PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Naša preblaga cesarica Elizabeta - 8


lelj :: 04.08.2017 ob 7:56

v gorah

WiCkEd WiTcH :: 31.10.2018 ob 10:53
Konec naše preljube cesarice:

Zgodilo se je v Ženevi leta 1898, stara je bila 62 let. V Ženevo je odšla, ker je bil to eden izmed redkih krajev, kjer je niso preganjali spomini. Do tega leta je izgubila že veliko bližnjih: očeta in mater, sestro Nene (ta bi se prvotno morala poročiti s Sisijinim možem), sestro Sofija (bivša zaročenka Ludvika II. Bavarskega; umrla v požaru), prva hčerka je umrla v otroštvu, tašča Zofija (sicer se za časa življenja nista marali, a v Zofijinem dnevniku je ogromno pozitivnih vpisov o snahi-verjetno jih je Sisi prebrala, ker je zadnje dni preživela ob taščini smrtni postelji), sin Rudolf je storil samomor, bratranec Ludvik je umrl v čudnih okoliščinah (isti Ludvik kot zgoraj omenjeni), dober prijatelj (za kaj več ni dokazov) Andrassy, dober prijatelj (za kaj več ni dokazov) Bay Middleton...
Tako je begajoča duša pod izmišljenim imenom odšla v Ženevo. A so jo verjetno zaposleni v hotelu izdali, zato je zanjo slišal tudi Luigi Lucheni. Anarhist je najprej želel ubiti (imel je plemenite namene: želel je postati slaven) vojvodo Orleanskega, a je ta predčasno odšel iz Ženeve. Nič hudega: cesarica Avstro-Ogrske bo več kot zadostila njegovim namenom.
Med potjo proti parniku je Sisi začutila udarec v prsi, zato je padla po tleh. Gosti in dolgi lasje so ublažili udarecv glavo, Sisi se je počutila dokaj dobro, zato sta z družabnico nadaljevali pot proti parniku. Tam pa se je onesvestila. Ko so ji slekle zgornje plasti obleke, da bi lažje dihala, so v prsih opazili drobno bodalo. Rana je bila smrtna, Sisi je čez nekaj ur umrla.
Ko je njen mož izvedel za njeno smrt, je rekel, da nikoli ne bodo vedeli, kako jo je ljubil. Sicer je Sisi celo življenje bežala od moža in dvora, na začetku zaradi tašče, kasneje bolj zaradi navade in ker ni prenašala (upravičenih ali ne) zlobnih jezikov, a v knjigi je bilo rečeno, da je zadnje mesece želela biti ob možu, a zaradi zdravstvenih težav ni mogla biti. Dobila je izpuščaje, zato se je šla zdravit v Ženevo. Zavrnila je uradno varovanje in tudi privatno jahto dobre prijateljice baronice Rothschild. Zadnje moževo pismo je Sisi tako ganilo, da se je odločila, da mu piše, da se bo čimprej vrnila domov. Smrt jo je prehitela.
lelj :: 31.10.2018 ob 11:59
žalostna zgodba
WiCkEd WiTcH :: 31.10.2018 ob 12:11
Avtor: lelj
žalostna zgodba

Res je, tako o življenju, kot o smrti.
lelj :: 31.10.2018 ob 12:28
pa tolk prijazna je bila

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.