PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Ali pri vas tudi ze vozijo tovornjaki brez voznika


leskova mast :: 13.01.2023 ob 2:07
Slike za potni list so mi zavrnili in sem se morala spet slikat. In ko sem bila ze tam, sem skocila se po dve malenkosti. En mlajsi moski, 30 do 35 let, s polnim vozom, mi je rekel, naj grem naprej, ce imam samo two items. In tako stojim pred njim in me vprasa, ce ne maram elektronskih blagajn - samopostreznih blagajn. In sem rekla da ne, ker ne zelim, da prodajalke zgubijo sluzbo, ker ce njih zacnejo na veliko odpuscat, bomo slej ko prej vsi ostali sli za njimi kot domine. In je rekel, da tudi on ne zeli, da so ob sluzbo, a da se to ze dogaja. Je rekel, da vozi tovornjak na dolge razdalje (long distance hauler), in njegova firma je samo za njegovo maticno lokacijo kupila 60 avtonomnih tovornjakov, to je tistih, ki vozijo brez voznika. Vse ta najvecje tovornjake, ki imajo kabino s pogradom in dve prikolici. Odpustili so precej ljudi, drugi pa se cakajo, kdaj bodo na vrsti. Zame je bil sok, ker nisem imela pojma, da se to ze dogaja, sem mislila, da so te zadeve se v poskusni fazi. Sem ga vprasala, kaj misli, da bo z vsemi odpuscenimi ljudmi, ce nas bodo kot visek vse pobili. In je samo rekel, da vse tako.kaze.
Cloveka kar stisne, ko vidis mlajse, ki se sprasujejo, ce sploh se imajo kaksno prihodnost, kajti, ce se bo avtomatika na hitro razpasla, ne bo zadosti drugih delovnih mest, da bi absorbirala vse odpuscene.
silvo8 :: 13.01.2023 ob 6:38
V Evropi razvijajo tak tovornjak, vsaj jaz še nisem zasledil, da bi jih že uporabljali.

Jaz temu gospodu ne verjamem. Lahko je pol avtonomen ali kaj podobnega, popolnoma avtonomen pa ziher ne.
Še avtomobili niso pa bodo kamioni lol
leskova mast :: 13.01.2023 ob 6:57
Sem sla prav pogledat, kaj je na tem. So haulerji, ampak ne long distance, so pa res oni ta najvecji tovornjaki, ki vozijo na naftna polja poljih. Long distance sem dodala jaz, ker sem hkrati govorila se z blagajnicarko in sem malo pobrkljala. Vse ostalo je tako, kot je on povedal. Firma jih je zacela nabavljati leta 2018 in so imeli takrat v planu, da bodo kupili 150 teh tovornjakov. Se pravi, da je govoril resnico. Ko je razlagal, ni deloval ravno vzhiceno, bolj razocaran in zalosten. Vseh 150 je autonomous, ne semi autonomous.
Mačka :: 13.01.2023 ob 7:00
Naši tovornjakarji še kar vozijo. Pa med vožnjo kak film pogledajo.
silvo8 :: 13.01.2023 ob 8:03
To je morda v Kanadi LM, v EU tega še nisem slišal. Si ne predstavljam, da bi par tovornjakov naložili ti pa bi potem šli ven iz ceste. Nastala bi velika gosp. škoda.

Ali je kaj rekel, so to še klasični motorji na nafto?
90 :: 13.01.2023 ob 8:07
Pri nas Pišek skos jamra, da ne dobi voznikov. Revež čisto v depro padel.
silvo8 :: 13.01.2023 ob 8:13
On bi da bi zastonj delali.
mogoče :: 13.01.2023 ob 9:37
Pri nas je vožnja tako komplicirana, da ni varno poslati avtonomnega vozila na cesto.

Povsod se nekaj popravlja, oznake so nejasne, šoferji nepredvidljivi, smerne kazalce uporablja polovica voznikov:)

Zdaj so pa tako podražili dobrine, da počasi sploh ne bodo imeli več kam vozit.
bb :: 13.01.2023 ob 18:43
Se pa pojavljajo kakšni novi poklici ali pa se ti sčasoma transformirajo. Kakšen je bil marketing pred leti, ko še ni bilo interneta, pa kakšen vse je lahko danes.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.