PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Medtem v Kanadi - 4


Yara :: 04.10.2023 ob 8:46
Kakor imam v spominu, sva bila od njih stran kakih 15 - 20 metrov, vmes je bil potok, ampak je bil takrat tako nizek, da bi mati svinja brez težav prebrodila na drugo stran. K sreči sva bila že pred njihovim prihodom potuhnjena za drevesi, saj sva čakala na srne.
leskova mast :: 04.10.2023 ob 14:20
Dobro sta jo odnesla. Jaz sploh nisem vedela, da na tistem koncu zivijo divje svinje. Srne, jelenjad ja, divje svinje pa ne.
Yara :: 04.10.2023 ob 14:46
Dobro sta jo odnesla. Jaz sploh nisem vedela, da na tistem koncu zivijo divje svinje. Srne, jelenjad ja, divje svinje pa ne.


Tudi mi do takrat nismo tega vedeli.
vednonesramen :: 04.10.2023 ob 15:50
Prvega medveda sem na 2 metra videl, ko sem se po gozdni poti peljal na Ilovo Goro, pri vožnji po gozdni poti kolovozu se je nenadoma pojavil na moji strani in tekel ob avtu, ni bil ravno velik (sigurno pa večji od mene) pa tudi precej suh, nekaj deset metrov je tekel vzporedno z mano potem pa zavil v gozd, malo naprej sem videl skupino ljudi, ki je pripravljala drva očitno jih je tudi medved opazil zato je odšel, drgač jih je pri nas kar nekaj, tudi skozi vas je že šel in preko glavne ceste mimo šole v gozd, opozorila o medvedu so kar stalnica v našem koncu, letos se je pojavil pozimi, ko je bil še sneg in to ravno tam kjer grem jst s psom na sprehod, medvedje sledi so bile ob cesti, soseda, ki gre ravno tako na sprehod s psom ga je ob 8h zjutraj videla cca 50 m od nje je stal na robu gozda, v bližini vasi se je zadrževal cel teden dokler ga niso lovci ustrelili, očitno se je skoraj udomačil, kar se divjih svinj tiče je pa tega res veliko na Krku tam kjer imava vikend jih je ogromno in se nikogar ne bojijo, kako so prišle čez 1,5m visoko kamnito ograjo in mi razrile vrt mi ni jasno, toliko jih je, da zvečer ne upamo več na sprehod saj takrat postanejo najbolj aktivne, najbolj je opazno po dežju takrat je vse razrito kot bi s traktorjem oral tako izgleda, so pa v velikih skupinah, zgoraj v vasi jih je lastnik hiše na svojem vrtu naštel 26, vse so razrile, posnel jih je in poklical lovce ampak v času sezone jih baje ne smejo loviti, kot vem imajo povsod na Hrvaškem težave zaradi divjih svinj, pojavile so se tudi sredi turističnih mest.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.