PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Cene nepremičnin so trenutno visoke le "navidezno"


... :: 08.03.2021 ob 15:18
Ponudba je v kur.cu zato ker so pač ogledi oteženi in nihče zares ne prodaja. Večina sploh nima oglasa. Prodaja se pa kr neki precenjeno sranne ki se tko ne proda in navidezno so se cene tko še povisale.. dejansko bo pa prišlo do padca sam da se ta korona kriza poslovi.
Fox :: 08.03.2021 ob 15:51
Tukaj v Torontu trg nepremicnin dobesedno cveti, tudi zunaj Toronta, ljudje mnozicno prodajajo svoje hise tu in se selijo ven iz Toronta zaradi covida. Znanci zivijo uro prec izzven Toronta so kupili hiso leta 2017 za 400.000 CAD, sedaj je cena njihove hise narastla za 800.000, ker se ljudje selijo ven. In ti znanci sedaj prodajajo svojo hiso za 800.00 ker imajo v nacrtu kupiti nekaj za milijon dolarjev hiso z zemljo okoli tudi izzven Toronta.
vednonesramen :: 08.03.2021 ob 17:46
Avtor: ...
Ponudba je v kur.cu zato ker so pač ogledi oteženi in nihče zares ne prodaja. Večina sploh nima oglasa. Prodaja se pa kr neki precenjeno sranne ki se tko ne proda in navidezno so se cene tko še povisale.. dejansko bo pa prišlo do padca sam da se ta korona kriza poslovi.

Cene stanovanj bodo šle samo še navzgor, ko bo konec te krize bodo eksplodirale v višave, še nikoli do sedaj niso imeli slovenci toliko denarja na raznih računih kot v obdobju corone, lani so se varčevalni računi povečali za 2,5 milijard evrov in znašajo dobrih 25 milijard € še toliko naj bi imeli doma v štumfu, vsa stanovanja novogradnje so skoraj prodana pa se zidava še dobro začela ni, Roška c. polovica že prodana, Kolizej 20% prodanih pa bodo vseljiva šele 2022, Šiška 212 stanovanj prodanih, vsa novogradnja, ki je zgolj informativno na trgu je že rezervirana iz strani zainteresiranih kupcev, stara stanovanja gredo dobro v prodajo samo odvisna je lokacija, v notranjem krogu obvoznice Lj. se hitro proda, v centru je še tako mizerna luknja takoj prodana, nesporno so stanovanja krepko precenjena ampak očitno se vseeno proda, dokler bo povpraševanje večje od ponudbe bodo cene rastle, banke imajo ogromno denarja od varčevalcev, ki pa ga ne trošijo zato bo s 1.4. treba plačevat ležarino na ta denar, zaenkrat 0.04% na MESEC od vsote nad 250 000€ v kar seštejejo vse račune, ki jih ima oseba v banki ali razpršene po raznih računih drugje, zaenkrat je startna vsota za plačilo ležarine 250k se pa že dogovarjajo, da bi to krepko znižali tako, da bi ležarino plačevali praktično vsi.
leskova mast :: 08.03.2021 ob 17:46
Ti imas cisto drugacen okus. Mi smo sli enkrat v Dairy Queen. Tega je ze zelo dolgo nazaj, ko je bilo verjetno se vsaj malo bolj kvalitetno kot danes. In je bilo obupno: vse umetno, umetni okusi, jaz tistega nisem mogla jesti. Od takrat se nisem prestopila njihovega praga.

Tole s hisami bo pocilo, ker je na dolgi rok nevzdrzno. In ce se jih bo izselilo samo en cetrt ali samo desetina, kdo bo zivel v tistih hisah pri takih cenah? Ali bo inflacija visala place, kar je malo verjetno, ali pa bojo tiste hise zacele ostajati neprodane, dokler cene ne bodo sle dol. Razen, ce bodo vse prodali Kitajcem, Indijcem ali drugim dobro oblazinjenim tujcem, tako kot v Vancouvru, kjer kupujejo za investicijo. Koliko nepremicninskega davka placajo na svojo hiso?

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.