Mi lahko nekdo razloži, zakaj lahko shizofrenik zakolje vse po vrsti in mu ni potrebno iti v zapor?! Wtf???!!! Pa kaj je s tem slovenskim sodstvom?

Jaooo
26.06.2024 ob 18:52
Shizofrenik je umoril (zaklal) 26-letnika. Ker je shizofrenik se ga bo "zdravilo" 1-5 let na psihiatriji potem pa lahko raus v družbo, da spet zakolje novo žrtev. Noro!

https://siol.net/novice/crna-kronika/softicu-psihiatricno-zdravljenje-namesto-zapora-637692
ena Leska
26.06.2024 ob 19:56
Tip nima shizofrenije. Lepo pise, da so mu v Tuzli potrdili panicne napade, nikjer pa ne pise, da je imel diganozo shizofrenika ze prej. Da bi jo dobil pri 48, je pa precej pozno. Vprasanje je, kaksna bo nagrada za psihiatricnega izvedenca.
Mene je sicer vedno zanimalo, na podlagi zeca dolocijo, ce je bil nekdo v trnutkou zlocina pristeven ali ne. Jasno je, da nekdo,ki je pijan ali na drogah ni enako pristeven, ampak po moj bi to morala biti otezevalna in ne olajsevalna okoliscina. Za vse ostale pa ce nisi bil prisoten pri kriminalu, ali ce nimas vec dobrih pric, ne mores vedeti, v kaksnem stanju je bil kriminalec. In kot vem, psihiater ne zaslisuje pric. Gre samo na besedo kriminalca. Ta mu lahko naplete zgodbico, kako so ga demoni nagovarjali k umoru, ker je zrtev nosila 3 stevilke prevelike cevlje in je demone 2x grdo pogledala, jim pokazala jezik. Obstaja literatura, za strokovnjake na temo kako prepoznati pretvarjanje, da si shizofrenik, a ocitno vecina sodniskih izvedencev te literature se ni imela cas prebrati.

In kdo nima strahu in panicnih napadov, ko ga med vojno poklicejo na vojasko dolznost. Vsakega normalnega je strah. Ampak oni ze vejo, ker oni so stroka, ne fejstbuk strokovnjaki.
...vprašljivo
27.06.2024 ob 17:30
..jp...nasplošno kaznovalna politika ne deluje, gledano družbeno, širše: vojni zločinci, ki imajo na vesti na tisoče življenj, in so lepo na.prostosti, in nasilje zganjajo že nekaj mesecev/let...kaj je torej pravična kazen..?...
Odgovor lahko oddate kot gost. Vgrajena je časovna omejitev 30 sekund za oddajo novega sporočila.
© 2014-2024 Cvek123