PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

O deklici, ki je umrla v Dragonji - 2


Yara :: 19.12.2021 ob 21:02


Raje razmislite, v kaksni Evropski Uniji zivite, ki obtozuje slovensko vlado oviranja pravosodja, a hkrati podpira diskriminacijo Kurdov v Turciji in mizi na obe ocesi, ko Turki obstreljujejo kurdska naselja.


EU je hinavska.
pričakovanja :: 19.12.2021 ob 21:26
Avtor: Mačka
A veš kak dolgčas bi bil, če bli vsi desno sučni tuki? Kt bi novo24 gledu.

Vsi smo levosučni tukaj in beremo teh 90 % levosučnih cajtngov, pa volitve bodo kmau in sreča bo popolna. Bodimo srečni.
Mici :: 19.12.2021 ob 21:41
V takih situacijah ne razmišljaš racionalno. Bežiš, ker si se tako odločil in ko bežiš, ne moreš nazaj. Migranti še kako vedo za pushbacke, še posebno na slo - hrv -bih meji. Rahime, tako je bilo punčki ime, bi naj bila gluhonema. Zakaj je mama bežala z otroki, ve samo ona.
Ste se vprašali zakaj slo policija spreminja opis dogodka?
Sunbeam :: 19.12.2021 ob 21:43
Bral sem, da je bila invalidna in gluha.
Mici :: 19.12.2021 ob 21:46
In še nekaj. Kurdske ženske so močne ženske. So samostojne. So bojevnice. Upam si trditi, da so tudi precej neodvisne.
In kurdska skupnost v Evropi je močna. Mama je imela po vsej verjetnosti sorodnike na zahodu. In legalno bi po vsej verjetnosti težko dobila dovoljenje za prebivanje.

https://n1info.si/novice/slovenija/resevanje-turske-druzine-zakaj-policija-spreminja-zgodbo/

https://n1info.si/novice/slovenija/zakaj-turska-druzina-v-slovenijo-ni-mogla-priti-z-avtobusom-prek-mejnega-prehoda/
Yara :: 19.12.2021 ob 22:16
Avtor: Mačka
Nisi nič spremljala in si šele danes izvedela za to deklico in da je bila družina kurdska. Pol pa, da se jaz butasto obnašam? Dio mio, da se ne znam še tolk butasto nardit, da bi to lohk verjela.


Glej Mačka, res ne spremljam vseh novic v nulo podrobno, sploh, če so vpleteni otroci, ker mi je prehudo. Vidim naslov, slišim po radiu, je že preveč... Kurdi imajo v Turčiji turško državljanstvo, nobenih preprek iz tega, da ne smejo vstopiti v EU.... Samo realno sem pomislila, da bi lahko ta družina prečkala meje na varen način, niso denimo begunci iz Afganistana, ker slednji pa res težko pridejo kamorkoli ven.
In za konec - ne mi o butastem obnašanju in če misliš, da ti ob tem praskaš ali kaj ti jaz vem, jaz znam še kaj drugega, ko sem izzvana.
Mici :: 19.12.2021 ob 22:23
Bila je Kurdinja iz Turčije. Kaj pa če ni bila turška državljanka?
Yara :: 19.12.2021 ob 22:41
Avtor: Mici
Bila je Kurdinja iz Turčije. Kaj pa če ni bila turška državljanka?


Mediji poročajo, da so državljani Turčije.
bb :: 19.12.2021 ob 22:44
Se strinjam z Leskovo.


Dodajam pa, da je ženska pač šla, ker so šli vsi ostali, na kraju samem nimaš kaj cincat in odličati, temveč samo iti, tihotapcem z belim blagom je itak vseeno. Vse se je najbrž odvijalo hitro, in ko si pred reko, itak da poskusiš, kaj bi drugega. Njena odločitev za prečkanje reke niti ni nerazumljiva.

Ne vem, pa če jim je že tako hudo, ne prosijo za azil v kakšni prejšnji državi, neee, oni morajo ravno v Nemčijo, zanje Hrvaška ali kakšna druga država ni zadosti dobra? Tega pa ne razumem, očitno jim ni tako hudo. Zakaj torej nismo vsi Hrvati in Slovenci že v Nemčiji s tem, da mi lahko migriramo povsem legalno? Najbrž imajo tako predstavo o svetu, da v Nemčiji ni treba nič delati in se truditi, da je vse brezplačno, pa še denar dobivaš.
Mici :: 19.12.2021 ob 22:44
Aha. Pred kar nekaj leti sem nekaj malega potovala po tistih koncih. Dvomim, da se jim pod Erdoganom kaj boljše godi.
Yara :: 19.12.2021 ob 22:53
Avtor: Mici
Aha. Pred kar nekaj leti sem nekaj malega potovala po tistih koncih. Dvomim, da se jim pod Erdoganom kaj boljše godi.


Moj mož je pred leti, še preden sva se spoznala, prepotoval skorajda celo Turčijo, bil je tudi v Dyarbakirju. Povsod so ga lepo sprejeli, najlepše so se mu v spomin vtisnili prav Kurdi.
WiCkEd WiTcH :: 20.12.2021 ob 5:01
Tudi jaz podobno kot Yara raje ne berem podrobno takih zgodb. Sem si pa zdajle malo prebrala... Kurdi so, kot berem, ne samo v Turčiji, ampak tudi v nekaj sosednjih državah. V eni izmed njih, pozabila, kateri že, so menda precej avtonomni. Zakaj ne prebeg (če že legalno ne) tja?
Kaj žene te ljudi v neko obljubljeno deželo, ki je vedno samo Nemčija in ne tistih deset prej, kjer bodo spet samo životarili ali jih bodo vrnili nazaj? Če bodo sploh prišli do tja...

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.