PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

matematika ali zakaj so kitajski otroci pametni - 5


Wikipedia copy paste :: 11.05.2018 ob 22:08
Avtor: krumpl
Avtor: porajkel
Avtor: krumpl
Avtor: Mitzi
Si lahko prosim bolj konkreten? Ocen tako napovprek je na pretek na googlu, zanima me tvoja osebna izkušnja.


Slaba izkušnja, težko razumljiv narod, popolnoma razumem številne migracije. Saj veš tisto, da če kitajec enkrat prestopi kitajsko mejo, je za kitajsko izgubljen. Živel sem nekaj časa v twiwiyu, tam so 10 letni otroci delali 12 ur v tovarni, kjer so pakirali oblačila. Tu pa berem o tem kako se kitajski otroci pri 10 izobražujejo. Ya right, to napiše samo tak, ki kitajske niti od blizu ni videl.Hej, ne se razburjat. O tej matematicni nalogi so pisali casopisi v vec drzavah, jaz sem naredila le povzetek, ker se mi je zdelo zanimivo, da so dali tak poudarek logiki. In nikjer ne trdim, da sem kdaj bila na Kitajskem. Imam samo znance in prijatelje Kitajce, tiste, ki so odsli. Kitajsko vsak vidi po svoje. Tudi tvoja trditev, da vsak, ki se izseli, je za Kitajsko izgubljen, je posplosevanje. Kar lep procent tistih, ki so se izselili pred letom 1997 iz Hong Konga, so se kasneje vrnili domov.


Upravno je Hong Kong posebno administrativno območje Ljudske republike Kitajske, ozemlje je razdeljeno na 18 okrožij.

Ozemlje leži na jugu Kitajske, na vzhodnem bregu delte Biserne reke. Predstavlja ga majhen polotok, ki na severu meji na celinsko Kitajsko, ter 236 otokov v Južnem Kitajskem morju, od katerih je največji otok Lantau, drugi največji pa otok Hong Kong. Na sosednjem bregu, približno 60 km proti zahodu, leži Macau, drugo posebno administrativno območje Kitajske. Zaseda skupno 2.755 km², od tega 1.106 km² kopnega.

Kljub temu, da ima Hong Kong sloves skrajno urbaniziranega območja, je pozidana manj kot četrtina ozemlja. Večino površja namreč predstavljajo težko dostopna višavja, od česar je 40 % zaščitenih krajinskih parkov in naravnih rezervatov.[7]

Podnebje je vlažno subtropsko (Köppen Cwa). Poletja so vroča in vlažna, z občasnimi plohami in nevihtami, jugozahodni vetrovi pa prinašajo topel zrak. V tem obdobju se lahko razvijejo tudi tajfuni, ki občasno povzročajo poplave in zemeljske plazove. Zime so blage, začnejo se s sončnim vremenom, nato pa se oblačnost povečuje do februarja. Hladne fronte pozimi prinašajo močne hladne severne vetrove. Spomladi je vreme spremenljivo, jeseni pa običajno sončno in suho.

Saj razumeš zakaj so se vrnili mar ne?
Ja v časopisu pa res vedno preberemo samo in čisto resnico, to pa ja.

Zakaj pa Micki ne odgovoriš?

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.