PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Kaksni ste bili kot otroci? - 10


Kinnniy :: 18.11.2020 ob 22:58
Avtor: Sunbeam
Če je tako, vsa čast.

Policijska ura zate ne velja?


Ne.
Mici :: 19.11.2020 ob 1:13
Potem zate tudi ne velja omejitev gibanja na občine.

In kako ne moreš k mami, če ti pa ona lahko prinese ričet?
Fox :: 19.11.2020 ob 3:14
16-letnika sama ne bos mogla prevzgojiti. Ce bi onadva oba sodelovala, bi bila se kaksna majhna moznost, tako pa ne. Ga bo pac zivljenje prevzgojilo. A se oce zaveda, v cem je problem? Ampak vsaj en plus je, da je proti substancam. In ta mala? Je ze v puberteti?


Ja lajf ga bo preguncal ze cez par let ko bo na collegu. Saj ves kaksna je sola tle, vse na hitrico, studentarija brez kesa delajo kjer se da. Tezko je. Jaz se ne vmesavam kaj veliko v vzgojo teh otrok, to niso moji otroci. Edino glede gospodinjstva toliko vesta sedaj da morata za sabo kroznike in kuhinjo pospraviti in sobe, in se kopalnico ki je samo njuna. Preden sem jaz prisla tadva otroka nista nic od tega pocela, krivi so starsi da to dopustijo. Ne bom nikoli pozabila en bozic sin na kavcu sedi in je neke bonbone in vrze ovitek sredi sobe kot da nic ni. Sem to njemu omenila on takoj izgovor nasel, da je revcek sinko tako zatopljen bil v TV ma da bi jst to nardila kot smrklja me mat pa fotr takoj zacupatita haha, vsaj kaj bi rekla v smislu takoj poberi! Kaj pa mislis da delas. No zdaj ko tu zivim je drugace, partner se bolj zaveda sedaj kaj se s sinom dogaja. Osebno menim da ga bo tezko spremenil, sin je 16 star in to je to zdaj in za neko hudo disciplino je prepozno. Nekaj je razmisljal da bi sina vpisal v Air Cadets, poznas to leskovka? Zelo dobra stvar za mladino tukaj, dobil bi stike, zvezbal socialne vescine ki mu manjkajo in se dobil stike za dobre sluzbe, pa se extra credits ti dajo za solo baje. No mati tega sina ni dovolila da bi ga vpisal. Moj partner in njegova bivsa imata komaj kaj stika, tako da zato je sin tak kot je. Ta sin ni imel nikoli nobenih posledic, nobene prave vzgoje, sama zabava. Cisti primer permisivne vzgoje kjer stars sluzi otroki, otrok je pa tvoj sef. Sin pa zdaj lepo igra na karto zrtve in manipulira z ocetom in materjo. Seveda se oce zaveda kje lezi problem ampak tega sina sta obadva razvajala cel lajf, to je zdaj rezultat, kaj dosti nimas za narest. Kot receno Toronto je tezko mesto, mladina tuki gara in ce bo mulo hotu prezvet pa kej iz sebe narest se bo mogu mocno potrudit. Mala je 12 stara, malo vec je rada samav sobi zdaj toj pa to, zelo zrela ze sedaj govori da komaj caka da bo 16 da gre lahko malo delat da bo kaj zasluzila. Jaz teh otrok vidim malo sedaj, sina 2x na 14 dni, tko po 5 min. Tamala je pa tu vsak drugi teden, cez dan je one itak cel dan do 5 v soli jaz pa v sluzbi tko da se tudi kaj dosti ne vidiva sedaj. On se zaveda da je tezko tkole otroke vzgajati, cez 3 leta bosta obadva itak pri materi zivela, naju pa obiskovala sem in tja. Taki otroci nimajo od otrostva nic. Komaj sploh kaksen prav odnos razvijes. Pa tut lot stars tezko vzgajas otroke ki so pri tebi samo 30% ali 50%. V sanjah si ne predstavljam da bi imela otroka in bi otrok takole zivel zik-zak, vse nekaj zbrkljano. In njuna mati zivi z nekom ki ima od prej tudi 2 otroka, mlajsa kot tadva ki prihajata baje za vikende. Tko da tezko je tem otrokom! Nikjer nimajo ta pravega doma, neke rutine, reda ker edino to predstavlja neko varnost otrokom. Hcera od mojega se zaenkrat se dobro drzi in upam da ostane taksna kot je.
Fox :: 19.11.2020 ob 3:39
Avtor: Mačka
Jaz z mojimi nimam problemov. Ta mlajši odšpila kako igrico,nekaj velik pa ne, on če že visi na netu, gleda bolje da ne povem..angleske oddaje o 2.sv.vojni, kake izume, take stvari, da si je zraven zgodovine izpil se ang.perfektno in ga v soli sprasujejo ce je native speaker. Itak pa, ko bo korona mim, zacne spet s treningi, 4x na teden po dve uri in pol pa vikend tekme, tako da neki velik prostega cajta poleg ucenja za solo nima. Vikend gre zvecer ven, ce je tekma ne. Zdaj, ko je sola na daljavo, vsak dan skuha kosilo, posodo za seboj pomiva, poleti vsak teden pokosi in pomaga fotru v delavnici, ce je cajt in ga ta rabi.
Starejsi je pa itak na svojem, ta je pa ze od nekdaj tak, da se lohk zaneses nanj.


Ja po opisu deluje cisto nasprotje od partnerjevega sina. Koliko je star? 16, 27? Kaj pa trenira?
Mačka :: 19.11.2020 ob 9:16
Mlajši je 17. Deset let trenira fuzbal, jaz pa spilam taksi mamo. Do poletja. Potem bo imel izpit. Moj ima drugače zelo jasno postavljene cilje zase. Bi pa rekla, da je zarad sporta velik bolj discipliniran, k nisem sam jaz tist zmaj, ampak tud trener po svoje vzgoji oz.ga cvikajo, ne mislim v slabem smislu. Sam skrokan ne mores dve uri laufat na polno. Plus tega, tud ve da mora za solo ta prav cas naredit.
Starejsi pa je par let starejsi od njega. Zivi s punco dve leti. Sta zase. Po svoje.
Fox :: 19.11.2020 ob 9:31
Avtor: Mačka
Mlajši je 17. Deset let trenira fuzbal, jaz pa spilam taksi mamo. Do poletja. Potem bo imel izpit. Moj ima drugače zelo jasno postavljene cilje zase. Bi pa rekla, da je zarad sporta velik bolj discipliniran, k nisem sam jaz tist zmaj, ampak tud trener po svoje vzgoji oz.ga cvikajo, ne mislim v slabem smislu. Sam skrokan ne mores dve uri laufat na polno. Plus tega, tud ve da mora za solo ta prav cas naredit.
Starejsi pa je par let starejsi od njega. Zivi s punco dve leti. Sta zase. Po svoje.


No verjetno je tudi dobival opozorila od vaju ce se je odgovarjal. Oz.so bile posledice. Hocem povedati da verjetno nista prakticirala permisivne vzgoje pri otrocih. Ja sport takim frocom defenitivno da veliko za zivljenje, da jim je ze od malega jasno da brez dela in discipline tudi uspeha ni. Pa da jim pogum, samozavest, socialne vescine, boljse motoricne sposobnosti v glavnem veliko.
Sunbeam :: 19.11.2020 ob 14:52
Avtor: Mici
Potem zate tudi ne velja omejitev gibanja na občine.

In kako ne moreš k mami, če ti pa ona lahko prinese ričet?
Se je že zavozljala.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.