Smrti na krizarkah

Leska
15.06.2024 ob 18:17
A ste vedeli, da je bilo na krizarkah med 2002 in 2022 preko 330 smrti? Ocenjujejo, da mediji objavijo le 15 do 20% teh smrti. Samo10% teh smrti je resenih. Tudi ce so smrti sumljive, jih najvckrat pripisejo padcu zaradi zdrsa ali alkohola.

Lastniki krizark obicajno ovirajo preiskave, ker jim je bolj pomembno, da drugi potniki ne zvejo, kaj se je zgodilo, ker bi to skodovali njihovemu ugledu in bi zgubili posel, namesto da bi pustili, da se natancno ugotovi vzrok smrti.

Leta 2005 so onemogocili celo FBI, ki je zelel odkriti, zakaj je umrl mlad potnik, ki je bil na porocnem potovanju in katerega kri je po nakljucju odkrila najstnica, ko je hotela fotografirati soncni vzhod. Ta primer se je zgodil domnevno v grskih vodah, na krov je prislo par turskih policistov, ki tudi niso naredili prakticno nic. Primer ostaja nerazresen.

Ali primer zenske iz Anglije, ki je bila zaposlena na Disneyevi ladji in je izginila neznano kam. Disney je najel policaja, ga z zatemnjeno limuzino pripeljal na ladjo, ta je v enem dnevu govoril s 6 usluzbenci, a z nobenim potnikom. Na podlagi tega 1 dne so razglasili, da jo je odnesel 30 metrski val s 5. palube, kjer je bila ograja visoka 180 cm, ker je malo prej bila posneta, ko je telefonirala. Njena druzina je zato najela zasebnega detektiva, ki je odkril, da je telefonirala v 1. in ne v 5. nadstropju, da so spremenili lokacijo kamere in zabrisali datum in cas, njene raztrgane hlace in se nekaj drugih stvari, kar je kazalo, da je bila umorjena.
Yara
16.06.2024 ob 22:34
Križarke so nekaj, kar me absolutno ne privlači. Statistika smrtnih žrtev na križarjenih pravzaprav ne igra nobene vloge, da mi tovrstna potovanja niso ljuba. Raje grem peš iz Trsta do Grčije kot pa s "križarko".
...
17.06.2024 ob 5:54
Popolni umori pa to. Se baba hoče znebiti tipa in obratno... hop, gremo na križarjenje potem pa sam čez palubo v morje kot htana za ribice. Noben videl, noben slišal...
Odgovor lahko oddate kot gost. Vgrajena je časovna omejitev 30 sekund za oddajo novega sporočila.
© 2014-2024 Cvek123