PRIJAVA / REGISTRACIJA
registracija za sodelovanje ni potrebna, a če si želiš rezervirati ime in se družiti z ostalimi člani, se bo potrebno registrirati ;)
Čvek 123
Dobrodošli na čvek 123.
NOVA TEMA

Kako poredit človeka? - 3


Fox :: 11.04.2021 ob 14:44
Avtor: Nkeichi
Ensure, poskusi.

https://www.lekarnar.com/izdelki?utf8=%E2%9C%93&keywords=ensure


Ja si mi vzela z jezika. Z Ensure smo pitali tudi mojo teto, pa ni bila presuha ampak Ensure ima veliko stvari v sebi od vitaminov itd....Naj bi sluzil tudi kot nadomestilo obroka. Se jaz sem ga vcasih vzela za v college.
leskova mast :: 11.04.2021 ob 17:01
Avtor: Mici
Pri pankreasu (trebušni slinavki) - govorim o raku, se življenje odšteva v tednih, če imaš malo sreče v par mesecih, in kot praviš so jo lani temeljito pregledali.
Praviš da je bila lani zelo bolna. Je ni nihče opozoril na prenizko težo? Osebni zdravnik je ne spremlja?
Kaj pa krvni sladkor?


Ne bo drzalo. Traja lahko kar precej let, samo clovek prva leta hujsa zelo pocasi, tako da nihce ne pomisli, da bi bilo kaj narobe in tudi nima simptomov, vsaj ne takih, da bi sel k zdravniku. Nasi mami se je se fino zdelo, da je izgubila par kil, da je imela boljso postavo. Ja tudi 80 letnice so lahko necimrni! Pa novo garderobo, da bo lepa za na potovanje! Sele ne koncu je tista faza, ko se rece, da grejo v nekaj tednih ali par mesecih. Prej je veliko casa za ukrepanje, a kot receno, simptomov ni ali so neizraziti, zato skoraj noben ne gre k zdravniku, ko je se cas. Ko zacne bolecina izzarevati v hrbet, je ze precej napredovalo.
In zgoraj omenjeni Ensure za take bolnike ni, ker ime ogromno mascobe, ki je njihovo telo ne more presnavljati zaradi pomanjkanja encimov. Nasi mami so ga tudi dali, a je skoraj sproti stekel iz nje - povzrocil je hudo drisko. Zdaj ne govorim o Misini mami, govorim samo, kar sem se takrat naucila o pancreasu. Velik problem je tudi diagnoza zaradi lege pancreasa je zelo teko postaviti diagnozo.

Ostoporoza bo pa pri Misini mami problem, imas prav, zaradi premalo vitaminov in Kalcija. Ze zaradi nevarnosti osteoporoze bi morala tvoja mama, Mis, vec jesti.Sta se o tem kaj pogovarjali? Problem je, da cloveka ne mores prisiliti, da bo jedel. Jaz sem svojo mamo prosila, rotila, jokala in vpila, pa vse skupaj ni nic zaleglo. Jedla je iz kroznika za desert. Pojedla je, kolikor je komot slo na tisti kroznicek, dostikrat niti ni vsega pojedla. Kolicine so bile zelo podobne kot pri Misini mami.
Tudi mi smo osteoporozo dali skozi. Pocena vretenca, oklep, en kretenski specialist, itd., ampak mislim, da se je zacela ze pred ekstremnim hujsanjem.

Misini mami pa zelim, da se ji povrne apetit in da se poredi vsaj par kil.
Mici :: 11.04.2021 ob 17:14
Misliš da pri vsej diagnostiki niso posumili na pankreas?
leskova mast :: 11.04.2021 ob 17:17
Po mojih izkusnjah z zdravniki je vse mogoce.

Ampak gotovo so tudi drugi vzroki za anoreksijo. Jaz sem samo odgovorila na tvoj komentar in na komentar o Ensure.
vednonesramen :: 11.04.2021 ob 17:32
Avtor: Fox
Avtor: Nkeichi
Ensure, poskusi.

https://www.lekarnar.com/izdelki?utf8=%E2%9C%93&keywords=ensure


Ja si mi vzela z jezika. Z Ensure smo pitali tudi mojo teto, pa ni bila presuha ampak Ensure ima veliko stvari v sebi od vitaminov itd....Naj bi sluzil tudi kot nadomestilo obroka. Se jaz sem ga vcasih vzela za v college.

Ne vem koliko bi vitamini pomagali pri pridobivanju teže saj jih ne ješ na kile, visokokalorična hrana seveda neka kolikor toliko primerna porcija bi jo poredila ampak bi morala tako jesti 3x dnevno, vitaminski napitek ji ne bodo dodali teže še manj pa vitaminske tablete s temi pripravki naj bi krepil imunski sistem ne pa pridobival na teži, mati imajo očitno odlično prebavno zasnovo in kolikor poje toliko pose..je
leskova mast :: 11.04.2021 ob 17:49
VN, si ti v zivo ze videl odraso zensko s 35 do 38 kg?
vednonesramen :: 11.04.2021 ob 19:08
VN, si ti v zivo ze videl odraso zensko s 35 do 38 kg?

V živo ne sem pa na sliki videl, se mi zdi dvojčici obe odrasli in obe pod 30kg, če se spomnim je ena pozneje nehala s tem hujšanjem druga pa je kasneje umrla presušena do kosti, res dobesedno kost in koža.
leskova mast :: 11.04.2021 ob 19:11
Potem se pa ne delaj norca. To so zelo resne stvari.
Pretiravanje :: 11.04.2021 ob 19:18
Kilaza je v tem primeru prav gotovo "preterana".
Toliko tehtajo rakavi bolniki v terminalni fazi, ki se na nogah ne morejo vec stat. Ne pa da bi se aktivno skakali okoli.....
vednonesramen :: 11.04.2021 ob 19:24
Potem se pa ne delaj norca. To so zelo resne stvari.

Se ne delam norca samo ne mi filozofirat o vitaminih ker te ne redijo zgolj krepijo imunski sistem vse ostalo kako se boš s tabletko redil so pravljice, če poješ nekaj gramov vitaminskih tablet se ne moreš rediti, le od česa bi se od zraka? in Miškina mama ima sigurno odlično presnovo vse kar poje in tega je zelo malo telo predela in če dnevno poješ 300gr in se ravno toliko user..š ne gre nič na težo, to ni norčevanje temveč dejstvo, ni malo ljudi, ki jedo dnevno ogromne količine hrane in se ne zredijo.
Sunbeam :: 11.04.2021 ob 19:27
Kje se tu VN norca dela? Da ima mami od miš dobro prebavo? Ženska je zdrava, vendar veliko presuha, tukaj je dobila namige na najstrašnejše diagnoze.

Miš ti raje povej, a sta mlada zaljubljenca še skupaj?

VN 19.
vednonesramen :: 11.04.2021 ob 19:32
Avtor: Sunbeam
Kje se tu VN norca dela? Da ima mami od miš dobro prebavo? Ženska je zdrava, vendar veliko presuha, tukaj je dobila namige na najstrašnejše diagnoze.

Miš ti raje povej, a sta mlada zaljubljenca še skupaj?

VN 19.

Poleg tega je Miš napisala, da mama ni bolana nima nobenih težav razen hrbtenice ampak "pametni zdravniki" tukaj gor imajo takoj diagnoze v smislu, če ni belo je črno.
leskova mast :: 11.04.2021 ob 20:13
Ce je zdrava, potem pa ni broblema.
Nkeichi :: 12.04.2021 ob 8:51
Ensure in tudi Prosure nista vitaminske napitka, pač pa visokoenergijska.
ensure
mcmis :: 12.04.2021 ob 10:07
Hvala vsem za nasvete.
SB ja, še sta skupaj.
Mici :: 12.04.2021 ob 16:29
Upajmo da res ni kaj resnega, čeprav tudi v našem primeru je bil že prej celo življenje suh, pred diagnozo je pa kakšno leto še bolj hujšal, nakar so mu odkrili maligni tumor. In prav tako je bil čisto pri močeh.
Miš, v vsakem primeru pa mamo pošljite na meritev kostne mase. Pri taki prehrani in pri teh letih osteoporoza že močno trka na vrata. Moji mami so kljub večletnem zdravljenju popokala vretenca in se ji je sesedla hrbtenica, tako da je čisto sključena.
Sunbeam :: 12.04.2021 ob 16:37
Bog me obvarji gugl dohtarc in slabega vina.

Za drugo bom že sam poskrbel, da se ne zgodi.
Mici :: 12.04.2021 ob 16:42
se mi zdi da dajemo kar splošne nasvete.
Sunbeam :: 12.04.2021 ob 16:55
Avtor: Mici
se mi zdi da dajemo kar splošne nasvete.
A seveda LM &MTZ. Da ne omenjam moje mame, ni ga specialista, ki ji bi bil kos. Pri skoraj 84 tih. Njej ne bodo doktorji komandirali, saj komaj čakajo, da gredo dekline njenih let na Pobrežje
(MB britof) No morda bi se znašla tukaj kakšna.
Kinnniy :: 12.04.2021 ob 16:57
Nehajte filozofirat. So kleni starci, ki pri 80-.tih pride na Triglav za malo malico.
So pa mestni 60-letniki, ki komaj pridejo v drugi štuk, kjer ima flet.

So zamorjenci pri tridesetih in so veseljaki pri 70-tih letih.

Kje ste VI - vsak sam ve.

Če želite sodelovati na forumu, se prijavite ali registrirajte. Registrirani člani lahko na forumu sodelujejo tudi anonimno.