Vloger obiskal Slovenijo 🚙

Nja
20.06.2024 ob 18:50
Nekateri jo celo najdejo, pohvalno 👍

Leska
20.06.2024 ob 19:41
Mene bi bilo sram, ce se ne bi vnaprej pozanimala, kako se rece kraju, ki ga obisce, Dzubdzana.
Nja
22.06.2024 ob 17:26
Po moje ima le težavo z izgovorjavo.

2. del

Leska
22.06.2024 ob 18:48
V anglescini se j izgovori kot dž, zato noben od njih ni sposoben pravilno izgovoriti besede Ljubljana. Tudi ce jim reces, da je j silent (tih), se skoz ne morejo sprocesirati, da nimamo zvoka dž. Zato tudi veliko Slovencev crko j v anglecini izgovarja kot č, a se ne slisijo. Jaz sem pri ucenju imena Ljubljane najdlje prisla z eno zensko, ki se je ucila tuje jezike in ki je bila v Ljubljani za casa Jugoslavije, da je izgovorila Lubiana. In je bila na to zelo ponosna. Ceprav je bila izobrazenka, je bila tipicen primerek stereotipov. Rekla je, da Slovenci ocitno zelo sovrazimo Ruse, ker se noben Slovenec z njimi ni hotel pogovarjati po rusko. Zanjo je bil velik sok, ko je zvedela, da se niso pogovarjali, ker se v Sloveniji ruscina ni ucilo v solah, razen kaksne redke izjeme. Bila je prepricana, da se je vsak Slovenec ucil ruscino.

Ce bi se beseda napisala Lublana, ne bi imeli toliko tezav.

V komentarjih je nekdo napisal "Please spell J as Y!!!" To je narobe, ker to spell pomeni črkovati. Moral bi napisati pronounce, kar pomeni izgovoriti.

Drugace pa lepi posnetki Ljubljane. Najbolj so me presenetili fantje, ki so kar na cesti praznovali stag party in pa, da nikjer vec ni avtomobilov, recimo na Stritarjevi in naprej proti trznici. Kako stari ljudje in mlade druzine pridejo do svojih stanovanj? Ali imajo vsaj avtobus? Taxiji smejo voziti? Se spomnim, da zadnjih parkrat, ko sem bila v Ljubljani, tudi ni bilo vozil, razen enega malega vlakca.
Odgovor lahko oddate kot gost. Vgrajena je časovna omejitev 30 sekund za oddajo novega sporočila.
© 2014-2024 Cvek123