PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Sentinelci - 17


Prekmurec :: 27.11.2018 ob 22:08
Yara :: 27.11.2018 ob 23:00
Avtor: Yara
Saj v zadnjem viru, ki ga je dala Dojenček, pravijo, da je oče s Korčule, torej naj bi imel Marco prednike iz tam.
S priimki v tistih časih je pa takotako. Depolo, Dipolo, De Polo, Polo so lahko oznake za isto družino. De ali di pomeni od. Podobno kot pri Da Vinciju-to ni priimek, ampak le dodatek imenu, ki je povedal izvor (kraj) človeka.

Kaj je pa res res, pa pojma nimam.

Tudi v linku je komentar, da naj bi bil nekaj dni zaprt na Korčuli in domnevno zaradi tega je nenadoma postal korčulan oz. hrvat, kot sem rekel hrvati so mojstri manipulacij sploh okoli njihove zgodovine, prvi zapis o hrvatih na tem prostoru je iz leta 920 ali 930 oni seveda trdijo, da so tukaj od 7 stoletja čeprav ni dokaza o tem, teh njihovih zgodovinskih ponarejanj je kar nekaj.


Uradni viri (hrvaški) pravijo, da naj bi bili tam nekje od konca 7. oz. začetka 8. stol. Imaš pa raznorazne radikalce, ki pravijo, da so prišli 5000 let pred Krištušom kot perzijski nomadi

In ker jim uradni viri niso bili všeč, menda ja nismo perzijci so pred leti naredili neko svojo gensko raziskavo in prišli do ugotovitve, da so iz Islandije?? Ker se je strokovni svet začel iz tega norčevati so to teorijo umaknili, še vedno pa v učbenikih učijo, da so prišli v 7 stoletju čeprav tega ne morejo dokazat.


Na kašen način je bila dokazana naselitev Slovanov v vzhodnoalpski prostor, ki se naj bi zgodila med 6. in 9. stoletjem?

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.