PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Lustna sluzba ali izkoriscanje? - 2


Mici :: 01.03.2023 ob 15:42
A če pravim da o Kanadi ve od vseh nas največ Porajkel, ji lezem v rit? Saj Saharca se je tudi nad njo fajn znesla, ker kakopak S ve več o življenju v Kanadi in o življenju vobče kot P. Baje. Ker uspeti v lajfu je seliti se od ene zize na drugo, pa vmes na veliko razlagati kako lepa in pametna in najboljša od vseh si. Spomin pa kot zlata ribica, ker S pa res nikogar ni nikdar žalila, kje pa. Kao.
Sunbeam :: 01.03.2023 ob 15:59
Ne danes, na splošno si ji. Saj veš.
Sem bil zadnjič na neki večerji in za sosednjo mizo so se pogovarjali o vama. Bili so znani ljudje.
Mici :: 01.03.2023 ob 16:13
Porajkel je zelo inteligentna, izobražena, talentirana in razgledana ženska. Ne glede na to da se v marsičem ne strinjava, prej napisano še vedno drži. Trmasti in načelni sva pa obe.
leskova mast :: 01.03.2023 ob 16:19
Fox, obcudovala sem te, ko si delala v Avstriji. In obcudujem te zaradi tvoje odlocnsti in vztrajnosti. In vem, da trdo delas in da zasluzis. Za vse te stvari ti vsa cast. Ampak ko pises, kako bi se selila v Slovenijo, pa nekam v neko majhno mestece v Ontariu, pa v Alberto, pa o nasem nekdanjem pickupu, kako stane 100000 oprosti, ampak jaz vidim to kot sanjarije. Ne vem, kaj je s tem tako zelo narobe, da si zato tako uzaljena. Tudi jaz to pocnem, verjetno kar vsi, samo se hkrati tudi zavedamo, da so samo sanjarije. Ja. prva leta sem te veliko zagovarjala, ker so se ljudje do tebe obnasali zelo nefer in res grdo. Ampak zato ne mores pricakovati, da te bom za vsako stvar kovala v zvezde, Medve sva zelo razlicni osebi,o marsicem razmisljam diametralno nasprotno kot ti. Ce si moj stavek vzela kot osebni napad, ni bil misljen tako. Ti stvari gledas iz svojega zornega kota, jaz iz svojega.

.
Konkreten primer tega je college. Ti trdis, da je cena primerljiva s ceno collega v Sloveniji, jaz trdim, da ni. Beseda college ima v vec pomenov, odvisno od konteksta, ampak v svojem bistvu je v anglescini njegov namen usposabljanje za trades, administrativnega kadra in nekaterih drugih poklicev, kar ustreza slovenskim srednjim solam (5. stopnja) in nekaterim poklicem na 6. stopnji. Za ti dve stopnji v Sloveniji ni solnine, medtem ko tu je. Ti sama si pvedala, da si placala 30000 za svoj college. Pri tem je treba upostevati, da so ti zaracunali nekajkrat vec (ponavadi racunajo okoli 3x vec) kot bi domacinom, ker si bila tujka, kar hkrati pomeni, da je tudi za domacine cena kar nekaj krepkih tisocakov. Moj mrzli necak je sel v college, da je postal avtomehanik. Moral, je, oziroma njegova starsa, poleg solnine tudi placati vse osebno orodje, ki ga je uporabljal na praksi, ko je bil v collegu. Ker sta hotela, da ima fant kvalitetno orodje, sta dala zanj 30000. Verjetno bi za ceneno prisla skozi s precej manj, a bistvo je, da vseh tivrstnih stroskov v sloveniji dijakom na podobnih solah ni potrebno placevati, niti nimajo solnine. Osebna zascitna oprema, knjige, zvezki in stvari za nekatere predmete niso senca teh tega, kar placajo tukaj za predavanja in orodja, ce so zahtevana. Tako da nikakor ne mores reci, da je cena enaka. Treba je biti vsaj malo realen.
Fox, ce res gres s foruma, ti zelim vse dobro in da bos v novi sluzbi uspesna in zadovoljna in da se ti uresnicijo najbolj pomembne zelje. Ampak meni bi bilo skoda, ce bi zapustila forum, ker, ceprav razmisljam drugace kot ti, te rada berem. Lep pozdrav. Fiddlesticks.
Yara :: 01.03.2023 ob 16:30
Avtor: Fox
Sem obiskala Rednino Facebook stran, in mi je tole padlo v oko.
student-med sestra


Meni se zdi totalno podplacano izkoriscanje. Torej namesto da zaposlijo za redno eno med sestro, tudi ce je samo za polovicni delovni cas. Raje vzamejo studenta s placilom 7,8 eur na uro. Noro nizka placa! Ok, vidim da je to privatna klinika, lastniki morajo v zepe pospravljati enormne kolicine denarja.

Koliko zasluzijo med sestre v javnih bolnicah v Sloveniji? In koliko studenti med sestre?

Za primerjavo, tukaj vladne sluzbe v skoraj vseh sektorjih dajo ven oglas za studente. Delo je vecinoma za 5, 6 mesecev. Placa je 16.35 CAD na uro, to je 11.33EUR.
Primer:
student jobs

To je, vlada. Zgoraj, verjetno pa privatne firme tudi slabo placujejo studentom tukaj. Zalostno. Za informacijo tukaj v Ontariu je minimalna urna postavka 15 cad, to je 10.40 EUR na uro.


Jaz bom komentirala samo izhodiščno temo, ostalo godljo, ki se je začela odvijati, pa prepuščam ekspertom.
V SLO je minimalna bruto postavka za 1h štud. dela 6,92 €. Od kolegice sin dela prieko študenta za 7 € bruto in opravlja delo, ki je precej zahtevno. 7-8 € neto za ambulantno delo med.sestre, kjer v bistvu 3/4 dela predstavlja administracija, kar se tiče strokovnega dela pa, da se skrbi za sterilizacijo instrumentov in higieno ter se mi ne zdi ne da je podplačano ne da gre za izkoriščanje.
Fox :: 01.03.2023 ob 16:33
Trenutno imam pred sabo 2.5 meseca kar stresa, od tega 8 tedensko usposabljanje in potem zeljena sluzba. Se poslavljam za nekaj casa 100%, ker rabim fokus sedaj.

Vsem, Macka,Leskovka...hvala za lepe zelje....se slisimo cez nekaj casa.
Mici :: 01.03.2023 ob 16:41
Minimalni bruto zaslužki redno vs študentsko delo so v zneskih skoraj enaki, preračunano mesečno za polni delovni čas.
Yara :: 01.03.2023 ob 16:43
Avtor: Fox
Trenutno imam pred sabo 2.5 meseca kar stresa, od tega 8 tedensko usposabljanje in potem zeljena sluzba. Se poslavljam za nekaj casa 100%, ker rabim fokus sedaj.

Vsem, Macka,Leskovka...hvala za lepe zelje....se slisimo cez nekaj casa.


Tudi jaz ti želim vse dobro na tvoji novi poklicni poti, do takrat pa le izkoristi ta čas maksimalno in se osredotoči na to, kar ti je najbolj pomembno. Pošiljam ti pozdrave iz še vedno zimskega Kranja (zjutraj smo se ponovno prebudili v rahlo sneženje).
vednonesramen :: 01.03.2023 ob 17:09
Da še jst pristavim svoje videnje v tej debati, Mici v marsičem se strinjava samo primerjati bivanje v internatu s sezonskim delov v Avstriji je smešno in nerealno, vsaj jst sem spremljal Saharco v njenih zapisih kako je bilo, ja res je bivanje in prehrano je imela "zastonj" če temu tako rečeš je pa vse to krepko oddelala v službi, delovni čas ni 7-8 ur temveč 12 poleg tega si tudi po delovnem času na razpolago poleg tega nimaš prostih dni oz 2 dni na mesec, torej je tvoj delovni teden 80 ali več ur, če me spomin ne vara je bila plača takrat res mnogo višja kot pri nas ampak, če izračunaš delovne ure pa ni bilo neke omembe vredne razlike, kot vem je kar nekaj sezon oddelala v Avstriji zato, da je prihranila denar za šolo v Kanadi, kar se tega zadnjega tiče se je pač znašla in nekaj časa bivala pri teti, potem pri partnerju in zakaj ne, vsi bi če bi imeli to možnost, Saharca mogoče včasih malo pretirava z opisi svojega življenja v Kanadi, včasih hvali naslednjič misliš, da je tako hudo, da bo prišla nazaj, verjamem da se ji marsikaj dogaja, punca ni slaba oz ni nesposobna saj je zaenkrat dosegla kar je imela v načrtu, selitev, šolo, zaposlitev, partnerja kar se mene tiče je uspela in ji želim tega še naprej, ker ni lahko v tujini in ni vse tako kot slišite od zdomcev, ko pridejo na obisk, veliko jih živi kot se reče iz rok v usta samo težko priznajo, marsikdo bi se vrnil pa mu ponos tega ne dovoljuje.
Primerjati Saharco z LM je kot noč in dan, karakterno sta popolnoma različni, nestrinjanje s prvo pomeni, da bo še vedno kontaktirala tudi s tistim, ki se z njo ne strinja, pri LM pa ..... če ni po njeno je zaključila vsako debato, pa ni slaba samo ima pač svoje muhe tako kot vsi (tudi jst ) samo, da pri njej zamera traja zelooooo dolgooo no našlo bi se še marsikaj kar bi pokomentiral pa naj bo zaenkrat tole dovolj. Foxa ti pa le sodeluj še naprej tukaj gor, ker koga bom pa zaj-ebaval, če še ti izginiš s foruma, drži se in še naprej tako kot do sedaj očitno greš v pravi smeri no vsaj do sedaj vse tako kaže.
Mici :: 01.03.2023 ob 17:16
VN, mislila sem internat glede oskrbe.
In ja, kriva sem in boljše da se umaknem iz debate, ker sem kljub temu da se trudim da ne bi bila, še vedno pristranska.
Preveč dreka je leta zlivala Saharca po meni in očitno ne zmorem čez to in jo vidim takšno, kot je v resnici.
vednonesramen :: 01.03.2023 ob 17:27
Avtor: Mici
VN, mislila sem internat glede oskrbe.
In ja, kriva sem in boljše da se umaknem iz debate, ker sem kljub temu da se trudim da ne bi bila, še vedno pristranska.
Preveč dreka je leta zlivala Saharca po meni in očitno ne zmorem čez to in jo vidim takšno, kot je v resnici.

Ah daj no saj ni tako hudo, tudi jst sem velikokrat deležen, titotov razvajenček, vse je dobil na pladnju itd, preko tega greš kot, ko na cesti stopiš čez pasji d*rek, Sahi se je kar spremenila od takrat, ko se je prvič pojavila tukaj gor, takrat mi je zelo dolgo delovala kot razvajena smrklja s polno ritjo, ki sama ne ve kaj bi delala, da bi se o njej govorilo, počasi se je spremenila začela bolj realno gledati na življenje in predvsem ugotovila, da nihče ne bo namesto nje delal zato, da bo njej lepo, danes je situacija čisto drugačna, punca kolikor toliko stoji na realnih tleh, sicer jo včasih še malo zanese ampak se da prenesti, Mici globoko zadihaj umiri se, spij kavico poglej skozi okno ( pri nas sneži) in si daj kakšno pesem za relaksacijo
Sunbeam :: 01.03.2023 ob 17:38
Evo, še tretja, MTZ, je užaljeno stisnila rep med noge. Počutim se kot doma.
Mici :: 01.03.2023 ob 17:40
VN vem. Ampak da se nekdo izživlja nad drugimi zaradi njihove domnevne (verjamem da bi bilo enako ali pa še hujše tudi v primeru resnične) neozdravljive bolezni, invalidnosti, let, zunanjega videza, porekla, vere, spolne usmerjenosti in podobno, so karakterne lastnosti ljudi, ki so zame nesprejemljive. Dobro veš kaj vse se je pisalo o meni. In kako zelo privoščljivo. In veš da je bila S. med hijenami.
Zaradi takih hijen ljudje delajo tudi samomore. In velike hijene vzgajajo male in sovraštvo postaja normalno in sprejemljivo. Ni rešitev v tem da gremo Micke čez to, ampak da se ljudje obnašajo kot ljudje in ne kot zveri.
Mačka :: 01.03.2023 ob 17:44
Bog, v kakih rovtah pa si VN?
Meni ke bla tud saharca na začetku s tistimi videi vase zagledana afna, bohpomagi tko je blo, zdaj se mi zdi, da je odrasla. LM mi je tudi čisto kul, fajn se mi zdi, da vztraja pri svojem, pa četudi je sama v kontriranju drugim. Se kdaj strinjam z njo, kdaj ne. Tudi mici mi je čisto ok, pač vsak ima svoje mnenje. Saj glih zato je zanimivo, da nismo vsi vedno enakega mnenja. Kak dolgcajt bi to bil.
Mačka :: 01.03.2023 ob 17:47
No, žalitve pa res niso ok. Tu se pa strinjam z mici. Čeprav eni znamo tudi take zadeve tako v celofan zaviti, da niso videti tako direktne.
Sunbeam :: 01.03.2023 ob 17:52
Avtor: Mačka
No, žalitve pa res niso ok. Tu se pa strinjam z mici. Čeprav eni znamo tudi take zadeve tako v celofan zaviti, da niso videti tako direktne.
Glede celofančkanja si ti nedvomno No1. . Zanimivo, da tisti, ki prejme lepo okrancljano besedilo s tvoje strani, velikokrat ne ugotovi, da ga malo zaj..
Mici :: 01.03.2023 ob 17:52
Mačka, eno je da rečeš nekomu da je glup ko k**** (ja, vem da se ne izražaš tako), drugo pa, da se naslajaš nad tem da ima nekdo raka in je na smrt bolan, ter sprašuješ občestvo če in zakaj še ni crknil. Ker točno to smo brali na čveku, in to ne samo 1x.
vednonesramen :: 01.03.2023 ob 17:57
Avtor: Mici
VN vem. Ampak da se nekdo izživlja nad drugimi zaradi njihove domnevne (verjamem da bi bilo enako ali pa še hujše tudi v primeru resnične) neozdravljive bolezni, invalidnosti, let, zunanjega videza, porekla, vere, spolne usmerjenosti in podobno, so karakterne lastnosti ljudi, ki so zame nesprejemljive. Dobro veš kaj vse se je pisalo o meni. In kako zelo privoščljivo. In veš da je bila S. med hijenami.
Zaradi takih hijen ljudje delajo tudi samomore. In velike hijene vzgajajo male in sovraštvo postaja normalno in sprejemljivo. Ni rešitev v tem da gremo Micke čez to, ampak da se ljudje obnašajo kot ljudje in ne kot zveri.

Mici vem kako so te zmerjali, ogabno, nesramno z najgršimi izrazi in to večinoma črni nicki kar pove več o njih kot o tebi, ja vem da je Saharca v nekem obdobju bila nesramna ampak hebiga mladost je norost, danes je to karakterno druga oseba in takih izrazov mislim, da ne bo nikoli več uporabila, poleg tega nikogar od teh "prijaznih" ne poznaš niti oni tebe tako, da gre tako pisanje v prazno in pišoči po moji oceni bolj zdravi svoje frustracije in nemoč normalnega komuniciranja.
Mačka :: 01.03.2023 ob 17:58
Avtor: Sunbeam
Avtor: Mačka
No, žalitve pa res niso ok. Tu se pa strinjam z mici. Čeprav eni znamo tudi take zadeve tako v celofan zaviti, da niso videti tako direktne.
Glede celofančkanja si ti nedvomno No1. . Zanimivo, da tisti, ki prejme lepo okrancljano besedilo s tvoje strani, velikokrat ne ugotovi, da ga malo zaj..


Ohhh, pa imam nekje primat

Mici, ja take zadeve imaš prav, da obsojaš in to je težko oprostiti in pozabiti. Imam jaz z eno uporabnico en tak daljni crash, kjer je tud nemogoče, da jo ne bi špikala.
Sunbeam :: 01.03.2023 ob 18:10
Problem MTZ in ostalih užaljenih tukaj gor je v tem, da jemljejo forum preveč resno, kot da se jim to dogaja v reali ne v virtuali.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.