PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

OI '36 - 3


WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 20:01
WW povečaj slike potem jih brez težav lahko nalepiš

Na tablici sem. Je čudež, da mi po x poskusu uspe vsaj eno nalepit.:/
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 20:01
Hvalaaaa, VN!:)
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 20:08
Wolfgang in Carl Diem sta se pogovarjala o varnosti v olimpijski vasi. Diem je želel vojake, da svetu pokažejo moč in varnost Nemčije, Wolfgang pa jih ni hotel, ker je olimpijska vas vas miru. Če bodo vojaki prisotni, bo izgledalo kot v ječi.

Wolf-Heinrich von Helldorf je bil novi šef berlinske policije. Uveljavil se je predvsem z napadi na žide. Nič čudnega, glede na to, da je bil prijatelj s Hitlerjem. Njega so zadolžili za varnost in red v olimpijski vasi.
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 20:24
Želeli so ustvariti vtis miroljubne Nemčije. V Berlinu je takrat živelo 4 mio ljudi in promovirali so ga kot lahkotno mesto z živahnim nočnim življenjem. Športnikom so zatrjevali, da se policistov ni treba bati.
A svet ni bil preslepljen. V Belgijo, Francijo, VB in ZDA se je stekalo vedno več beguncev iz Nemčije.

Vedno več je bilo tudi pozivov k bojkotu OI. Eden izmed športnikov, ki je podpiral bojkot, je bil Jesse Owens. Ni želel v Berlin zaradi nacistične propagande proti temnopoltim. To bi bilo za ZDA prava katastrofa.
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 20:43
Gretel Bergmann si je tudi želela sodelovati na Igrah. A kot članica britanske ekipe. Hotela je zlato iz Hitlerjevih rok, da mu pokaže, kaj židinja zmore.
A poleti 1935 se je morala vrniti v Nemčijo v nemško ekipo kot simbolna židinja. Ali to ali pa ji bodo preganjali družino. Gretel se vrne, a ji ne pustijo trenirati s preostalo ekipo. Trenirati mora sama v stari telovadnici.
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 20:52
Von Helldorf ustanovi Mladinsko častno olimpijsko službo. Sestavljena je bila iz mladoh, verjetno vsi iz Hitlerjeve mladine. Vedno so morali biti v bližini športnikov, jim biti v pomoč, pomagati pri raznih opravkih. Da bi bili čimanj opazni, so bili oblečeni v belo, nevpadljivo uniformo, brez zastav in svastik na njej.
A v resnici so oprezali za sumljivimi dogodki in poročali.

Hitler med obiskom olimpijske vasi, spredaj član te službe.
(Žal boljše slike ne najdem...:()
zobatec :: 24.02.2018 ob 21:01
En droben nasvetek. To ti objavljal dopoldan. Bo vsaj neki folka prebralo.
Zdele imamo vsi 100 drugih obveznosti.
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 21:04
Avtor: zobatec
En droben nasvetek. To ti objavljal dopoldan. Bo vsaj neki folka prebralo.
Zdele imamo vsi 100 drugih obveznosti.

Ena drobna pripombica. Tole dopoldne ne bo izginilo. Kdor je zdaj prezaposlen, lahko tudi jutri ali kadarkoli prebere, če ima to željo.
WiCkEd WiTcH :: 24.02.2018 ob 21:34
Gretel je smela le nekajkrat na priprave z drugimi. Tam spozna skakalko v višino Elfriede Kaun. Za nacionalsocialiste je bila popolno nasprotje Gretel in pričakovali so rivalstvo. A dekleti sta se spoprijateljili.
Gretel je po Igrah odšla iz Nemčije in prisegla, da se ne bo nikoli vrnila. Leta 1999 pa se je vrnila, ko so po njej imenovali stadion, na katerem ni smela trenirati. Hotela je, da mladi poznajo njeno zgodbo. Ni pa govorila nemško in uporabiti so morali prevajalca. Takrat se je srečala tudi z Elfriede.

Sunbeam :: 24.02.2018 ob 21:37
Avtor: zobatec
En droben nasvetek. To ti objavljal dopoldan. Bo vsaj neki folka prebralo.
Zdele imamo vsi 100 drugih obveznosti.

Si tamalo na vijolično blajhaš?

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.