PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Slovenija je bogata drzava - 2


silvo8 :: 03.01.2023 ob 19:04
LM ne bo druge kot da se preseliš sem.
Fox :: 03.01.2023 ob 19:38
Avtor: Sunbeam
Porajlka, nikoli nisi omenila kaj delaš. Me niti ne zanima. Vem, da sam delam pošteno v Sloveniji, da lahko iz mojih davkov in davkov moje partnerke vzdržujejo takšne parazite tu na tem forumu, kot so Lelj, frilič, Mončika, Silvo, Micka.. Za tem stojim. Ti se kar skrivaj, saj ne upaš povedati od kod si, te je saharca mal izzivala, si skrivala podatke kot kača noge. Koga zanima za eno tercijalko.


Mene je iz cistga firbca zanimal kraj, ali ime okolisa v katerem zivi. Glede na njene razlage si lahko predstavljam da sigurno ne zivi v velemestu, da zivi v veliko bolj zivljenju prijazni provinci kot je Ontario, vsaj cenovno. Saj ni vazno, mene je bolj zanimalo ker se nameravam seliti ven od tukaj v naslednjih letih. Pa mi je zanimivo gledati kaksno je stanje v drugih provincah. In ona ne zivi v Ontariu.
Mici :: 03.01.2023 ob 19:58
Gre za dodatno delo v dodatnih ambulantah za paciente brez izbranega zdravnika, ki ga bodo zdravniki in ostalo osebje opravljali poleg redne zaposlitve dodatno izven rednega delovnega časa in po podjemnih pogodbah. Glede na to, da sem pred časom brala eno zdravnico, ki je šla iz ZD LJ v ambulanto s koncesijo in je rekla, da denar nikoli ni bil problem, da so bile nadure dobro plačane, ampak da enostavno ni več fizično in psihično zmogla delati dveh ambulant hkrati, si ne predstavljam točno, kako so si to zamislili. Računajo tudi na upokojene zdravnike, vendar imajo upokojenci po zakonu omejeno delo po podjemni pogodbi na 60 ur na mesec in 6.300 eur bruto letnega zaslužka.
Neumna rešitev, kot tista z ukinjanjem dežurstev v ZD. Namesto da bi dvignili glavarino vsaj na prejšnjo raven, ali jo še boljše povečali in uvozili zdravnike iz ex Juge (itak jih imamo ogromno od tam), spet delajo nekaj kar je že v štartu zgrešeno.
Zgolj moje osebno mnenje.
Sunbeam :: 03.01.2023 ob 20:03
Avtor: Mici
Gre za dodatno delo v dodatnih ambulantah za paciente brez izbranega zdravnika, ki ga bodo zdravniki in ostalo osebje opravljali poleg redne zaposlitve dodatno izven rednega delovnega časa in po podjemnih pogodbah. Glede na to, da sem pred časom brala eno zdravnico, ki je šla iz ZD LJ v ambulanto s koncesijo in je rekla, da denar nikoli ni bil problem, da so bile nadure dobro plačane, ampak da enostavno ni več fizično in psihično zmogla delati dveh ambulant hkrati, si ne predstavljam točno, kako so si to zamislili. Računajo tudi na upokojene zdravnike, vendar imajo ti po zakonu omejeno delo po podjemni pogodbi na 60 ur na mesec in 6.300 eur bruto letnega zaslužka.
Neumna rešitev, kot tista z ukinjanjem dežurstev v ZD. Namesto da bi dvignili glavarino vsaj na prejšnjo raven, ali jo še boljše povečali in uvozili zdravnike iz ex Juge (itak jih imamo ogromno od tam), spet delajo nekaj kar je že v štartu zgrešeno.
Zgolj moje osebno mnenje.
80 eur na uro neto dobi takšen zdravnik. Naj dobi, samo da zdravi.
Potem ti ena hektorka iz Kanade piše sem, pojma nima. Sicer sta obe iz Micurino isti, vedno si ji v rit lezla.
bb :: 03.01.2023 ob 20:09
V glavnem, ta vlada mora urediti stanje v zdravstvu, ne more se več čakati. Tile iz ex Juge menda zadnja leta raje gredo delat v Avstrijo in naprej, kot da bi pristali tu.
Mici :: 03.01.2023 ob 20:18
Očitno saniranje zdravstva ni nikomur v interesu. Še prehitro se bo popolnoma sprivatiziralo. Potem se nam bo pa kolcalo po njem.
Sunbeam :: 03.01.2023 ob 20:20
Po čem se nam bo kolcalo? Po razsulu, ki je sedaj?
Mati pridi trezna na forum in pišči komentarje
bb :: 03.01.2023 ob 20:37
Jah, no, zdaj še vedno prideš do kakšne zastonj storitve, potem pa bodo zdravniki dostopni le za bogate.
Mici :: 03.01.2023 ob 20:39
Ko bodo zdravstvo sprivatizirali in uničili tako kot so zobozdravstvo, bomo šele videli kaj imamo zdaj. Pa smo včasih tudi zobozdravstvo imeli zastojn.
bb :: 03.01.2023 ob 20:42
To je vse prepleteno, močni lobiji, da jih ne moreš premakniti, ena sama mafija. Če bi pa kaj drezal, bi te pa onemogočili, karierno uničili.

Glavno, da je Fajonka obljubljala čakalno vrsto za specialistične preglede max 30 dni. Je pa bila res realna, ha, ha.
Mici :: 03.01.2023 ob 20:45
jp, najlažje se je na njen račun smejati. Pa je to še najmanjša neumnost kar se tiče zdravstva zadnjih 30 let. Vsaj škode ni naredila. To so realne obljube kot Primčevi lifti v blokih. Kdor jim verjame, si je sam krv, ostali jih gladko ignoriramo.
bb :: 03.01.2023 ob 20:47
Ja, pred leti sem za enega zobarja spraševala, če je kakšna čakalna vrsta, da me dajo nanjo, so se začudili, kaj mi pride sploh na misel to spraševat. Potem sem se naročila na istega zobarja privat, je bilo tudi nekaj čakalne vrste. Zdaj bi se spet malo naročila na pregled, kontorlo in me prav zanima, kako je sedaj, sicer bom šla pa h kakšnemu drugemu privatniku. Dobrega koncesionarja verjetno ne bom dobila.
Fox :: 03.01.2023 ob 20:50
Nimam cajta vsega prebirati. Torej a potem bo Slovenija imela dodatne Walk In ambulante? Tako kot jih imamo tukaj.
Sunbeam :: 03.01.2023 ob 20:58
Primčevi lifti so bili za res naivne. Da nisi nasedla? No, takšnim ala frilič rada nasedeš, ane MTZ?
leskova mast :: 03.01.2023 ob 20:59
Svoje case se je walk-in ambulantam reklo zdravstveni dom.
Jaz se se spomnim casov, ko so zdravniki tudi v Ljubljani se prisli na dom.
bb :: 03.01.2023 ob 21:02
Fox, saj noben ne ve, kako bo to točno izgledalo. Zaenkrat boš lahko šel v isti zdravstveni dom, kamor si hodil sedaj, samo zdravnik naj bi bil drug. Ne moreš pa iti v kakšno drugo ambulanto v drugem kraju, ker nimajo tvoje kartoteke.
leskova mast :: 03.01.2023 ob 21:54
Meni je to noro. Namesto, da bi uredili stanje v zdravstvenih domovih, pregledali, kdo dejansko dela in kdo je tam zaposlen samo fiktivno in namesto da bi v njih zaposlili dodatne zdravnike in sestre, kjer je to potrebno in dezurno nedeljsko sluzbo in tako uredili dostop do splosnega zdravnika in posledicno zmanjsali pritisk na urgence, bodo ustvarjali posebne ambulante.za posebno ceno. Sicer zadnja leta itak pripravljajo teren za privatizacijo. Tudi NPM je imela na svoji strani eno od tock prizadevanje za boljse zdravstvo skozi koncesije in privatno zdravstvo. Ne najdem strani, ampak je bilo cisto v kontekstu dogodkov.
bb :: 03.01.2023 ob 22:12
Ne morejo zaposlit dodatnega kadra, ker obstoječi kader raje gre delat k privatniku, ker ima tam boljše pogoje, novega svežega kadra pa ni. Z denarjem bodo sedaj lovili te obstoječe zdravnike, da ne bodo odšli delat privat.
Mici :: 03.01.2023 ob 22:31
Po enormnih koronskih dodatkih in izjavah da so povišanja za 300 eur premalo, so problem plače zdravnikov(
leskova mast :: 03.01.2023 ob 23:28
Jaz mislim, da bi zdravstvo, solstvo, elektrika in vsaj delno ogrevanje (zaradi razlicnih virov) moralo biti v drzavnih rokah, brez prekupcevanja, preprodajanje in middle men, da se ljudem nudi podobne osnove. Naprej bodo poskrbeli sami.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.