PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Kako ste drugače? - 2


mcmis :: 15.11.2023 ob 0:16
O, Madonca! Super. Čestitam!
Fox :: 15.11.2023 ob 0:27
Avtor: mcmis
Tako je, hrast.
Pravi, da ne gre na fax.
Par let si bo nabiral izkušnje kot električarj, potem pa cilja na svojo firmo. Pri nas so električarji precej iskani in dragi.


Tukaj tudi, 50 cad na uro dobijo najbolj izkuseni. Samo traja leta vajenistva da prides do te tarife, ampak primanjkuje elektricarjev tukaj. Sosolec, oficir iz mojega kohorta je bil prej elektricar. Ne vem zakaj je sel za oficirja. Verjetno zato ker je vseeno bolj sigurna, drzavna sluzba. Ne vem, ali ga pa elektro delo ni zanimalo.

Tu so skoraj vsi rokodelski poklici zelo zazeljeni, in dobro placani, vodovodar in podobno. Samo vecina mladih jih ti poklici ne zanimajo. Od mojega necak je gradbeni delavec, in so ga zdaj na polno zaposlili po vec letih vajenistva, dobi sedaj 45 cad na uro. Dela za mesto, drzavna sluzba, dobijo okoli 130.000 na leto. Samo, kot receno je rabil leta vajenistva, sole itd..., ni enostavno. Podobno kot v moji sluzbi, zacetnik oficir dobis najmanj, samo v roku 4, 5 let dobis potem najvisjo placo in nadure. Isto z ucitelji tu, rabijo cirka 8 let da dobijo za polni delovni cas in nad 100.000. Samo da izplaca oddelati nekaj let da si notri na polno in dobis potem dobro placo.

Jaz vidim vse interne sluzbe za nase ministrstvo. Vas bo na rit vrglo koliko so placane nase zaporniske med sestre, od 2.450-2.700 cad na 2 tedna. Torej dobijo na mesec po 5.000-6.000, zelo dobro, brez nadur.
Pierre :: 15.11.2023 ob 0:40
kok pa ti dobiš, zdej si že kar nekaj let tam
Fox :: 15.11.2023 ob 0:49
Avtor: Pierre
kok pa ti dobiš, zdej si že kar nekaj let tam


Nekaj let haha, I wish, ce bi bila nekaj let bi dobila ze kar lep denar, ker vsako leto dobimo povisico,in v roku 4, 5 let dobis maksimalno 40 cad na uro. Zdaj novembra celotno ministrstvo caka na 15% zvisanje place za vse provincialne oficirje v Ontariu. Danes je tocno 6 mesecev, sem se vedno rookie oficir se pol leta, po enem letu pa postanes CX2. Osnovna zacetna placa je 4.500 cad na mesec brez nadur, dela se po 4x tedensko. Veliko jih dela po 5 dni. Moj zapor je drugi najvecji v drzavi z neomejenimi nadurami. Lahko delas po 16h na dan, samo to je zelo tezko. V povprecju vsi naredimo nekaj nadur na mesec, tako da v povprecju dobimo nekje od 5.000-8.000 na mesec. Poznam kar nekaj na polno zaposlenih oficirjev ki dobijo 40 cad na uro, in z nadurami domov odnasajo po 10.000 cad na mesec.

Tukaj ljudje se precej pufajo, vozijo drage avte po 100.000, zato verjemi delajo nadure rabijo kes da odplacujejo lahko. Sicer je pa tako da 100.000 na leto za Toronto sploh ni vec luxuzna visoka placa, ja se 4, 5 let nazaj je bila, in si s to placo lahko zivel zelo lepo. Zdaj ni vec tako, zato hocem transferirati v drugo cenejse mesto in zapor. 100.000 za Toronto ni nic, vecina hoce ven iz tega predragega mesta. Jaz sploh ne vem kako ljudje tu sploh prezivijo z 18 cad na uro. Ker vecina folka je toliko placana v sluzbah tukaj.
Fox :: 15.11.2023 ob 1:52
Naj se to dodam za Slovence, tukaj v Kanadi je drzavne sluzbe v vseh ministerstvih zelo tezko dobiti. Ker je ljudi ki se potegujejo za te sluzbe tako veliko, in je konkurenca zelo huda. Jaz sem bila v procesu za oficirja 16 mesecev. Za dolocene drzavne sluzbe traja tudi po 2 leti, da si v procesu. In na vsakem koraku, naslednjem testu, ce ga ne izdelas je tvojega procesa konec. En kolega je ravno notri prisel, za Special Constable, si takoj na polno zaposlen, zacetna placa je 36 cad na uro. Ampak je proces kar tezek, imas dolocene tezje teste, on je studiral za te teste, in je izdelal, vse v prvo. Ampak se je res potrudil in studiral te teste.

Lazje je dobiti druge sluzbe, znotraj ministrstva ko si zaposlen v drzavni sluzbi. Mi imamo spodaj v zaporu parole officers pisarne, in sem se z eno oficirko pogovarjala. In mi je rekla da ce me zanima postati parole officer, da lahko pridem do njih, in mi lahko zrihtajo da bom pri njih v pisarni imela par dni shadow shift, to je izraz za zaposlenega da lahko gleda, se uci, da vidis malo kako sluzba poteka. In za parole officirja rabis univ. izobrazbo, samo ce ze delas za ministrstvo kot oficir ti je ni treba imeti. No to so potem moznosti ko si ze notri v drzavni sluzbi in imas prednost transferirati na druga podrocja, ce te to zanima. Jaz, imam 2 letni college narejen,in sem zadnjic gledala, ce bi zelela imeti univ, izobrazbo, imam most preko kriminologije, ker mi college priznavajo, in bi rabila samo se 1 leto studija. Samo ne rabim trenutno univ izkbrazbe.

Ampak da prides notri je tezko. Jaz sem mogla kar garati, da sem notri prisla. In pri dolocenih testih nisem vedela da jih bom naredila, kljub dobri predpripravi. In ce ruknes test, moras cakati 1 leto, preden ti je dovoljeno se se enkrat prijaviti za sluzbo!!!

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.