PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

se se kdo tu uci nemscino? - 7


WiCkEd WiTcH :: 04.08.2018 ob 19:58
Pisanje s pisanimi črkami je do 5 razreda OŠ, potem pišeš kot želiš - paziš, da je berljivo.

Tako je. Mislim, da ne poznam nikogar, ki bi pisal čisto pravilno s pisanimi črkami. Že konec OŠ je vsak svoj slog razvil. No, nekateri so "nazadovali" in še kot odrasli pišejo v neki različici tiskanih.


Je pa zanimivo, da se danes učenci/dijaki/študentje, zelo pogosto vračajo na pisanje s tiskanimi črkami - celo velikimi tiskanimi črkami.
Meni je pisanje s pisanimi črkami bistveno bolj tekoče, da bi ga menjala s čim drugim. Res pa so danes časi drugačni. Motorične sposobnosti otrok v osnovnih šolah so na zelo nizki ravni in veliko jih pisanja s pisanimi črkami niti ne zmore zares.

Tudi te sem že videla, vse z velikimi tiskanimi.:( Obupno prepočasi se tako piše...
Jaz pišem v neki vmesni različici med tiskanimi in pisanimi. Če so pa črke med seboj povezane, je pa odvisno od položaja v besedi in s katerima črkama je obdana.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.