PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Kolikorat uporabite kirurško masko (tisto modro) predno jo zavržete? Uporaba teh mask je brez učinka - 2


leskova mast :: 03.04.2021 ob 16:57
Za kirurske maske na embalazi, na skatlah jasno pise, da scitijo samo pred bakterijami okoli 97%. Nikjer ne pise, da scitijo pred virusi.
vednonesramen :: 03.04.2021 ob 17:18
Avtor: Sunbeam
Jaz sem pa taka Gurenka, da imam samo pralne. Več njih, eno lepšo od druge.:P Perem oz. menjam po potrebi. Sem že slišala, da prevečkrat, ampak res ni problem še tisto masko v stroj dati.

Maska naj bi ponavljam "naj bi" imela mikrovlakna kot zaščito pred virusom in čez njih naj ne bi virus mogel oz naj bi vsaj 90% ščitila pred direktnim vnosom iz okolice, pranje ta vlakna uniči več kot pereš bolj porozna je maska, pralne maske so delili tudi pri vstopu v ZD vsaj jst sm jo dobil in meni vzbujajo sum v strokovnost razlage, da ščitijo pred virusom prej bi rekel, da je v igri zaslužek.
Da ne govorim o domači izdelavi teh mask, ki so večinoma kot modni dodatek, kakršne barve cunce take barve maska, učinkovite pa kot kondom, ki ima z buciko narejeno luknjico, lahko upaš, da se skozi njo nihče ne bo prebil
Maske tebe ščitijo prede virusom? Če nosiš masko, zaščitiš drugega, ne sebe. Takšna je obrazložitev.

Torej naj maske nosijo okuženi!

Okuženi morajo biti doma, ne pa zunaj z masko! Če si pa asimptomatski, je pa maska zaščita.

Jst sm cel asimptomatski

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.