PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Kakšno imate? - 5


Yara :: 17.12.2021 ob 23:35
Avtor: bb
Kako pa izgleda online zabava? So vam kaj predpisali, da je penina obvezni rekvizit?


Nam so "rekvizite" za tako zabavo kar na dom poslali preko kurirja. Nekaj slanega in sladkega ter alkoholnega
Dojenček :: 18.12.2021 ob 0:25
Avtor: bb
Kako pa izgleda online zabava? So vam kaj predpisali, da je penina obvezni rekvizit?


Fino. Pri Lieferandu smo dobile dobropis. Privoščila sem si suši. Pila sen cocktaile. Hennessy + Baileys + sladka smetana (nestepena) + ledene kocke (vse iz domače zaloge). Fajn je bilo. Celo še boljše, kot če bi bila cela firma. Prisostvovale smo samo punčare iz našega oddelka. Zabavo smo končale ob 23:45.
Dojenček :: 18.12.2021 ob 0:28
Saj bi lahko šle v kakšen lokal, ampak imamo eno necepljeno, tako, da smo ga svirale od doma. Delamo tako ali tako že od marca 2020 od doma, zdaj pa smo se še zabavale od tam. Človek se vsega navadi.
WiCkEd WiTcH :: 18.12.2021 ob 5:51
Ha, jaz sem bila pa kot otrok pri zobarju v šoli v Stražišču, Stanetu Žagarju in v Naklem. Slabih spominov nimam, ker sem prvo plombo dobila nekje proti koncu najstniških let. Potem pa kar nekaj, kot po tekočem traku.:(
Sem pa še vedno pri zobarju v šoli v Naklem. In ne grem stran! Fejst možakar, vse razloži in veliko dela na preventivi. Je bil prvi, ki mi je delal prventivno ortopane in prvi, ki mi je omenil, da bi bilo fino odstraniti modrostne zobe.

Injekcij pa ne vzamem. Raje vrtanje potrpim. Injekciji sem do zdaj dobila samo dve: za vsako rezanje modrostnega zoba ven in res nimam nobene želje, da bi kdaj še kakšno dobila. Je bil tisti pik veliko bolj grozen kot pa operacija.
bb :: 19.12.2021 ob 22:48
Ha, ha, celo za hrano so vam dali. Še nikoli nisem bila na online zabavi. Ste kaj plesali, se ga je kdo napil? Najbrž ste samo čvekali in virtualno nazdravljali.
Fox :: 20.12.2021 ob 15:52
Avtor: Dojenček
Avtor: Fox
Avtor: Dojenček
Avtor: Yara
Jaz sem pa raje hodila k zobarju, kot pa k frizerju V osnovni šoli sem imela tako fajn zobarco, čeprav je vrtala brez lokalnih anestetikov, je bilo za zdržat.
Se pa ne spomnim, da bi bilo takrat dovoljeno kajenje v čakalnicah in zobnih ordinacijah, čeprav se je takrat kadilo praktično povsod. Najhuje mi je bilo 15. v mesecu, ko sem morala z mamo na Ljubljansko banko, da je dvignila plačo, gužva za znoret, pa zakajeno, da so me oči pekle.


V čakalnici ni nihče kadil, ker nikogar ni bilo . Ne, ni se kadilo v čakalnicah ( vsaj moja malenkost ni nikogar zasačila ). Tisti dve sraki sta najverjetneje zavgali v njuni čumnati, ker pa bržkone nista pretirano zračili, se je dim zavlekel v ordinacijo. Praksa ni bila v zdravstvenem domu, ampak v kleti takratnega dijaškega doma, tako da sta bili daleč od oči nadrejenih, za mladino jima pa najverjetneje ni bilo kaj prida mar . Takrat se je našlo zobarje ne samo v zdravstvenem domu ( tam je rezidiral moj prvi vse v enem specialist ), temveč tudi v šolah (ena zobarica je prakticirala v prostorih OŠ F. Prešerna v prizidku ( bogzna, kaj dandanes tam notri počnejo )). Enkrat sem se pri njej naslikala, ker sem špricala uri gospodinjstva, pa me je nemudoma odpravila, češ da je vse kul z mojim zobovjem, opravičilo za šolo mi je pa vendarle stisnila v slovo .


Ejj Dojencek potem si imela cast biti pri slavni gospe zobarci Kosirki Mesarki! LOL No tako so jo klicali zacasa njenega sluzbovanja v tem slavnem prizidku OS Franceta Preserna, ki sem jo tudi jaz obiskovala 100 let nazaj v 90tih letih. Se po stenah tega prizidka je bilo ce me spomin ne vara napisano Mesarka in podobno hehe Meni je nekaj kocnikov zaplombirala, sicer se je osebno ne spomnim kot neke hude mesarke, ali da bi bila kaj groba, bila je pac starejsa ze takrat ko sem imela jaz 7, 8 let. Pozneje je sla zenska v penzijo tam nekje leta 93', 94' ali pa se bolj zgodaj ne vem vec. Ker potem smo pa dobili eno novo zobarco, ki je ordinirala v istem prizidku. Ampak ja Kosirka Mesarka je bila kar slavna oseba takrat ceprav jaz osebno nimam ravno slabih, bolecih spominov pri njej, ne vem zakaj se jo je ta naziv v prijel. Verjetno je ze pokojna sedaj, naj ji bo lahka zemlja. Jaz sem jo prvic srecala v 1 razredu in priznam strah je bil prisoten. Ne morem verjeti Dojencek da si ti imela tudi cast biti pri njej.

Drugace v tistem prizidku OS Franceta Preserna je bila vedno zobozdravstvena ordinacija, verjetno je se sedaj, razen ce so vse skupaj skenslali.


Hahaha, ne mene Koširka ni mesarila, nagnala me je, ker sem imela kul zobe, zgolj opravičilo za šolo mi je izstavila.
Spodaj v kleti ( pod šolsko kuhinjo) je bila včasih učilnica za gospodinjstvo ( mimogrede, ali ste vi (še) imeli gospodinjstvo v OŠ? ). Učiteljica je bila sitna tečka, če se je le dalo sem jo pocvirnala, ona pa me tudi ni pogrešala, sumim, da ji je celo odleglo, če me ni bilo pri pouku .
Trpinčili sta me tisti dve kavki, ki sta ordinirali v kevdru dijaškega doma ( danes je študentski dom) tam pri kranjski Sorboni.Ja Kosirka Mesarka ta je bila od hudirja no jaz osebno jo imam v lepem spominu, njene plombe mi se zmeraj drzijo haha Drugace ja absolutno mi smo imeli se vedno gospodinjski pouk, to je bilo v 7 in 8 razredu torej leta 1997 in 1998 ko sem koncala osemletko. Imam lepe spomine na gospodinjstvo, vem da smo zbrali denar potem pa kupili sestavine in prva stvar ki smo jo delali je bil pecen puding pa pico smo naredili potem sem jo pa se isti vikend doma za starsa naredila za kosilo. Lepi spomini na nedolzna otroska, najstniska leta...zdaj pa .....zivimo v tej pLandemiji kar ne morem verjeti kako se je svet spremenil.
leskova mast :: 20.12.2021 ob 17:38
Si opazila, da so se prej procenti precepljenosti dajali na populacijo nad 12 let, zdaj pa naenkrat na celotno populacijo. S tem so precepljenost zmanjsali za 10 do 15%. Od kdaj ti verjames v plandemijo, saj ves cas sodelujes.

Ja, v Kranju je bil gospodinjski pouk kar prakticen. To se se jaz spomnim. Jaz sem bila nula, ker nisem znala kuhati. Kranjski fantje (sorodniki) so si me privoscili zaradi tega, sploh eden. Naj se mu brada namoci v vrele spagete. Ne bos verjela, ko sem ibila otrok, je na tistem koncu stikanje eno leto postalo huda moda. Vsi so stikali, fantje, punce, potem je pa slo v pozabo tako hitro, kot je prislo v modo. Danes se verjetno niti vec ne spomnijo tega.
leskova mast :: 23.12.2021 ob 18:56
Snezeno. Na staro podlago 25cm, ki se je malo posedel, smo od vceraj dobili se 15 cm in se snezi. Sneg prodajam po znizani ceni. Saj je lepo za pogledati, ampak ga je vseeno prevec. Na sreco je suh in lahek kot puh.
WiCkEd WiTcH :: 23.12.2021 ob 19:29
Vzamem oz. zamenjam za dež v prihodnjih dneh. Dež pozimi-obup!
leskova mast :: 23.12.2021 ob 20:17
Hvala za ponudbo, ampak ne, hvala. Dez smo potrebovali poleti, a ga ni bilo.

Se zavedatte, da se dan spet daljsa?
bb :: 23.12.2021 ob 20:17
Jaz sem ravno z večernega smučanja, danes je bilo že precej južno v primerjavi s prejšnjimi dnevi. Za božič bo pa deževje.

Uf, potem pa imate kar precej za skidati.
bb :: 23.12.2021 ob 20:40
Naša službena zabava danes pa je bila taka, da smo šli trije ožji sodelavci (ena je manjkala) na ogled neke razstave, potem smo šli pa v gostilno jest.
WiCkEd WiTcH :: 24.12.2021 ob 5:59


Se zavedatte, da se dan spet daljsa?

Jaaaaaaaaa!:)
mogoče :: 24.12.2021 ob 7:38
A se že daljša? Nekako ob Treh kraljih se že malo pozna, to je 6.januarja.
WiCkEd WiTcH :: 24.12.2021 ob 10:41
Jap, že od 21. se daljša dan.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Winter_solstice

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.