PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Malo o Pakistanu in njegovem zdravstvenem sistemu - 2


leskova mast :: 07.12.2021 ob 7:28
Pravni sistem zaradi dolgoletne kolonizacije temelji na angleskem, a potrebuje se veliko dela. Imam obcutek, da obcuduje angleski sistem in da ne bi imel nic proti, ce bi se Anglezi vrnili. Lahko se motim. Velike upe polaga na novega predsednika, ki je na polozaju 3 leta in upa, da dobi se en mandat, da bo lahko uresnicil cilje, to je poenotil izobrazevanje in izboljsal pravni in zdravstveni sistem. Za to pa potrebuje denar, ki pa ga ni, ker velik del zaposlenih ne placuje davkov. Placujejo jih zaposleni v vecjih podjetjih in v drzavnih ustanovah, kjer jim davke avtomaticno trgajo od place. Mali obrtniki, naprimer gradbeniki, vodovodarji, elektricarji, ipd. ne placujejo davkov. Prav tako ne mnozice drugih samozaposlenih. Nekateri komaj zasluzijo za prezivetje, recimo prodajalci na stojnicah in davkov nimajo s cim placati. In tako predsednik prosi ljudi, naj zacnejo placevati davke. A pravi, da bo tezko, saj veliko ljudi nima davcne stevilke in dosti jih nima niti SIN stevilke, podobno, kot je vas emso. (SIN se uporablja pri nas, ne v Pakistanu).

Velik del drzavnega prihodka predstavlja denar, ki ga zdomci posljejo sorodnikom v domovini. Odhod v tujino so zelje premnogih in pogosto poskusajo tudi na crno, cepravse vsake toliko slisijo porocila, da so spet nasli toliko mrtvih v kaksnem svercerskem tovornjaku. A take novice jih ne odvrnejo, saj vsak misli, da njemu bo pa uspelo. Da pridejo do Evrope, to je do najveckrat Grcije ali do Cipra, placajo human trafficers 700 000 do 1 000 000 rupij ali do 10 000 cdn$. Denar si sposodijo od sorodnikov. Ne vem, zakaj dajejo tako tezo Cipru. Vse stevilke mi je povedal on, jaz nisem gledala tecaja in nisem preracunavala. In vse navedeno se nanasa na njegovo velemestno okolje.
bb :: 08.12.2021 ob 20:04
Leskova, v prav vsako zadevo se poglobiš in me zanima, kako ti to uspeva, od kod volja za vse to? Ali kda zaradi tega izgubiš fokus na določeno zadevo, ker vmes začneš študirati še pet drugih stvari.

Jaz imam še ful enih stvari za prebrati, pa moraš imeti za to mir, čas, pa spočit moraš biti ...
Sunbeam :: 12.12.2021 ob 10:53

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.