PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Medtem v Kanadi - 3


Yara :: 26.10.2022 ob 8:58
Avtor: Mici
Torej ti, zaradi tega ker si se cepila, zdaj prenašaš gripo?


Itak, da jo. Tako kot otroci, ki se jih cepi proti nalezljivim otroškim boleznim
saj bo :: 26.10.2022 ob 9:35
Igra besed.

Pa saj je že zdavnaj jasno, da nihče, ki se cepi ni imun pred covidom in vsi cepljeni (in necepljeni) ga prenašajo naprej, če se okužijo.

Ta mantra, da se cepiš zaradi drugih, da jih ne okužiš, se je izkazala kot velika laž.
Mačka :: 26.10.2022 ob 9:40
Mici, a je bilo vedno rečeno in to pri Covid 19, oz.po par mesecih od začetka cepljenja, ker št.obolelih niso padle, da cepivo ne ščiti pred virusom ampak omogoča blažjo obliko bolezni? Jaz vem, da si ne zmišljujem in spomin mi tudi še dela. Selektivno.
Mici :: 26.10.2022 ob 10:33
Ljudje božji, vse vem. Govora je bilo o tem, da se s cepljenjem okužimo in ds zaradi cepljenja virus prenašamo naprej.
Yara :: 26.10.2022 ob 10:38
Avtor: Mici
Ljudje božji, vse vem. Govora je bilo o tem, da se s cepljenjem okužimo in ds zaradi cepljenja virus prenašamo naprej.


Jp, eni so prepričani, da se ob cepljenju okužimo in viruse prenašamo na druge. Gospa s tega foruma ni osamljen primer, ki tako zmotno razmišlja.
Mačka :: 26.10.2022 ob 11:07
Ampak luba duša, če boš prenašalka, pač boš.

Yara, spomnim se ob prvem cepljenju tete, ker sem jo peljala v zd, tam ne bi bilo čudno, če bi se kdo okužil. 30 upokojencev, najbolj ranljiva skupina tisti čas, varnostna razdalja kaj je to, obnašali so se kot da gredo na upokojenski izlet. Tako, da če sam sebe ne boš merkal, ti ne pomaga nič. Cepivo edino daje upanje, da boš imel blažjo obliko, vse ostalo je pa na posamezniku, kako kondicijo ima in kako se sam pazi. Sicer to velja za vse nalezljive bolezni. Nikakor pa da ti vbrizgajo že sam virus. Me pa izredno moti, da je v marsikateri trgovini razkužilo pri vhodu prazno. Dobro da ga imam sama vedno eno malo šprico v torbici, za pol ko grem ven.
Mici :: 26.10.2022 ob 11:14
Seveda se lahko okužim in zbolim in se tudi sem, in seveda sem lahko prenašalka, zato sem bila v izolaciji ko sem bila okužena. Nisem pa bila kužna 2 dni po cepljenju zaradi cepljenja samega, kot to trdi LM.
Yara :: 26.10.2022 ob 11:45
Luba duša mačkina, saj ne zatrjujem, da cepljeni nismo prenašalci. O "odgovornosti" določenih bi lahko napisali traktat. Nekateri so in bodo preveč brezbrižni. Moja babica cepljena in prebolela lani ta čas je spomladi ponovno korono skasirala na upokojenskem izletu. So bili vsi precej sproščeni. Zbolelo pol avtobusa. Glede na leta (86) in zdr. težave jo je kar dobro odnesla le z nekajdnevno vročino in utrujenostjo.
Tako nekako :: 26.10.2022 ob 12:15
Pa saj ima tudi LM prav. Glede na to, da so okuževali asimptomatski-okuženi:
Če si se šel tak cepit( ker niti nisi vedel, da si okužen, si sveže cepljen pošteno širil virus naokrog. Ali pa si se celo nalezel v tisti cepilni gneči in si ravno tako širil ta virus.
Sploh ni to nekaj abotnega, do konca butastega in vrednega vsega posmeha. Temveč ena od dejanskih možnosti in situacij.
Sama sem vselej, ko sem bila prisiljena biti v zaprtem prostoru z več ljudmi, šla - če se je le dalo v samoizolacijo za nekaj dni.
Ne pa v naslednjo gnečo.
Mačka :: 26.10.2022 ob 12:33
Yara, prepričana sem, da sem o tem že pisala. Datuma se ne spomnim, ampak v prvih dveh mesecih cepiva. Vprašat pa ne morem, ker je teta že pokojna. Ne zaradi covida.
leskova mast :: 26.10.2022 ob 17:16
Ker se s takim veseljem posmehujeta zaradi stvari, o katerih vedno znova kazeta, da vesta zelo malo ali nic, in smesita sebe, ne mene, vama obema priporocam branje strokovnih clankov o prenasanju bolezni s cepljenih na necepljene. Pri tem ne mislim FB, Youtube, 24Ur, MMCja ali kar je se tovrstne zalege, ampak strokovne medicinske, peer reviewed, clanke. Mogoce bosta tako celo zvedeli, katera otroska bolezen se danes pojavlja v svetu samo se v obliki, ki jo cepljeni prenasajo na necepljene, v naravni, oziroma divji obliki naj je ne bi bilo vec.
Poleg tega je velika razlika med procesi standardnega in mRNA cepiva. Mozno je, (previdno, pise mozno, nic drugega, da se ne bomo spet brezglavo posmehovali), da je tu vzrok za val okuzb dobra dva tedna po cepljenju, glede na to, da po standardnih cepljenjih ni tako zelo izrazitega vala prve tedne po cepljenju, ceprav osebno poznam dva, ki sta nekaj dni po cepljenju proti gripi dobila hudo gripo (nasa mama in bivsi direktor) . Graf o tem sem objavila enkrat tukaj. Vzela sem ga z nase NIJZ strani. Prav zaradi tega hitrega porasta v prvih tednih, se ljudi prva dva tedna po cepljenju ne stejejo med cepljene, oziroma se jih steje za eno stopnjo manj. S tem seveda tudi popravijo statistiko. Sicer je pravilo 2 tednov imel tudi vas NIJZ in vsi drugi. Tako da ce vama je v veselje delati se norca o tem, se delajta norca iz NIJZev.

Micika, ti za znanstvenico ravno ne bi bila. Lahko reces, da mislis, da upas, ne mores pa trditi z gotovostjo, da nisi nikogar okuzila, ker nisi ne pregledala, ne testirala, ne primerjala genoma virusa med tabo in potencialnim prejemnikom. Torej, lahko si okuzila, lahko nisi. Ne ves. To je edina prava trditev. Nisem si jaz izmislila, da asimptomaticni prenasajo virus naprej. Vprasaj go. Beovic. In podobno, Yara, brez obdukcije nihce ne more reci od cesa tocno je nekdo umrl, se manj od dalec, kot ti na horuk dolocas vzroke smrti. Lahko je bil obicajen infarkt, lahko je bil od cepiva povzrocen infarkt, lahko pa je bilo kaj cisto tretjega.
In koncno, pred kratkim so se pozivi na cepljenje, da zascitimo dedke in babice, izkazali, da temeljijo na lazi, ko je Pfizerjeva regionalna direktorica za cepiva, ga. Janine Small v Evropskem parlamentu povedala, da cepiva nikoli niso testirali, ce preprecuje prenos okuzbe. V praksi se je to ze prej potrdilo.
Zdaj vama zelim lep dan in veliko kakovostnega branja, tako da v prihodnje, ce se ze posmehujeta, se dajta o cem, o cemer kaj vesta.

Mimogrede, jaz sem se vedno necepljena in nikoli zbolela.
Sunbeam :: 26.10.2022 ob 18:01
Micika

Kako domače.
leskova mast :: 26.10.2022 ob 18:04
V zadnjih desetih letih se je v ZDA zacela pojavljati prej neznana bolezen s simptomi zelo podobnimi otroski paralizi, nekateri otroci so oblezali v umetnih pljucih in nekateri so trajno ohromeli. Zato so menili, da je to vrsta otroske paralize. Izbruhi so bili omejeni na okoli 150 otrok. Kasneje so prisli do zakljucka, da to ni otroska paraliza, pac pa da jo povzroca Enterovirus 68. Ta se je najprej pojavil v ZDA in na Kitajskem, danes se najde tudi ponekod v Juzni Ameriki, Skandinaviji, v Iranu, in posamezni primeri na Japonskem, v Zahodni Evropi in eni ali dveh afriskih drzavah. Ta virus se zacne podobno kot prehlad, gripa, Covid in druge podobne bolezni. Vendar zdaj niso vec prepricani, ce in kasna je povezava med tem redkim virusom in novo paralizno boleznijo.
Mici :: 26.10.2022 ob 18:14
Vprašanje za LM.
Sem v popolni izolaciji in neokužena. Se cepim. Sem prve dni po cepljenju kužna ali ne in zakaj?
Mačka :: 26.10.2022 ob 18:29
Če smem, mici a nisi šla ti po cepljenju na bus al vlak s samimi mladimi brez mask? A se gresta zdaj z leskovo ene predpostavke? Kot včas mlade punce pr branetu kastelicu. Sem noseča?

A drugače v skafandrih živite al ste skoz popolnoma sami, da tako vehemntno zatrjujete, da ni enega procenta možnosti, da leskova napiše ja?
Mene je v prvo otrok, v drugo mož ali sodelavec. Se ne morem odločit keri je krivec, sta bila pa oba brez znakov tedaj, potrjena pa nato oba pred mano.. Pa vsakič sem jaz bila najhujš od naših doma. Od mene se ni nihče. Vsaj od teh meni znanih stikov ne. Ker jaz ko nekaj mam, ne dam. Živim pa dokaj normalno družabno življenje.
Sunbeam :: 26.10.2022 ob 18:42
Pri nas doma je dobil C19 le najmlajši, ki ni bil cepljen. 10 let je bil takrat star. Ostali trije cepljeni se nismo okužili.
Sem že nekoč napisal, da sva hodila z mojo v času največjega lockdowna razkuževati objekte. Sama ob 8 zjutraj in 6 popoldan v celotnem naselju. Kot v grozljivki, sonce sije, otroška igrišča prazna, na cesti le kakšen avtomobil. Objekti brez ljudi, vsi zaprti za svojim vrati.
Ko sem izstavil račune, s tem da sem šel 50 % nižje od priporočene cene vlade JJ, so me nekateri zmerjali z vojnim dobičkarjem. Tudi to je Covid.
Mici :: 26.10.2022 ob 18:49
Mačka, rada bi samo da LM direktno pove, ali je človek lahko kužen zgolj in samo zaradi cepljenja. Ker tako sem jo razumela takrat in tako jo razumem še zdaj. Da samo zaradi cepljenja okužiš druge. SB je njeno izjavo nalepil v njen profil.

https://www.cvek123.com/clani/leskova-mast/
to je seveda čista neumnost in anticepilska propaganda. Malodane trdi da smo cepljeni krivi za epidemijo, zgoraj je pisala o nekih grafih. (link na vir bi prosila).


In ne, nisem izolirana. Delam z ljudmi. In ves čas epidemije in covida sem delala v pisarni in na terenu z delavci - tujci. To pomeni da sem jih tudi vozila naokrog, se pravi sem bila v tesnem stiku z njimi. Pa verjemi mi, da so bili tudi okuženi med njimi.

edit:
Ups, zdaj vidim da jo je v profil citiral Miflo. Svašta.
Sunbeam :: 26.10.2022 ob 19:31
Sem že mislil napisati, a si sama ugotovila.
Tako nekako :: 26.10.2022 ob 19:40
Avtor: Mici
Mačka, rada bi samo da LM direktno pove, ali je človek lahko kužen zgolj in samo zaradi cepljenja. Ker tako sem jo razumela takrat in tako jo razumem še zdaj. Da samo zaradi cepljenja okužiš druge. SB je njeno izjavo nalepil v njen profil.

https://www.cvek123.com/clani/leskova-mast/
to je seveda čista neumnost in anticepilska propaganda. Malodane trdi da smo cepljeni krivi za epidemijo, zgoraj je pisala o nekih grafih. (link na vir bi prosila).


In ne, nisem izolirana. Delam z ljudmi. In ves čas epidemije in covida sem delala v pisarni in na terenu z delavci - tujci. To pomeni da sem jih tudi vozila naokrog, se pravi sem bila v tesnem stiku z njimi. Pa verjemi mi, da so bili tudi okuženi med njimi.

edit:
Ups, zdaj vidim da jo je v profil citiral Miflo. Svašta.

Poglej ga zlomka. Pa res.
Čisto napačne sta se lotili z Yaro Milfo je ta, ki to širi
Mačka :: 26.10.2022 ob 19:41
Sem videla zdaj ta zapis. Jaz bi ga vzela drugače. Leskovo je skrbelo zate, ker takrat si bolj ogrožena. Vsaj moj sodelavec je zbolel takoj po prvi dozi. Takrat maja 2021 in bil več kot teden dni v komi. Takrat so rekli, da zaradi tega, ker je zbolel vmes med obemi cepljenji.
Sicer pa včasih vejice odločajo o življenju in smrti.
Ljubiti, ne ubiti.
Ljubiti ne, ubiti.

A ne bi bilo življenje lažje in lepše, če bi brala tako kot sem jaz?
Sicer pa, kaj se sekiraš, kaj nekdo v kanadi misli in napiše, saj se ne bosta jutri na busu srečali vsaka v svojo stran zategnjeni. Pa ne mislim zdaj tako slabo kot se prebere, sam dobro da imamo covid in lahko o tem že toliko let premlevamo in pišemo. O čem bi drugače? Bi se sploh še znali pogovarjati? Pa da bi se o vsem strinjali. Kak dolgcajt bi to bil. Hvala bogu, da sta kar sta.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.