PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Se je komu že zgodilo? El. digitalni števec. - 2


WiCkEd WiTcH :: 07.01.2021 ob 20:01
Avtor: mcmis
HALO!
Vidva!
Digitalni števec je! Zaračuna, kar je porabljenega!

Ja dobro samo kaj bi ti rada povedala, kaj te moti, plačuješ po tvoje preveč ali premalo, mi imamo digitalni števec z daljinskim odčitavanjem pa je račun vedno isti +- 45€ in kaj naj sedaj, norim ker je november in december popolnoma enak račun, je pač enak saj bo itak kljub daljinskemu odčitavanju v marcu prišlo letno poročilo o porabi in eventuelni poračun v plus ali minus, običajno imam par evrov v plus.

Mene bi tudi motilo. Jaz nočem pavšala, ampak obračunano porabo, sploh ker je med najnižjo porabo in najvišjo za 100 evrov razlike.

Nisem pa še nikoli imela Miškine težave. Nekaj časa sem sama javljala mesečno, potem so pa prešaltali na daljinsko odčitavanje in je vedno obračunana dejanska poraba,

Saj imam, mesečno obračunano porabo in račun, ki je običajno 45€ morda kdaj evro več ali manj, da bi bila razlika za 100€ višja je praktično nemogoče razen pri pavšalnem obračunu in končnem poračunu, ne ni mi jasno kaj vas moti, če je bil račun za mesec isti kot prejšnji mesec je pač isti, se je pač porabilo isto kw kot prejšnji mesec, a to je spet neka teorija zarote elektro ponudnikov, menda znate sami pogledat na števec koliko dnevno, tedensko, mesečno porabite, namesto da Miška dežura pred šporgetom naj gre vsako jutro pogledat števec in napiše koliko je bila poraba v 24 urah, matematiko menda obvlada vsaj osnovno!

Ne razumeš. Bilo bi izredno čudno, da bi se porabilo isto kW dva ali tri mesece zapored. Kar poglej na svoj račun, da tudi ti tega nimaš. Evro gor dol, ne pa isto. To pomeni, da se plačuje pavšal in ne dejanske porabe.

In ne, ni nemogoče imeti za 100 evrov razlike. Jaz se ogrevam na elektriko in zato je pozimi položnica pač višja.
WiCkEd WiTcH :: 07.01.2021 ob 20:04
Avtor: mcmis
Ah, ne da se mi več.
Ampak bom še 1x.
Prišel je tip od Elektra. Dan, moram števec menjat za digitalnega. Ga moja malenkost vpraša: a to je to? Ne bo več proračunov?
Ne, dejanska sprotna poraba bo .
A? Do centa?

Konec meseca poglej na števec, koliko kaže in primerjaj s položnico. Ali pa prej kliči tja in vprašaj, če imaš daljinsko odčitavanje.
leskova mast :: 07.01.2021 ob 20:30
Pri nas so v zadnjih 15 letih 1x menjali stevec za plin in enkrat stevec za elektriko. Kljub daljinskemu odcitavanju racunov je racun vsak mesec drugacen.
Mačka :: 07.01.2021 ob 21:07
Pri nas imamo tud daljinsko, nikamor ne sporocam nic in sploh ne vem, a imamo poracun kdaj? Poloznica je vsak mesec drugacna, sploh pozimi ko se pumpa za talno laufa je visja, vem pa da so nekateri imeli dogovorjeno da stanje sporocajo.
Jaz bi, ce bi se hotela losat ekstremnega zneska ob poracunu, sigurno poklicala in se pozanimala.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.