PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Nevidni morilci: Črne koze - 5


WiCkEd WiTcH :: 04.08.2018 ob 19:39
Avtor: porajkel
Pride do napake pri replikacije in posledicno ima virus moznost prezivetja na vec kot enem gostitelju, od katerih en ne kaze zunanjih znakov okuzbe, za drugega gostitelja pa je smrten. Samo hipoteza. nekaj rahlo podobnega kot pri gripi.

Na tak način pa možno, samo potem to ne bi bile več črne koze (ni isti virus). Kot tista sezonska gripa ni ista kot španska ali ptičja gripa.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 19:00
V bolnišnicah po svetu so še vedno obstajali vzorci virusa (vzorci krvi, krast...).

Avgusta 1978 je v Birminghamu medicinska fotografinja Janet Parker dobila izpuščaj. Delala je v zgradbi medicinske fakultete. Hitro so jo izolirali in diagnosticirali-črne koze. V Angliji so bile črne koze sicer že izkoreninjene, a Janet se je okužila, ko je delala nad laboratorijem, kjer je dr. Henry Bedson preučeval virus.
Janet niso mogli pozdraviti, zato je umrla. Dr. Bedson je bil v karanteni v svoji hiši, kjer so ga mediji ves čas oblegali. Čutil se je odgovornega, zato si je prerezal vrat.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/1978_smallpox_outbreak_in_the_United_Kingdom
https://www.birminghammail.co.uk/news/health/smallpox-death-locked-down-birmingham-11322667
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 19:37
Javnost se je s tem primerom spet spomnila, kako nevaren je ta virus. Države so prosili, da vse kužne vzorce prostovoljno identificirajo , zavarujejo in uničijo. Sklenili so kompromis: dva vzorca bosta ostala v CDC, Atlanta in v Inštitutu Ivanovsky v Rusiji, kjer naj bi ju preučili in na koncu uničili. A ju niso.


V 90. letih so bile vse države za uničenje. Po razpadu SZ pa je veliko znanstvenikov prebegnilo na Zahod, med njimi tudi Ken Alibek. S sabo je prinesel dokaze, da ima SZ laboratorije od Sankt Petersburga do Sibirije. Ken je delal na ofenzivnem programu za biološko orožje-razvijal je orožje iz črnih koz in drugih virusov ter sistem orožja za prenos virusa na ljudi. Menda naj bi imeli 20 ton utekočinjenih črnih koz.


(Tularemija.)

Bill Clinton je začel preučevati Alibekove informacije in ZDA so sporočile SZO, da želijo na virusu črnih koz opraviti določene preiskave, izdelati nova cepiva ter protisredstva in ne uničiti. Leta 1999 na SZO ZDA zahtevajo preložitev uničenja črnih koz in ugodeno jim je do leta 2002.
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 20:40
Zgodil se je 9/11 in napadi z antraksom. Javnost se je bala nadaljevanja.
Države so zaradi tega strahu lažje predstavile razloge za ohranitev virusa črnih koz. Takrat so v ZDA imeli 90.000 odmerkov cepiva, za 0,03% populacije. Zato je D. A. Henderson močno pritisnil na vlado in v letu in pol so imeli izdelanih 220 mio cepiv. Hranijo jih na skrivni lokaciji nekje na vzhodu države (SNS). Od konca 2001 imajo tukaj shranjena zdravila, medicinske potrebščine, cepiva, diagnostični pribor... Imajo dovolj cepiva za primer bio napada z antraksom, botulizmom, črnimi kozami...

Po svetu se še vedno najdejo pozabljeni vzorci s črnimi kozami. Leta 2014 so odkrili šest ampul z oznako črnih koz v nacionalnem inštitutu za zdravje blizu Washingtona.

https://www.washingtonpost.com/national/health-science/fda-found-more-than-smallpox-vials-in-storage-room/2014/07/16/850d4b12-0d22-11e4-8341-b8072b1e7348_story.html?noredirect=on&utm_term=.eb91d1689cfe
WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 20:48
Menda še vedno obstajajo ljudstva, ki obolevajo za črnimi kozami. Vprašanje je ali je virus "star" ali sintetiziran v laboratoriju.
Sintetična biologija je že dokazala, da je možno ustvariti virus konjskih koz. Edino, kar bi lahko oviralo posameznika pri sintezi smrtonosnega virusa, je denar in namen.

WiCkEd WiTcH :: 05.08.2018 ob 20:56
Porajkel, pri eboli si tole napisala:
Avtor: porajkel

V Sibiriji pa znanstveniki spremljajo topljenje ledu na lokaciji neke vasi, kjer so ljudje pomrli zaradi crnih koz (smallpox) in se sprasujejo, kako vitalen je zmrznjeni virus po tem casu.

Imaš mogoče kak link?

A, našla sem tole:
https://www.independent.co.uk/environment/smallpox-siberia-return-climate-change-global-warming-permafrost-melt-a7194466.html
Kaj novejšega pa ni? Je možno, da virus res ne more preživeti dolgotrajnih ekstremnih pogojev?

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.