirane ljudi, ki imajo svoje avtomobile raje od vsega drugega, nimajo smisla za humor so pa zelo glasni in ko jim na Oktoberfestu možata Helga postreže pivo, ki ga spijejo na hektolitre zelo radi zapojejo koračnico, seveda samo Bavarci, ki jih imajo zadržani Nemci s severa za neotesane kmetavzarske južnjake. Na prste ene roke bi lahko našteli ljudi, ki se jim zdi nemščina lep jezik. Celo ko ga govorijo najprijaznejši ljudje je slišati kot, da so jezni. Zapisana številka 7254 ima 38 črk brez presledka, samo črko manj kot jo Guinessova knjiga priznava kot rekord. Šala na račun nemškega jezika, Španec pravi: Vzemimo besedo metulj, v španščini je to mariposa, ki se sliši kot pesem. Francoz pravi: res je a papillon ima še lepši zven. Oglasi se še Nemec: Kaj pa je narobe z besedo Schmetterling.
Avtor lahko ureja vse odgovore v temi.
Maša :: 12.09.2018 ob 12:42
Zanimivo. Sedaj pa še najdi stereotip o Slovencih
a bejž no :: 12.09.2018 ob 17:14
Avtor: Maša
Zanimivo. Sedaj pa še najdi stereotip o Slovencih

Najdi ga sama. Prosim. Hvala.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.