PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Samomor v družini - 3


Gordana :: 21.07.2020 ob 17:06
V bliznjem sorodstvu. Nisva si bila blizu, a obcasno sem ga videla. Priznam, da mene ni zaznamovalo, mogoce ravno zato, ker si nisva nikoli bila blizu. No, mogoce malo, ker dostikrat pomislim nanj, in mi v glavo stopajo slike o njegovih zadnjih trenutkih, ceprav je tega kake 3 leta. Vcasih si ga zivo predstavljam, ne da bi to hotela. Po drugi strani se mi zdi, da se zgodbe kot je bila njegova, vcasih zalostno koncajo. Ne vem, jaz gledam na to, da je to bila njegova odlocitev, da je naredil vsoto svojega zivljenja in da se mu je zdelo tako najbolj prav. En sorojenec se je zelo trudil, da bi mu pomagal, da bi spremenil smer, v katero je slo njegovo zivljenje zadnja leta, a je njegovo pomoc zavracal. Saj drugi so tudi bili pripravljeni pomagati, a ta se je res aktivno trudil in mu ponujal ne le podporo, ampak veliko vec. Mislim, da je najbolj prizadelo tega brata. Mislim, da so se drugi sorojenci sramovali, ze potem, kako si je zadolzena oseba vzela cas, da je razlozila, kaj se je zgodilo in iskala opravicila zase in za sorojence, ceprav to nikakor ni bilo potrebno. Narocili so, naj se o tem drugim sorodnikom ne govori. Smo ubogali, a meni se tako skrivanje dejstev zdi nespametno in nepotrebno. Tako se je zgodilo in tega se ne da spremeniti. Mislim, da so drugi sorodniki vseeno zvedeli po drugih kanalih, a nikoli ni nihce obtozeval ali obsojal sorojencev. Se pa o tem ne govori. Tudi izven sorodstva se o tem ne govori. Tudi na sedmini po pogrebu (za udelezence pogreba se ponavadi najami dvorano in catering, podobno kot za poroko) ni nihce obtozeval, vsi so se spominjali samo njegovih dobrih casov. Ne vem pa, koliko jih je vedelo, zakaj tocno je umrl. Po smrti me je nekaj ljudi, ki so ga poznali od prej, vprasalo, ce je res umrl in zakaj, a to je bilo vse. Na zalost sem jim morala natvesti zgodbico o bolezni. Kako se bo kdaj spremenil dnos do bliznjih, ce se je treba tako sprenevedati? Ne zagovarjam samomora in meni se zdi to grozljivo dejanje, a po drugi strani ne morem razumeti, zakaj je samomor tak tabu. Dogajalo se je vedno in se bo.

Naj dodam, da sem spoznala neko osebo, ki naj bi bila daljna sorodnica in zivi v Sloveniji. V njeni ozji druzini sta naredila samomor 2 cloveka, hitro en za drugim. Preden sem jo srecala, mi je nekdo to povedal, a tako, da sem imela vtis, da je tej osebi hudo za njo, prezivelo, ker se je morala spopasti s tako hudim custvenim bremenom. Prav nobene obtozbe ni bilo zaznati. Ona sama, zenska, ki sta se ji dva bliznja ubila, je vsaj navzven delovala povsem normalno. Ne vem pa, kaksne bitke je bila v sebi.


Tabu - Pour discourager les autres...

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.