PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Ali lahko macji kremplji unicijo monitor?


leskova mast :: 14.02.2024 ob 16:56
Ozadje
Macka Klara je zdaj, v zrelih letih (mislim, da jih bo letos 8), postala odvisnica od macje televizije. Sedi pred racunalnikom in caka, da se zacne njen show. Problem nastane, ker se ob misih na ekranu tako razburi, da nanje skace z obena tacama kot zmesana.

Vprasanje
Ali lahko s svojimi kremplji ekran poskoduje, razpraska, predre? Je to mozno? In kaksne bi bile posledice? Ce ne naenkrat v naskoku, ali se lahko ekran poskoduje scasoma?


To je njen show:

bb :: 14.02.2024 ob 20:40
O, fak, jaz ji ne bi pustila tega na monitorju, ki bi ga uporabljala jaz ali pa bi ji uredila nek rezervni tv, monitor, ki ga ni škoda. Ni šans, da mi kdo kakšno škodo dela.
leskova mast :: 14.02.2024 ob 22:09
Ne morem ji odreci, ker zdaj ze zjutraj tece tja, sedi pred crnim ekranom, bulji vanj in caka, da pridejo miske. Cisto na zacetku, ko je prisla k hisi, je bil televizor krajsi cas na tleh in takrat je tudi sedela pred njim kot prikovana. Ocitno se v njeni prejsnji hisi veliko gledali televizijo. Ta monitor ima slabsi zvok, ker se je zlomil gumb, tako da ga bo en dan treba zamenjati, ampak ne bi rada, da se unici do takrat. Ce pa zaradi krempljev ni nevarnosti, je pa tudi ne bi rada prikrajsala za veselje. Bom pocakala, ce se kdo kaj ve.
Fox :: 14.02.2024 ob 23:38
Kremplje ji porezi. Mi smo nasi vedno, nikoli ni praskala ekran, ko se je igrala.
Pierre :: 14.02.2024 ob 23:55
Za kremplje ne vem, sem pa videl video mačke, ko je ugriznila v rob monitorja in je crknil
Fox :: 15.02.2024 ob 0:15
Ja, nasa je rada v rob ugriznila. Jst imam amazon tablico, ki dela 100% perfektno, samo ekran je razbit, jaz bi ji to dala. Imam novo tablico, samo ta staro z zlomljenim ekranom sparam za backup. Bi jo uporabila ce bi imela macko.
Fox :: 15.02.2024 ob 0:17
8 let, pa res se ni zrelo za macke, ko je nasa imela 8 let se je se vedno divje igrala v hisi. Res pa je da je po 6 letu nehala zahajati ven, samo sem in tja.
leskova mast :: 15.02.2024 ob 1:59
Dobro ste me postrasili. Hvala. Bo treba krepko omejiti in samo pod nadzorom po par minut.

Saj se se igra in dirka in vse, samo 8 let ni vec mladinka. Kremplje ji rezem zadnje leto, kadar se spomnim. Grize pa nic.
Fox :: 15.02.2024 ob 4:08
Dobro ste me postrasili. Hvala. Bo treba krepko omejiti in samo pod nadzorom po par minut.

Saj se se igra in dirka in vse, samo 8 let ni vec mladinka. Kremplje ji rezem zadnje leto, kadar se spomnim. Grize pa nic.


Ko se je moja muca igrala, sem bila jaz vedno zraven. Ker je obcasno hotela vgrizniti v rob monitorja hehe. Ja pri 8 letih je bila nasa se precej aktivna, se pri 13 kakor se spomnim. Ko sem odsla v kanado je bila stara skoraj 15 let. Saj ce ji kremplje rezes potem ne more spraskati, edino ce se zaganja v monitor.

Se malo spomini od moje muce. Leskovka posnami kaksen video s tvojo macko ko se igra. Jo pogresam. Mogoce kupi tvoji macki kaksno poceni tablico.
leskova mast :: 15.02.2024 ob 15:58
Lustna je in zelo pridna in nezna. Klara je bolj intenzivna. Njenega pogleda na ekran ne zmoti nobena stvar. In ko se odloci, skoci z obema tacama na mis. Jo bom postopno odvadla. Danes je ze imela prvo omejitev na 2 minuti. Potem je cakala, ce bo se kaj in obupala.
Fox :: 15.02.2024 ob 16:16
Lustna je in zelo pridna in nezna. Klara je bolj intenzivna. Njenega pogleda na ekran ne zmoti nobena stvar. In ko se odloci, skoci z obema tacama na mis. Jo bom postopno odvadla. Danes je ze imela prvo omejitev na 2 minuti. Potem je cakala, ce bo se kaj in obupala.


Hvala! Zelo jo pogresam, ja muca je bila res srcek. Se pa spomnim ko sem delala v Avstriji, mi je mami pravila, da muca skoci sem in tja na mizo in gleda v monitor, ce je bil Lap-top odprt takrat haha, je ocitno cakala na zabavo. Aja tvoja gre 100% haha, moja je bolj stratesko. Kaksne barve je tvoja macka? In kaksne vrste kratkodlaka, dolgo?
leskova mast :: 15.02.2024 ob 16:27
Bela. Snezno bela, tako da se je v snegu ne vidi. Enkrat sem dala gor njeno sliko. Na pogled zgleda kot lepa angora macka z bujnim ruffom (okoli vratu ima dolge dlake, tako da ji med sedenjem in lezanjem lezejo v gobec in jih je treba postrici. Drugje ima srednje dolgo dlako. In rumene oci. Ko je prisla, je bila bolj podganja in je trajalo nekaj mesecev, da je razvila dlako.
leskova mast :: 15.02.2024 ob 16:45
Tole jo opise to a T. Tudi na WC sledi, da preveri, potem gre ven. Hujs kot pes. Visible britches on hind legs? Haha, od zadaj zgleda, kot da si je navlekla balonaste hlace, take kot so jih imele turske plesalke. Spodaj se naenkrat odrezano koncajo. Vse kar pise, je cista ona, od a do z. Dlaka pa svilena in mehka, da bi jo kar bozal.

Coat and Coloring
The Angora's semi-long coat has a soft, fine texture and silky sheen. The hair is longest on the tail and ruff, and the breed has visible britches on the hind legs. White is the most popular color for Angoras, but they come in many traditional colors and patterns.

Distinctive Physical Traits
Angoras have small-to-medium-sized wedge-shaped heads topped with large, tufted ears. Their almond-shaped eyes can be blue, green, green-gold, amber, or odd-eyed (one blue and one green, green-gold, or amber). They have long, graceful necks, slender, muscular bodies, and long, tapering tails.

Turkish Angora Temperament
Turkish Angoras are outgoing, clever cats that want (scratch that, need) to be involved in everything their humans do. They'll follow their people around during the day to supervise activities and snuggle up under the covers with them at night. And they expect their families to be just as devoted to them in return.

These active, agile cats have one speed: fast. They enjoy racing around the house, chasing toys, and fetching objects. Their kitten-like playfulness never goes away. They're always up for some fun.

And if ever you can't find your Angora, look up. Chances are they've scaled to the top of a door or perched themselves high on a bookshelf. This athletic ability, combined with their intelligence, makes them well-suited for feline agility.

Angoras will happily cohabitate with dogs and other pets—as long as all understand that they are in charge.
Fox :: 15.02.2024 ob 18:57
Cute, pa posnami kaksen video ko se igra, za spomin.
leskova mast :: 15.02.2024 ob 20:24
Ko je skotila svojo mladicko, je ni imela na tleh, ali v kaksni votlini, kot je normalno, ampak na omari, okoli 1 meter od tal. Visjih omar, ki niso do stropa ni bilo, zato je izbrala to. In takrat je imela eno nogo nekaj polomljeno in je hodila samo po treh, a je vseeno skakala na omaro.

Ko jebil nas prejsnji stari mackon se ziv zadnje leto pred smrtjo in je cele dni polezaval na kavcu, je prisla kotit k njemu. Kar stisnila se je k njemu. On jo je seveda nadrl, in potem je sla kotit gor na omaro. Cez 10 minut smo ze imeli mlado macico, tudi belo.

Po hisi leta kot obsedena. Najbolj, ko pride od zunaj noter (ne mara mraza, ne snega, zato je po 5 minutah nazaj). In pride noter in leta gor in dol, kot da se ji je strgalo, zakljuci s skokom na dve polici na eni omari na hodniku in tam z metra in pol gleda, ce jo je kdo opazil. Se ji moras smejat, tudi ce noces. In tako dobrovoljnega macka se nikoli nisem srecala. Tudi pri veterinarju so se ji cudili.
Fox :: 15.02.2024 ob 21:46
A ste potem mladicka od Klare dali drugim ljudem?

Nasa je tudi dirkala Zoomies se rece tukaj je delala. Ker ne marajo mraza, dirkajo notri hehe, prevec energije.
leskova mast :: 15.02.2024 ob 22:07
Ja, znanci od znancev so jo vzeli. Doma so imeli ze pse in macke, tako da ji ni bilo dolgcas. Jo je bilo kar tezko oddati, dolgo je noben ni hotel, potem so jo ti ljudje vzeli. Klare pa noben ni hotel, verjetno, ker je bila odrasla, ceprav se zelo mlada. Mucek je dobil ime Oskar. Spol sem preverila na internetu, haha. Novi lastniki so pri veterinarju zvedeli, da je punca in tako je postala Charlotte. Danes mi je zal, da je sla, ker bi imela Klara druzbo, ker sta se krasno ujeli, zlasti s skupnimi dirkami po hisi, in sta bili verjetno le slabo leto narazen, a takrat je bil Charlie se ziv, ze precej bolan (ledvica) in bi bilo prevec imeti 3 macke.
Fox :: 15.02.2024 ob 22:52
Ja, jaz bi jo tudi obdrzala. Verjetno je zelo lepa. Ce bi bilo zdaj, bi jo jaz vzela zanimivo da je imela samo enega mladica, verjetno zato ker je bila sama se skoraj mladic.
leskova mast :: 17.02.2024 ob 20:46
Monitor je bil preventivno premaknjen. Zdaj sedi tam, kjer je bil prej monitor in izmenicno strmi v zrak in vame, ce sem tam, in to s pogledom, kot da sem najvecji zlocinec na svetu. In tako se tudi pocutim.

Ja, sem brala, da ni tako zelo redko, da ima macka samo enega mladica, ce je to njeno prvo leglo in je se zelo mlada. Meni se je tudi cudno zdelo, a ko 2 dni po Oskarju ni bilo ven nobenega drugega mladica, ona pa ni kazala znakov distressa, je bilo jasno, da je to vse. Veselje! Sploh ne upam pomisliti, kaj bi bilo, ce bi jih imela 5 ali 7. Shelterji pogosto ne sprejemajo mack, ker so prepolni, ljudje se pa tudi branijo.
poišči kje :: 18.02.2024 ob 12:24
Monitor je bil preventivno premaknjen. Zdaj sedi tam, kjer je bil prej monitor in izmenicno strmi v zrak in vame, ce sem tam, in to s pogledom, kot da sem najvecji zlocinec na svetu. In tako se tudi pocutim.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.