PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Samo Janez Janši so jih pa na Kredarici faj napeli haha - 2


Mici :: 21.08.2021 ob 23:24
Avtor: jakac
Mica ti si pa tečna, ko ena muha ko na d***seda. Lepiš neke trapaste linke, vtikaš v vsako temo, ki začne normalno, ti jo pa sfrližiš s nekimi neumnostmi.
Dajte že nehat s to korono, begunci,.... niti ene teme ni, kjer bi potekal sproščen pogovor brez micinega vmešavanja. Pa linke bi blo treba blokirat.

Ofkors. Forum ima največ od takih kot si ti. Direkt v bistvo teme. Kot tukaj zdaj. Neprecenljiv doprinos.
69 :: 22.08.2021 ob 9:46
Avtor: Mici
Avtor: bb
Omg, te pa res ne moreš jemati resno.

Abejžno. Kaj pa oblast in njihove ovce?


Kaj pa protestniki in njihove ovce?
primitivno :: 22.08.2021 ob 10:54
Za vsak diskurz obstaja prostor in čas. Gore to niso. Sploh pa to ni bil noben diskurz, temveč histerično vpitje. Kako se lahko volilna baza poistoveti s takimi osebki (na vseh straneh), mi ostaja uganka. Imamo točno to, kar si zaslužimo. Velja za vlado in za opozicijo. Raje volim lokalne prostovoljne gasilce od kogarkoli od teh. So vsaj zabavni in zvesti svojemu delu.
Mici :: 22.08.2021 ob 11:43
Neprimerno in nepotrebno, se strinjam. Dalo in moralo bi se drugače.
Kaj pa JJ ki je na začetku vprašal če so iz psihiatrične ustanove, tvita o razkuževanju in ki novinarke zmerja s prostitutkami? Kaj pa Hojs ki protestnike imenuje svinje in kaj vlada, ki javno financira neonacije? To se vam zdi primerno?
In zakaj so ministri po tistem, ko so bili protestniki na Triglavu, prišli gor? So pričakovali in hoteli kaj več od glasnega dialoga s protestniki?
Še vedno trdim da se oblastniki in podporniki obnašajo skrajno neprimerno in poniževalno do državljanov. To je dejstvo.
primitivno :: 22.08.2021 ob 11:51
Spet selektivno bereš? Na slovenskem političnem parketu trenutno po mojem mnenju ni nikogar, ki bi zaslužil glasove volivcev, ne levo ne desno in ne v sredini. Vse poslati domov in postaviti tehnično vlado, izbrano neposredno iz širokega volilnega bazena, brez strankarskega mešetarjenja.
Mici :: 22.08.2021 ob 11:59
Ponovljeno...
Mici :: 22.08.2021 ob 12:04
Pravim samo, da za njihova dejanja obsojate protestnike, ne pa tudi oblastnikov.
Sunbeam :: 22.08.2021 ob 13:28
Avtor: Mici
Neprimerno in nepotrebno, se strinjam. Dalo in moralo bi se drugače.
Kaj pa JJ ki je na začetku vprašal če so iz psihiatrične ustanove, .
Tega nikakor ni izrekel JJ. Omenil je le, če imajo v Polju dan odprtih vrat? ..in res, strinjam se z njim. Pa nisem zanjga, še daleč ne. Ker tisto vreščanje ...
Mici :: 22.08.2021 ob 13:35
In v čem je razlika? Polje = Hrastovec.
Sunbeam :: 22.08.2021 ob 21:29
Avtor: Mici
In v čem je razlika? Polje = Hrastovec.
NI vprašal če so iz psihiatrične ustanove, ampak je vprašal, če imajo v Polju dan odprtih vrat? Pri tistem vreščanju je imel kar dober razlog.
Ali sem kaj spregledal?
Mici :: 22.08.2021 ob 21:33
Polje je naziv za Psihiatrično kliniko Ljubljana, ki je v ljubljanskem Polju. In ja, vsak normalen človek razume, da sprašuje ali je iz psihitatrije.
Sunbeam :: 22.08.2021 ob 21:39
Avtor: Mici
Polje je naziv za Psihiatrično kliniko Ljubljana, ki je v ljubljanskem Polju.
VEM. Samo vprašal je ob tisti rabuki.
Mici :: 22.08.2021 ob 21:41
Lej, JJ se ne obnaša državniško, ampak ponižuje in žali državljane. To je to.
Mia :: 22.08.2021 ob 21:51
Res je.
Mici :: 22.08.2021 ob 21:55
Pač imamo PV in vladajočo stranko, ki svoj uspeh gradi na sovraštvu in jim je cilj razdor in to, da se državljani čimbolj skregajo med sabo. Dokler bo JJ v politiki, Slovenija ne bo normalna država.
Mici :: 22.08.2021 ob 22:32
Janše se s kričanjem nanj ne bomo rešili,
naučimo se raje, česar se sam nikoli ni

- moj komentar na incident na Kredarici

Jezo protestnikov na Kredarici razumem (in jo delim), a njihove reakcije ne podpiram. Janša in njegova vlada so tisti, ki bi nas radi zvlekli v kričanje (na Twitterju ali pa v živo) drug na drugega. A ravno zato se dobesedno vsem zunaj SDS ob njihovih napadih na običajno spodobnost, kot je to lepo poimenoval Žižek, obrača želodec. Nasprotniki Janše pa moramo standarde javnega govora (kot vse druge) pred janšističnim razvrednotenjem braniti.

Razumem, da je bila akcija spontana, srečanje je bilo naključno, a preden se lotimo nasprotnika, se je vsakič treba vprašati, kaj bomo s tem dosegli. O Janši vemo, da a) že 30 let najraje igra vlogo žrtve in b) da mu za ohranjanje take podobe, s katero upravičuje svoja dejanja, najbolj ustreza, če uspe nasprotni pol sprovocirati, da ravna histerično. V posnetku s Kredarice je dobil točno tako podobo nasprotnikov, kakršno hočejo naslikati v Demokraciji in na Novi24. Bombastični naslovi, ki legitimirajo SDS-ov radikalizem, so se napisali sami: glejte kako levičarji grozijo Janši, strah pred njimi je realen, agresivna politika SDS je upravičena, proti njim ne sme biti nobene milosti.

Je pa zanimivo, kako malo se izpostavlja popolnoma nezaslišano ravnanje vladne strani:
- Janša je nasprotnike spet pošiljal na psihiatrijo in nato tvitnil, da so vrh Triglava s svojim obiskom "razkužili" (protestniki so bili namreč pred Aljaževim stolpom prvi),
- Teo Jarc je nekdo klofnil,
- nazadnje naj bi s Kredarice pobegnili s helikopterjem, najbrž na naše stroške.

Zanimivo, kako malo se je Janša v svoji karieri naučil od človeka, ki si ga je izbral za svojega največjega nasprotnika. Ko so Janševi vztrajniki pred hišo Milana in Štefke Kučan sežigali Kučanovo biografijo, jih ta ni pošiljal na psihiatrijo, klofutal ali pred njimi bežal s helikopterjem (si predstavljate to?). Ker sta vedela, da bi bila kakršna koli agresija samo voda na mlin požigalcem (v vseh pomenih besede), sta (pravilno) odreagirala ravno obratno; Štefka jim je prijazno prinesla in postregla čaj.

To je nivo, ki ga pričakujem od kogarkoli, ki bo v prihodnje zasedal vodilne funkcije v državi. Janša pa je ponovno dokazal, da nikoli ne bo zrel za to vlogo.

Luka Mesec
leskova mast :: 23.08.2021 ob 0:40
Se nikoli bila gor. Enkrat sem ga gledala v soncnem zahodu, ko smo leteli v Prago. Najlepsi pogled.

leskova mast :: 23.08.2021 ob 0:43
Fox :: 23.08.2021 ob 0:46


Lepa muska, mi pase zdajle po vrocem soncu v Wasaga beach, jst sem bla na Triglavu pri 10 letih sta me starca gor vlekla v enmu dnevu smo bli gor pa nazaj s Kredarce smo sli potem tisti zadnji vspon je bil cirka uro, se spomnim kako so bile skale zlizane ze takrat od mnogih pohodnikov, malo plezanja, sem ponosna da sem bla gor. Se pa spomnim da smo sli od doma ze ob ene 5 zjutraj...Ko pridem domov grem zopet gor z mojim ma da zmore haha more ker Triglav je Triglav vsak ta prav slovenc more bit gor najmanj 1x

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.